Leusden,
02
februari
2023
|
15:48
Europe/Amsterdam

15.000 snelladers dankzij de kracht van samenwerking

Wie ambities heeft moet ze niet alleen uitspreken, maar ook waarmaken. Sinds Volkswagen op Power Day 2021 aankondigde een wereldwijd netwerk van snelladers te gaan creëren, zijn we daarom meteen begonnen om de daad bij het woord te voegen. Je wordt immers niet zomaar een toonaangevend aanbieder van e-mobiliteit en intelligente laadoplossingen. Dankzij de kracht van samenwerking is het gelukt om eind 2022 al ruim 15.000 van de in totaal 45.000 geplande snellaadpunten aan te sluiten. Nog dit jaar moeten dat er 25.000 zijn, waarvan 10.000 in Europa. De Europese snellaadpunten zijn mede gerealiseerd met hulp van IONITY, een joint venture van onder andere de groepsmerken Audi, Volkswagen en Porsche.

Met de stroom mee

Concreet wil de Volkswagen Groep in 2025 wereldwijd 45.000 snellaadpunten gerealiseerd hebben: 18.000 in Europa, 10.000 in Noord-Amerika en 17.000 in China. Dat ambitieuze plan is niet zomaar ontstaan. Vorig jaar kochten maar liefst 330.000 mensen een volledig elektrische Volkswagen en dat aantal stijgt elk jaar. We vinden dat iedereen die bij ons een elektrische auto koopt, makkelijk toegang moet hebben tot een snellader. Dat geldt overigens ook voor degenen die een elektrische auto van een ander merk kochten, want ons uiteindelijke doel is groter dan onszelf.

De kracht van samenwerking

“We behoren tot de pioniers in elektrische mobiliteit en hebben nu wereldwijd al 15.000 actieve snellaadpunten om dat te bewijzen”, vertelt Thomas Schmall, bestuurslid technologie bij Volkswagen. “Dat hebben we samen met onze partners in de industrie en de energiesector gerealiseerd.” In Italië en Spanje breidt de Volkswagen Groep het snellaadnetwerk uit via joint ventures. Samen met BP willen we nog eens 8.000 snellaadpunten in de rest van Europa installeren. In Noord-Amerika werkt Volkswagen samen met marktleider Electrify America en in China breidt joint venture CAMS het snellaadnetwerk uit. “Ons doel is om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Samen kunnen we in de toekomst duurzame en toegankelijke mobiliteit creëren.”, aldus Elke Temme, Senior Vice President van Charging & Energy bij Volkswagen. 

Alles om de lading te dekken

Naast de ontwikkeling van het snellaadnetwerk bieden we ook allerlei laadoplossingen voor particuliere klanten en bedrijven. Denk daarbij aan de Wallbox van Volkswagen, flexibele snellaadstations, laaddiensten en innovatieve en slimme groene stroomtarieven. Ook willen we dat onze elektrische auto’s als mobiele powerbanks in het energiesysteem gebruikt kunnen worden, om een meerwaarde voor de gebruiker te creëren. Alles om ervoor te zorgen dat we je ook in de toekomst compleet ontzorgen als het op autorijden aankomt. Dat dekt de lading wel.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.