Leusden,
18
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe stoelen van de ID.7: ga er maar eens goed voor zitten

Bij de ontwikkeling van een elektrische auto draait het grotendeels om prestaties en stroomlijn. Hoe ver je komt op een volle accu en hoe we zorgen voor een optimale wegligging, zijn daarbij belangrijke focuspunten. Maar het comfort is minstens zo belangrijk voor een perfecte gebruikerservaring. Daarom heeft de nieuwe Volkswagen ID.7 stoelen die ervoor zorgen dat je graag nog even wat langer blijft zitten.

Comfort met een hoofdletter C

Voor de ID.7 ontwikkelden we een bestuurders- en passagiersstoel die op elke rit de hoogste standaard in ondersteuning en comfort bieden. De optionele, 14-voudig verstelbare ergoComfort-stoelen zijn AGR-gecertificeerd. Dat betekent dat ze getest en gecertificeerd zijn door onafhankelijke fysiotherapeuten en rugspecialisten. Naast de gebruikelijke instellingen, zoals de hoogte- en lengteverstelling, is er ook Climatronic op de stoelen aanwezig. Deze in de stoel ingebouwde klimaatregeling zorgt dat je lekker koel blijft in warme zomers en het behaaglijk wordt in koude winters. Met de automatische functie zullen sensoren in de stoelen de gevraagde temperatuur constant reguleren. Daarnaast kun je kiezen voor drie speciale functies: maximale verwarming, maximale ventilatie of een droogfunctie, bijvoorbeeld als je bezweet bent na het sporten of als je bent natgeregend na een boswandeling met de hond.

Fris en fruitig onderweg

De ergoComfort-stoelen in de ID.7 beschikken ook over een massagefunctie. Dankzij tien luchtkussens die op verschillende plekken in de rugleuning zijn aangebracht, worden drukpunten gecreëerd waarmee je rug gemasseerd wordt. Daarmee worden je rugspieren subtiel gekneed, wat gelijktijdig voor ontspanning en activatie zorgt. Vooral op langere ritten is dat een goede manier om fris en fruitig te blijven. Wie ervoor kiest om de ergoComfort-stoelen te upgraden naar ergoPremium-stoelen, krijgt bovendien twee extra kussens in het zitvlak die je bekken en ruggengraat subtiel activeren. Natuurlijk hoef je de massagefunctie niet altijd tijdens het rijden te gebruiken. Blijf dus gerust nog even zitten bij thuiskomst.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.