Leusden,
21
december
2016
|
13:38
Europe/Amsterdam

Euro NCAP 2016: Volkswagen Tiguan de beste in zijn klasse

  • Nieuwe Tiguan veiligste auto in segment van ‘Small off-roaders’
  • Credits voor omvangrijk pakket aan veiligheidsfeatures

Het ‘European New Car Assessment Programme’ Euro NCAP heeft de beste modellen van 2016 bekendgemaakt. De Tiguan werd door Euro NCAP uitgeroepen tot beste auto in het ‘Small off-roader’ segment. Daarmee behoort deze opvolger van de succesvolle bestseller tot de veiligste auto’s in zijn klasse.

In juni doorstond de nieuwe Tiguan de zware Euro NCAP botsproefcyclus al glansrijk en behaalde hij de hoogste score van vijf sterren. Als onderdeel van de test werden resultaten op vier verschillende onderdelen beoordeeld: de veiligheid van inzittende kinderen en volwassenen, voetgangerbescherming en rijassistentiesystemen.

Nieuwe testdummies
In 2016 werden de NCAP-vereisten opnieuw verder aangescherpt. Dit jaar maakten nieuwe testdummies op kinderformaat voor het eerst deel uit van de testuitrusting. De nieuwe Tiguan noteerde een uitstekende score voor de bescherming van volwassenen en kinderen in de auto. Dankzij de standaard combinatie van ISOFIX en Top Tether bevestigingen voor kinderzitjes en gordelspanners achterin worden kinderen en volwassenen maximaal beschermd bij een frontale of zijdelingse aanrijding.

Actieve motorkap
Met het oog op voetgangerbescherming werden de carrosseriefeatures van de Tiguan eveneens positief beoordeeld. Een voorbeeld is de ‘actieve motorkap’, die is ontworpen om het risico op zwaar hoofletsel als gevolg van een aanrijding te beperken. Bovendien maakte de Tiguan indruk dankzij zijn Front Assist met City Emergency Braking systeem dat reageert op voetgangers en het overige verkeer rondom de auto. Dit systeem beperkt daardoor de impact van een aanrijding, of kan die zelfs geheel voorkomen. Andere veiligheidssystemen van de Tiguan zijn onder andere ESC (Electronic Stability Control), een waarschuwingssysteem voor het dragen van de veiligheidsgordels achterin en de actieve rijbaanassistent Lane Assist.

Euro NCAP publiceert jaarlijks een lijst van de best scorende auto’s. In 2016 ondergingen in totaal 22 auto’s van uiteenlopende fabrikanten de zware Euro NCAP testprocedure. Vorig jaar won de Volkswagen Touran ook al de titel ‘Best in Class’.