Leusden,
13
november
2023
|
09:41
Europe/Amsterdam

Nederland – Volkswagen-land: ruim 1 op de 10 auto’s in Nederland is een Volkswagen

Het is geen verrassing dat Volkswagen in ons land al decennialang zeer populair is onder automobilisten. Waar de Kever ooit trendbepalend was, zijn dat tegenwoordig de Polo, Golf en nieuwe ID.-modellen. En dat die populariteit van Volkswagen anno 2023 onverminderd groot is, blijkt uit een recente analyse van RDC en RAI Vereniging. Op 1 januari van dit jaar was liefst 11,2 procent van de ruim 9,2 miljoen auto’s op de Nederlandse wegen een Volkswagen is. Dat zijn meer dan een miljoen Volkswagens. 

1.074.011 Volkswagens om precies te zijn. Van elke tien auto’s in Nederland is er één een Volkswagen, en grote kans dat dat een Polo of een Golf is. Daar rijden er hier respectievelijk 275.057 en 266.682 van rond, waarmee de Polo ook meteen de populairste auto onder autokopers is. Niet alleen zijn ze samen goed voor meer dan de helft van het rijdende Volkswagen-park in ons land, samen vertegenwoordigen de Polo en Golf notabene bijna 6 procent van het totale wagenpark. 

Overigens is Volkswagen qua populariteit met afstand de enige miljonair in Nederland. Het verschil ten opzichte van de nummer 2 in deze lijst bedraagt ruim 400.000 auto’s. En daarmee is Nederland met recht een echt Volkswagen-land.


Bron: Autoweek.nl, op basis van cijfers van RDC en Rai Vereniging.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.