Leusden,
20
februari
2024
|
09:18
Europe/Amsterdam

De nieuwe ID.7 Tourer: een elegante allrounder

De stationwagonmodellen van Volkswagen spelen al ruim vijftig jaar een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel gezinnen. Het was dus een kwestie van tijd voor we een extra praktische variant van ons nieuwe elektrische vlaggenschip ID.7 zouden lanceren. Met de introductie van de ID.7 Tourer zetten we een nieuwe standaard in het elektrische segment, waarbij de grenzen tussen functionaliteit en luxe vervagen.

Het creëren van een praktische reislimousine is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij de ontwikkeling van de ID.7 Tourer hebben onze ontwerpers zich allereerst gericht op het exterieurdesign, met als doel de elegante uitstraling van de ID.7 Limousine te behouden. Daarom zijn de afmetingen van de ID.7 Tourer identiek aan die van de ID.7 Limousine. De ID.7 Tourer combineert kenmerken van zowel een stationwagen als een shooting brake. De lange, licht aflopende daklijn zorgt voor meer ruimte en draagt ook bij aan de goede stroomlijn. De bagageruimte van de ID.7 Tourer is met 605 liter royaal bemeten en uit te breiden tot een indrukwekkende 1.714 liter als de achterbank wordt neergeklapt. De bijna twee strekkende meters aan beschikbare laadruimte die daardoor ontstaan, maken kinderspel van je bezoek aan de plaatselijke kluswinkel of meubelzaak.

Een verhoogde standaard

Net als de ID.7 Limousine beschikt de ID.7 Tourer over een uitgebreide standaarduitrusting. Keyless access, sfeerverlichting en het Discover Pro Max navigatiesysteem zijn allemaal inbegrepen. Daarnaast is elke uitvoering voorzien van de innovatieve Air Care Climatronic automatische airconditioning met slimme uitstroomopeningen en drie klimaatzones. De standaard verwarmde voorstoelen en het verwarmde stuur dragen bij aan een rijervaring die niet onderdoet voor businessclass reizen.

Omdat luxe mede wordt bepaald door licht en ruimte, is hetzelfde panoramisch dak met 'smart glass', dat op de ID.7 Limousine te vinden is, ook beschikbaar voor de ID.7 Tourer. Met een druk op de knop kan het transparante glas ondoorzichtig worden gemaakt dankzij een laag met elektronisch aangestuurde vloeibare kristallen. Als kers op de taart is de Wellness-app van Volkswagen toegevoegd aan het geheel. Daarmee kunnen verschillende functies worden aangestuurd om je welzijn tijdens het rijden en tijdens pauzes te bevorderen. Dichter bij een eigen stewardess kom je niet met alle wielen nog op de grond.

Slimme spraakassistent

Zo vooruitstrevend als hij eruitziet, is ook de aanwezige technologie. De IDA stemassistent heeft namelijk toegang tot ChatGPT, waardoor IDA ook antwoorden kan geven op onderwerpen die verder gaan dan de auto zelf. Stel onderweg dus gerust vragen over de aandelenmarkt of verlicht een lange reis met humorvolle gesprekken. Ook is de Tourer standaard uitgerust met een augmented reality head-up display, waardoor de buitenwereld en digitale informatie naadloos samensmelten voor een veiligere en overzichtelijke reis. Zo kan het navigatiesysteem een pijl op de weg projecteren om een afslag aan te geven. Het grote, vrijstaande touchscreen dat centraal is geplaatst, draagt bij aan maximaal bedieningsgemak.

In het Duitse Emden, net over de grens bij Groningen, komt de productie van de ID.7 Tourer bijna op gang. Vanaf eind februari is het mogelijk om een bestelling te plaatsen, waarna de eerste modellen in de zomer worden geleverd. Tot het zover is raden we je aan om uitgebreid kennis te maken met de vele mogelijkheden en features van onze elektrische station. In de onderstaande video neemt presentator Alberto je alvast mee op reis:

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.