Leusden,
27
februari
2019
|
14:57
Europe/Amsterdam

Automotive Cloud van Volkswagen en Microsoft naar next level

Automotive Cloud van Volkswagen en Microsoft naar next level

  • Volkswagen Automotive Cloud wordt uitgebreid naar VS en China
  • Elektrische ID. wordt verbonden met Volkswagen Automotive Cloud
  • Volkswagen en Microsoft werken samen aan diensten voor connected voertuigen
Samenvatting

De Volkswagen Automotive Cloud, die in samenwerking met Microsoft tot dusver voornamelijk werd ontwikkeld voor de Europese markt, wordt ook geïntroduceerd in de VS en China. Volkswagen en Microsoft werken gezamenlijk aan pilotprojecten voor diensten van connected voertuigen.

De samenwerking met Microsoft is een sleutelfactor voor Volkswagen om zich te ontwikkelen tot mobiliteitsprovider. Met de Volkswagen Automotive Cloud is het merk in staat om klanten overtuigende diensten te bieden die bepalend zijn voor de mobiliteit van morgen.

Uitbreiding naar China en de VS

Volkswagen gaat zijn Automotive Cloud ook in China en de VS introduceren. De basis van dit groeiende digitale ecosysteem van Volkswagen is Microsoft Azure. De Volkswagen ID. is in 2020 het eerste Europese productiemodel dat wordt verbonden met de Volkswagen Automotive Cloud. Deze nieuwe elektrische Volkswagen gaat via deze cloud een groot aantal digitale features en diensten bieden. De ID. gaat per 2020 ook in China in productie en vanaf 2022 in de Verenigde Staten.

Gepersonaliseerde diensten

Volkswagen en Microsoft werken intensief samen aan verschillende projecten voor connected voertuigen. Naast communicatie- en navigatieoplossingen staan gepersonaliseerde diensten centraal. Zelflerende algoritmes zorgen ervoor dat die diensten eenvoudiger kunnen worden gebruikt en extra functies worden aangeboden. De eerste stappen zijn het automatisch verbinding maken met conference calls en de integratie van Microsoft Skype en Office.

Ontwikkelen in Seattle

Speciaal voor de Automotive Cloud zet Volkswagen een nieuw ontwikkelingscentrum in Seattle op. Het idee daarachter is om Microsofts ver ontwikkelde cultuur van agile samenwerking en digitaal leiderschap over te brengen naar de eigen organisatie. In het centrum starten de eerste teams nu met verschillende projecten. Samen met het Volkswagen Digital Lab in Berlijn is dit nieuwe centrum in Seattle een belangrijke locatie voor de ontwikkeling van software. In totaal werken zo’n 650 specialisten aan de ontwikkeling van het ‘vw-os’ (Volkswagen Operating System) en aan de ontwikkeling van software voor nieuwe assistentie- en infotainmentfuncties.

Klik hier voor het volledige, Engelstalige persbericht van Volkswagen AG.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.