Leusden,
02
november
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Passat biedt infotainment op premiumniveau

Bij de ontwikkeling van elke nieuwe Passat staat een premium beleving centraal. Daarbij speelt infotainment tegenwoordig een cruciale rol. In de negende generatie van de Passat hebben we opnieuw veel aandacht besteed aan het creëren van een aangename en uiterst persoonlijke ervaring voor bestuurders. Dankzij het geavanceerde MIB4 is het infotainment van de nieuwe Volkswagen Passat nu intuïtiever dan ooit, op het niveau dat je van een Passat verwacht.

Het nieuwste infotainmentplatform van Volkswagen heet MIB4 en is de vierde generatie van ons vertrouwde systeem. De grafische weergave, de structuur en de menunavigatie zijn volledig nieuw ontwikkeld, om de bediening eenvoudig, vanzelfsprekend en volledig aanpasbaar te maken. Het nieuwe scherm is optisch verdeeld door twee balken met aanraakfunctie. Grote delen van het infotainmentsysteem kunnen door de bestuurder zelf worden voorzien van favoriete sneltoetsen. Onder het infotainmentdisplay vind je verlichte schuifregelaars met aanraakfunctie, waarmee naar wens de temperatuur of het audiovolume kan worden ingesteld. 

Top Bar

De bovenste balk in het infotainmentdisplay heet de Top Bar. Die is aan de linkerzijde uitgerust met een sneltoets, waarmee je op elk gewenst moment met slechts één klik een overzicht van alle apps kunt oproepen. Daarnaast vind je de knop voor het nieuwe Car Control Center. Die biedt directe toegang tot de belangrijkste voertuigfuncties en kan door de bestuurder zelf worden geconfigureerd. Het hoofdmenu en het Car Control Center kunnen op elk moment vanuit de Top Bar worden opgeroepen, zonder dat de actieve app moet worden afgesloten. Rechts van het Car Control Center zijn andere sneltoetsen te vinden. 

Home Screen

Op het grote Home Screen in het midden wordt de inhoud van de belangrijkste apps gecombineerd op pictogrammen van verschillende grootte. Naast standaardfuncties als de navigatie, de telefoon of diverse media bieden de pictogrammen nieuwe functies die via de spraakassistent kunnen worden bediend. Indien één van de items in de Top Bar of Bottom Bar wordt geactiveerd, wordt deze ook weergegeven op het Home Screen. 

Bottom Bar

De onderste balk van het scherm heet – hoe toepasselijk – de Bottom Bar. Deze bevat de toegang tot de klimaatregelings- en stoelfuncties. In het midden van de balk vind je de Home Button, waarmee je op elk moment terug kunt naar het Home Screen. Door de klimaatfuncties in de Bottom Bar te integreren, heb je tijdens het rijden direct toegang tot alle temperatuurinstellingen en de overige klimaatinstellingen voor jou en de bijrijder. 

Grotere Digital Cockpit standaard

De nieuwste generatie van de Passat beschikt standaard over een digitaal scherm achter het stuur, dat met een grootte van 10 inch fors groter is dan de Digital Cockpit in de vorige Passat. Ook is de grafische weergave opnieuw ontwikkeld en is de functieomvang verder uitgebreid met verschillende weergaven. Via de knoppen op het multifunctionele stuurwiel roep je de verschillende weergaven op,  die daarnaast ook weer individueel kunnen worden aangepast. De vier beschikbare weergaven zijn: Classic, Progressive, Navigation en R-Line

  • Classic. In de Classic-weergave is het scherm links en rechts van een ronde toerenteller en snelheidsmeter voorzien, die worden gescheiden door een centraal veld waarin extra informatie wordt getoond, zoals een digitale weergave van de snelheid of aanwijzingen vanuit de navigatie. Ook kun je er naar keuze verdere informatie oproepen, zoals het brandstofverbruik, het resterende rijbereik of een afspeellijst. 
  • Progressive. In de Progressive-weergave worden de ronde instrumenten in de Passat vervangen door vierkante velden die je snelheid, actuele brandstofverbruik en het rijbereik weergeven. Net als bij de Classic-weergave is er een centraal informatieveld aanwezig. 
  • Navigation. Als je voor de Navigation-weergave kiest, worden de navigatiekaart en routebegeleiding in het instrumentarium van de Passat weergegeven, inclusief te nemen afslagen en informatie over de resterende reistijd en reisafstand. In deze weergave worden de snelheidsaanduiding en alle informatie uit rijhulpsystemen naar het onderste deel van het display verplaatst. 

R-Line. De sportieve R-Line-weergave gebruikt dezelfde basisstructuur als Navigation: in plaats van de navigatiekaart worden in dit geval een donker vlak met R-logo, de actuele snelheid, een schakeladvies en in het bovenste gedeelte een horizontaal opgebouwde toerenteller weergegeven.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.