Volkswagen Wintercheck

Kom veilig de winter door met de Volkswagen Wintercheck.

Wil je deze winter optimaal van je Volkswagen genieten? Ga dan voor de Volkswagen Wintercheck. Voor slechts € 19,95* controleert de dealer aan de hand van 12 punten of je Volkswagen winterklaar is. Als het nodig is, worden vloeistoffen gratis bijgevuld. Na de check ontvang je een technisch rapport met daarin alle bevindingen. Is er nog aanvullend onderhoud nodig? Dan maakt de dealer samen met jou zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Ook ontvang je een Volkswagen Kever winterscreen, zodat jij deze winter je voorruit niet hoeft te krabben.

Maak nu je afspraak

Plan in voor € 19,95

Deze afspraak duurt gemiddeld:30 minuten

Deze 12 punten worden gecheckt:

Volkswagen
1. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van je Volkswagen ook goed tegen de koudste winterdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Wintercheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.
2. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Wintercheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat je Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.
3. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van je Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door je olie tijdig te laten vervangen, haal je de optimale rijprestaties uit je motor. Bovendien verbruikt je Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.
4. Airconditioning

Ook in de winter is een goed werkende airco van essentieel belang. De airconditioning zorgt er namelijk voor dat je in hele korte tijd jouw auto kan ontdoen van beslagen ruiten. Daarnaast is het belangrijk dat je airco in goede staat is op het moment dat je de winter in gaat, om beschadiging van bijvoorbeeld de slangen te voorkomen.

5. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van je Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert of de slangen van het koelsysteem lekkage hebben. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.
6. Verwarming
In de winter kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Wintercheck.
7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten de ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen je zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.
8. Voorruit
De servicemonteur controleert je voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in je voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.
9. Verlichting
In de winter is het korter licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van je Volkswagen grondig nagekeken.
10. Banden
De Volkswagen dealer onderzoekt de banden van je auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.
11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van je remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van je Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor je vakantie te doen. Plan de Wintercheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.
12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van je Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Wintercheck.
Winterbanden wissel

Pak nu je winterbanden korting.

Al bij een temperatuur onder de 7 graden profiteer je van winterbanden. Door de speciale rubbersamenstelling van de banden heb je meer grip en is de remweg van de auto korter. Ook bij veel regen of sneeuw heb je een aanzienlijk kortere remweg. Hierdoor ga jij extra veilig de weg op, nu tijdelijk voor een extra scherpe prijs.

Nu vanaf € 45 per band.

Ontdek meer

Complete lichtmetalen wintersets.

Wil je jouw winterbanden direct op mooie lichtmetalen velgen? Dan profiteer je nu van extra scherp geprijsde wintersets. Zo ga je deze winter veilig én stijlvol de weg op.

Uiteraard kun je één van de twee bandensets in opslag zetten bij je dichtstbijzijnde Volkswagen-dealer.

Nu vanaf € 595.

Ontdek meer

winterbanden

Profiteer van veel accessoire-voordeel.

IJskrabber

IJskrabber

Schraap het ijs van je ramen af en veeg direct de sneeuw van je motorkap met deze 2-in-1 ijskrabber.

Nu voor € 6,95.
Bestel direct
Houten Slee

Slee

Ga in stijl en met volle snelheid de besneeuwde heuvels af met deze Volkswagen slee.

Nu voor € 39.
Bestel direct
Volkswagen Bandenhoezen

Bandenhoezen

Bescherm jouw zomerbanden met de Volkswagen bandenhoezen. Nu met € 10 korting.

Nu voor € 19,95.
Bestel direct
Winterverzorgingsset

Winterpakket

Zorg er met dit 4-delige winterpakket voor dat jouw Volkswagen ook in de winter de beste verzorging krijgt.

Nu voor € 9,95.
Bestel direct

Veelgestelde vragen.

Hoelang duurt de Wintercheck en kan ik wachten tot de check klaar is?

Hoelang duurt de Wintercheck en kan ik wachten tot de check klaar is?

De Wintercheck duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt dus gerust wachten tot de check klaar is. Als je de auto liever later ophaalt, kan je dit uiteraard met de serviceadviseur afspreken.

Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?

Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?

Als tijdens de check blijkt dat jouw Volkswagen onderhoud of een reparatie nodig heeft, bespreekt de Volkswagen serviceadviseur dit eerst met je. Dan kan je zelf beslissen wanneer je een vervolgafspraak wilt inplannen.

Welke vloeistoffen worden bijgevuld?

Welke vloeistoffen worden bijgevuld?

Ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.

Wat is een Kever winterscreen?

Wat is een Kever winterscreen?

De unieke Volkswagen Kever winterscreen is een isolatiedeken die je kunt plaatsen op de voorruit van je Volkswagen. Hierdoor blijft je voorruit ijs- en sneeuwvrij. Je kunt de winterscreen eenvoudig plaatsen tussen de raamrubbers van de voordeuren van je Volkswagen. De Kever winterscreen is tevens te gebruiken in de zomer om de warmte/zon tegen te gaan in je Volkswagen.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

*Winterbanden actie is geldig t/m 31 december 2017.
De Wintercheck en de aanbiedingen in de webshop zijn geldig t/m 28 februari 2018.