Leusden,
26
oktober
2023
|
09:37
Europe/Amsterdam

Rijden in de nieuwe Volkswagen Tiguan: puur maatwerk

De nieuwe Volkswagen Tiguan staat vanaf het eerste kwartaal van 2024 in de showroom. Net als zijn voorgangers zal de derde generatie van de middelgrote SUV tot de meest wendbare en comfortabele SUV’s in zijn klasse behoren. Met het optionele DCC Pro wordt rijden in de nieuwe Tiguan puur maatwerk; of je nu meer van comfort of juist van sportiviteit houdt.

De nieuwste generatie Tiguan staat op het MQB evo-platform van Volkswagen, wat de basis vormt voor een geheel vernieuwd adaptief onderstelsysteem. Het optioneel verkrijgbare DCC, bekend uit de vorige generatie Tiguan, heet nu DCC Pro en is voorzien van adaptieve schokdempers die volledig autonoom op het wegdek en de rijsituatie reageren. Het systeem berekent de demping per wiel, waarbij ook rekening wordt gehouden met sturen, accelereren en remmen. 

In tegenstelling tot het vorige systeem, zijn de schokdempers van het nieuwe DCC Pro uitgerust met twee kleppen in plaats van een. Daardoor reageren ze bliksemsnel op oneffenheden in de weg en dragen zo bij aan een comfortniveau dat vergelijkbaar is met dat van een luxe limousine. Voor het eerst krijgt DCC Pro daarbij hulp van een rijdynamiekmanager. Die regelt de functies van het elektronische sperdifferentieel (XDS) en van de variabele dempers die bij DCC Pro horen. Samen bieden de systemen onder elke omstandigheid de meest uitgebalanceerde combinatie tussen rijcomfort en rijdynamiek.

Puur maatwerk

DCC Pro kan door de bestuurder zelf naar wens worden aangepast, van zeer comfortabel tot zeer sportief. Dat gebeurt met een elegante en goed in hand liggende rijbelevingsschakelaar, een vernieuwde versie van de 4MOTION Active Control die te vinden was op het vorige model. Met behulp van deze schakelaar kun je niet alleen rijmodi selecteren, maar ook kiezen uit vier verschillende rijprofielen, waarbij zelfs de sfeerverlichting en het audiosysteem bijdragen aan een volmaakte rijbeleving. Zo wordt rijden in de nieuwe Tiguan puur maatwerk.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.