Leusden,
28
augustus
2019
|
14:16
Europe/Amsterdam

Nieuwe Passat 1.5 TSI heeft een prijs

Nieuwe Passat 1.5 TSI heeft een prijs

  • Zeer aantrekkelijke Comfort Business mét DSG-automaat al vanaf € 39.575*
  • Nog rijker uitgerust én tot € 3.000 scherper geprijsd dan voorganger
  • Krachtige en zuinige benzinemotor populair bij Passat-rijdend Nederland
Samenvatting

De nieuwe Passat is vanaf nu ook te bestellen met de voor Nederland zeer interessante 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor. Hij is nog rijker uitgerust én tot € 3.000 scherper geprijsd dan zijn voorganger. De luxe Passat 1.5 TSI Comfort Business mét DSG-automaat is er al vanaf € 39.575*.

De 1.5 TSI benzinemotor is al sinds zijn introductie één van de meest populaire motoren bij Nederlandse Passat-rijders. Hij biedt hoge prestaties en is mede dankzij het Active Cylinder Management ACT (cilinderuitschakeling) zeer efficiënt. Nieuw voor de 1.5 TSI zijn een partikelfilter en een verdampingsfilter waarmee hij voldoet aan de strenge Euro 6d-TEMP-EVAP emissierichtlijn. De Passat 1.5 TSI heeft een topsnelheid van 220** km/u en accelereert in 8,7** seconden van 0-100 km/u.

Comfort Business en Elegance Business R

De Passat 1.5 TSI is er ook in zeer interessante Business-uitvoeringen met DSG-automaat. Sterker nog: met € 39.575* is de Passat 1.5 TSI Comfort Business met DSG direct de meest scherp geprijsde Passat op de prijslijst. Deze Comfort Business is onder meer voorzien van het navigatie- en multimediasysteem ‘Discover Media’, Adaptive Cruise Control, Climatronic, DAB+, Park Distance Control, Traffic Jam Assist en een Ergo-comfort bestuurdersstoel. Daarboven biedt hij het Tech-pakket (draadloze App Connect, diefstalalarm en telefoonvoorbereiding Plus), een met de voet te bedienen Easy Open achterklep, Voice Control, de Mijn Volkswagen App module, 16 inch ‘Aragon’ velgen en chromen dakreling (Variant). 

Het topmodel binnen de nieuwe Passat-reeks is de Elegance Business R, die in combinatie met de 1.5 TSI met DSG-automaat verkrijgbaar is vanaf € 41.640*. De Passat Elegance Business R onderscheidt zich met zijn sportieve R-Line exterieurpakket, extra donker getinte ramen en 17 inch 'Sebring' velgen. Het interieur is voorzien van verwarmbare Top-comfortstoelen vóór en is met Alcantara (R) en Vienna-leder bekleed. Daarnaast biedt de Elegance Business R aanvullend op de Comfort Business vele extra's, zoals het navigatie- en infotainmentssysteem Discover Pro, de Digital Cockpit, Digital Key en IQ.LIGHT LED matrixverlichting."

Deze zeer rijk uitgeruste Business-modellen bieden nog meer luxe tegen lagere prijzen en een aantrekkelijke fiscale bijtelling. De nieuwe Passat 1.5 TSI Limousine en Variant zijn vanaf vandaag te configureren.

Helemaal up-to-date

De nieuwe Passat springt in het oog met zijn nieuw vormgegeven grille, gerestylde bumpers, en nieuwe voor- en achterlichtunits met LED-technologie. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren en velgen beschikbaar. In het interieur vallen vooral de nieuwe materialen en het design van het stuur op. De nieuwe IQ.DRIVE assistentiesystemen, zoals Travel Assist, Emergency Assist en het vernieuwde Lane Assist maken (gedeeltelijk) autonoom rijden mogelijk. Het dashboard van de nieuwe Passat is voorzien van de nieuwste generatie infotainment met draadloze Apple Carplay, en de Digital Cockpit, het nieuwe naar persoonlijke voorkeur in te delen digitale instrumentarium met haarscherpe graphics.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

**) Genoemde prestaties gelden voor de Passat 1.5 TSI Limousine met DSG-transmissie. De prestaties van de andere uitvoeringen kunnen afwijken. Raadpleeg de uitgebreide technische gegevens in de prijslijst voor de prestaties voor de overige Passat 1.5 TSI modellen.