Leusden,
04
december
2023
|
09:01
Europe/Amsterdam

Park Assist: next level parkeren in de nieuwe Passat

De nieuwe Volkswagen Passat maakt het de bestuurder graag naar de zin. Zo beschik je over de prettigste stoelen in zijn klasse en kun je het onderstel geheel naar eigen smaak afstemmen. Zelfs  parkeren in de nieuwste Passat wordt een premium beleving. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, beschik je namelijk over Park Assist Plus of Park Assist Pro. Daarmee geef je elke parkeermanoeuvre eenvoudig uit handen en behoort parkeerstress tot het verleden. 

De nieuwe Passat is standaard voorzien van ultramoderne hulpsystemen. Park Assist is er één van, en is specifiek ontworpen om je leven makkelijker en veiliger te maken, want in het dagelijks leven parkeer je heel wat af. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest is de nieuwe Passat voorzien van het optionele Park Assist Plus, Park Assist Pro of Park Assist Pro met geheugenfunctie. Daarmee krijg je als bestuurder van een Passat de beschikking over een aantal bijzondere parkeervaardigheden.

Van Plus tot Pro

Park Assist Plus is al bekend uit andere modellen van Volkswagen. De Passat neemt daarbij het versnellen, remmen en sturen van je over op parkeerplaatsen die in lengterichting of haaks op de rijrichting liggen. Vanaf Park Assist Pro is het ook mogelijk om je Passat met behulp van een app op je smartphone van buitenaf in- en uit te parkeren. 

Rust je de nieuwe Passat uit met Park Assist Pro met geheugenfunctie, dan registreert het systeem op verzoek van de bestuurder de laatste vijftig gereden meters en daarmee ook de parkeersituatie. Zodra je tot stilstand bent gekomen, kan de parkeermanoeuvre door de Passat worden opgeslagen. Wanneer de auto in de toekomst dezelfde positie bereikt (bijvoorbeeld de inrit van je eigen carport), biedt hij automatisch aan om het inparkeren van je over te nemen. Ook is natuurlijk hier weer zelfstandig uitparkeren mogelijk. Je kunt maar liefst vijf parkeermanoeuvres opslaan in je nieuwe Passat.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.