Leusden,
14
mei
2015
|
14:00
Europe/Amsterdam

Golf GTI-jublieummodel debuteert op GTI-evenement

Golf GTI Clubsport ter gelegenheid van 40 jaar GTI

In 2016 viert de Golf GTI zijn 40e verjaardag. Volkswagen gaat dit jubileum opluisteren met een passend jubileummodel: de Golf GTI Clubsport. Een bijna productierijpe uitvoering debuteerde als wereldprimeur tijdens het als altijd drukbezochte ‘GTI-Treffen’ aan de Oostenrijkse Wörthersee.

Vanaf begin 2016 wordt de Volkswagen Golf GTI Clubsport de meeste krachtige, in serie geproduceerde Golf GTI ooit. Het jubileummodel komt niet alleen met een extreem sterke motor op de markt, ook het interieur en het uiterlijk worden onderscheidend.

Veel extra vermogen
De 2.0 TSI-motor in de Golf GTI Clubsport heeft een vermogen van 195 kW/265 pk, 35 pk meer dan de huidige Golf GTI in Performance-uitvoering. Een boost-functie zorgt - tijdelijk - voor een prestatietoename van nog eens 10%.

Prestatiegericht uiterlijk
De Golf GTI Clubsport maakt duidelijk de connectie met de autosport met een nieuwe bumper vóór, nieuwe dorpels, een nieuwe diffuser in de achterbumper en een achterspoiler. Deze zorgen niet alleen voor een onderscheidend uiterlijk. Dankzij zijn aerodynamische configuratie heeft deze Golf ook op zeer hoge snelheid een uiterst stabiel weggedrag.

Meer GTI-fantasie aan de Wörthersee
Het ‘GTI-Treffen’ lokt jaarlijks - op Hemelvaartsdag – zo’n 150.000 GTI- en tuningfans naar de Oostenrijkse Wörthersee. Aangezien Volkswagen-modellen er traditioneel de hoofdmoot van 'het aanbod’ vormen, is het merk met veel enthousiasme bij het evenement betrokken. In 2015 waren naast de Golf GTI Clubsport te zien:

  • Golf GTE Sport: een concept car van koolstofvezel met een tot 400pk opgevoerde plug-in hybride aandrijflijn, inclusief vierwielaandrijving.
  • Golf Variant BiTurbo Edition. Project van Volkswagen-studenten (werken/leren). Een Golf Variant met daarin geplaatst de 240 pk sterke 2.0 biturbo dieselmotor uit de Passat.
  • Golf GTI Dark Shine: een tot 395 pk opgevoerde Golf GTI. Project van Volkswagen-studenten (werken/leren) met een volledig customized in- en exterieur.