Leusden,
23
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vernieuwde ID.3 nu te rijden bij de Volkswagen-dealer

  • Volgende stap in elektrisch rijden: efficiënter, gebruiksvriendelijker en veiliger
  • Verfijnder, zachter en hoogwaardiger: nieuwe interieurbeleving
  • Complete ID.3 Pro Business vanaf € 44.990* en kwalificeert voor SEPP-subsidie
Samenvatting

Hij is strakker, nog gebruiksvriendelijker, veiliger dan ooit en heeft een verfijnd en hoogwaardig interieur waarin je je direct thuis voelt. Om dat te ervaren, staat hij nu klaar bij alle Nederlandse Volkswagen-dealers. De vernieuwde ID.3 is er als Pro Business vanaf € 44.990*. Daarmee komt hij bovendien in aanmerking voor € 2.950 aan SEPP-subsidie. 

Volkswagen heeft de feedback van klanten aangegrepen om het interieur van de ID.3 verder te verfijnen. Deurpanelen en dashboard zijn nu met zachtere materialen bekleed. Ook het grote, vernieuwde (30,5 cm) infotainmentscherm draagt bij aan de hoogwaardige uitstraling. In combinatie met nieuwe software, een slimme menustructuur en verbeterde spraakbesturing is de bediening eenvoudiger én sneller dan ooit. 

Vorm, functie

De ID.3 is ontworpen voor maximale efficiency. Vooral dankzij het aangescherpte front zijn de vernieuwde modellen nu nog gestroomlijnder. Dat vertaalt zich ook in een verbeterde range. Zo heeft de nieuwe ID.3 Pro Business (150 kW/204 pk) met 58 kWh accupakket nu een actieradius tot 427** kilometer. Het 77 kWh accupakket van de ID.3 Pro S/Pro S Business (150 kW/204 pk) is goed voor een range tot zelfs 559 kilometer** De Pro S-modellen zijn met 170 kW te laden. Dat betekent: snelladen van 5-80% in 30 minuten. Maar ook de ID.3 Pro Business met 120 kW snellaadmogelijkheid laadt rap: van 5-80% heeft hij slechts circa 5 minuten extra nodig. 

Geautomatiseerd veilig

Dankzij een nieuwe functie van Travel Assist kan de ID.3 bij snelheden vanaf 90 km/u na het richting aangeven automatisch van rijbaan wisselen. Uiteraard gebeurt dit alleen als er voldoende ruimte is. Ook communiceert de ID.3 met andere verkeersdeelnemers en de infrastructuur. Dit maakt snelle waarschuwingen voor bijvoorbeeld ongevallen en stilstaande voertuigen mogelijk. De bestuurder kan Park Assist Plus parkeermanoeuvres op specifieke plekken aanleren. Eén keer voordoen volstaat. Park Assist Plus voert de parkeeractie een volgende keer automatisch uit. 

ID.3 Pro Business: SEPP-subsidie-ready

De ID.3 Pro Business met 150 kW/204 pk sterke elektromotor en 58 kWh-accupakket komt met zijn catalogusprijs van € 44.990* in aanmerking voor de SEPP-subsidie van € 2.950. Daardoor is hij inclusief subsidie al te rijden vanaf € 42.040*. Net als de ID.3 Pro S Business met 77 kWh accupakket is hij zeer compleet. Standaard zijn bijvoorbeeld koplampverlichting LED Matrix (IQ. Light), het infotainment-/navigatiesysteem Discover Pro met 30,5 cm touchdisplay, Keyless Access, een achteruitrijcamera (Rear View), verwarmbare voorstoelen en stuurwiel, 2-zone automatische airconditioning (Climatronic), getinte ramen achter en 18 inch lichtmetalen velgen ‘East Derry’. Voor een optimale combinatie van veilig en relaxed rijden zijn ook Lane Assist en de Adaptieve Cruise Control en parkeersensoren (V/A) inbegrepen.

De ID.3 Pro S (150 kW/204 pk; 77 kWh accupakket) heeft 19 inch lichtmetalen velgen, LED-verlichting, Ergo-active stoelen, Climatronic airconditioning en het infotainmentsystem Ready to Discover met 30,5 cm touchdisplay. Ook de al genoemde veiligheidssystemen zijn inbegrepen.

De ID.3 Pro S Business vormt de overtreffende trap en combineert de luxe van de Business-uitrusting met de kracht en range van de 150 kW/204 pk elektromotor en het 77 kWh accupakket. 

De prijzen van de vernieuwe ID.3- modellen op een rij

  • ID.3 Pro Business (150 kW/204 pk; 58 kWh accu): € 44.990*
  • ID.3 Pro S (150 kW/204 pk; 77 kWh accu) € 47.990*
  • ID.3 Pro S Business (150 kW/204 pk; 77 kWh accu) € 49.990*

Een ID.3 naar eigen wens samenstellen kan hier.

Voelt goed

Een uitgebreide proefrit in de vernieuwde ID.3 is dé manier om de volgende stap in elektrisch rijden te beleven. Dan gaat het niet alleen om het prettige weggedrag en de aansprekende prestaties van de ID.3, maar ook om het ervaren van het hoogwaardige interieurgevoel en het bedieningsgemak van alle (infotainment)functies. Dat goede gevoel staat inclusief uitgebreide fabrieksgaranties én tot en met 7 jaar onderhoud nu startklaar bij alle Volkswagen-dealers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.