Een herfst vol buitenkansen

Nu extra voordelige accessoires
en bandenwissel vanaf € 59

Tijdens de winterperiode wil je erop vertrouwen dat je Volkswagen altijd voor je klaar staat. Met een aantal tips en adviezen willen we ervoor zorgen dat je veilig de winter door komt. Het allerbelangrijkste: zorg bijvoorbeeld voor de juiste banden tijdens de winterperiode. En wist je dat nummer één oorzaak van de pechgevallen in de winter veroorzaakt wordt door een lege accu?

Volkswagen wintercampagne 2021

Tips voor rijden in de winter


Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1 Winterbanden

Is het buiten onder de 7 graden? Stap dan op tijd over naar winterbanden. De remweg wordt namelijk aanzienlijk korter dan bij zomerbanden.

#2 Accu

Een lege accu is tijdens de winter de nummer één oorzaak van de pechgevallen. Laat daarom op tijd de accu controleren. Tijdens de Wintercheck controleren we graag de accu voor je.

#3 Verlichting

Tijdens de donkere dagen is werkende verlichting van levensbelang. Controleer daarom regelmatig of alle verlichting nog goed werkt en zet de verlichting altijd aan tijdens de rit.

#4 Airco

Gebruik tijdens de winterperiode de airco bij condensvorming op de ramen. Je zult zien dat je weer snel zicht hebt. Tijdens de Wintercheck checken we ook je airco.

#5 Vloeistof en krabber

Zorg dat je winter-ruitensproeiervloeistof hebt gevuld om snel pekel en ijs te kunnen verwijderen van je voorruit. Ook is het handig om een ijskrabber aan boord te hebben.

Waarom winterbanden?

Met winterbanden wordt de remweg onder de 7 graden celcius behoorlijk verkort. Dit komt doordat het rubber van een winterband ook bij koude temperaturen zacht blijft en dus maximale grip heeft op het wegdek. Daarnaast zorgt het grove profiel en soepele lamellen dat de banden als het ware sneeuw, ijs en modder vastgrijpen. Ook zijn in de meeste wintersportgebieden winterbanden verplicht, zoals Oostenrijk. Voor slechts 59 euro wisselen we al een complete winterset. Plan daarom op tijd je afspraak in.

Plan winterbandenwissel in

Volkswagen bandenwisselmaand

Nieuwe winterbanden?

Heb je nog geen winterbanden en wil je deze graag laten monteren? Dat kan, je Volkswagen-dealer heeft voor elk model de juiste winterband tegen de juiste prijs. Neem contact op met je Volkswagen-dealer om voor meer informatie.

neem contact op met de Volkswagen-dealer

Let op! Het is momenteel druk in de werkplaats

Plan je bandenwissel of onderhoud daarom ruim van tevoren in zodat je zeker weet dat jij en jouw Volkswagen er op tijd klaar voor zijn. Tip: Combineer de bandenwissel met onderhoud en APK waar mogelijk.

Plan werkplaatsafspraak

Bekijk alle handige accessoires

voor jouw Volkswagen

Rubberen mattenset

Rubberen matten

25% korting

Houd je interieur schoon tijdens de winter

Bestel direct
Volkswagen dakkoffer

Bagageboxen

15% korting

Voor als je graag wat ruimte overhoudt in de auto

Bestel direct

Lichtmetalen wintersets

Tot 30% korting

Maximaal grip tijdens de winter

Bestel direct

Laadkabel

Van € 229 voor € 199

Bestel direct
IJskrabber

IJskrabber

€9,95

Maak je Volkswagen eenvoudig sneeuw en ijsvrij

Bestel direct

4-delige winterset

50% korting

Voorzien van o.a. ijskrabber, antivries en ruitontdooier

Bestel direct

Veilig de winter in met de wintercheck

Jouw Volkswagen gecheckt op 20 punten, nu voor € 30

1. Bandenprofiel
Grip op de weg is altijd belangrijk – vooral als het winter is. Daarom checken we of het profiel van je band nog diep genoeg is.

2. Slijtagepatroon
Een verkeerde bandenspanning, onjuist afgestelde achteras of droge banden kunnen de levensduur van je banden verkorten.

3. Bandenreparatieset en reservewiel
Is je bandenreparatieset nog compleet? Check! En is je reservewiel nog in goede staat? Dubbelcheck!

4. Bandenspanning
Een te lage of te hoge bandenspanning vermindert je grip op de weg, verslechtert de wegligging en verhoogt de kans op klapbanden.

5. Remblokken
Over je remmen wil je niet twijfelen. Die moeten gewoon goed werken – altijd. Daarom controleren wij ze visueel op slijtage.

6. Remschijven
Net als remblokken, moeten remschijven altijd in de beste staat verkeren.

7. Ruitenwissers
Zeker bij winters weer wil je alles goed in het vizier hebben. Daarom controleren we de rubbers van je ruitenwissers op scheuren.

8. Ruitensproeier-niveau
We checken je ruitensproeivloeistof. Zo weet je zeker dat je niet zonder komt te zitten!

9. Ruitensproeiers
Werken je ruitensproeiers goed? Dan is voor je ruitenwissers geen vuiltje te veel.

10. Voorruit
De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden en herstelt ze met een speciale hars.

11. Motoroliepeil
Een goed motoroliepeil zorgt voor optimale rijprestaties en voorkomt overmatig brandstofverbruik.

12. Koelvloeistof vorstbeveiliging
Bij koud weer is het wel zo fijn om zeker te weten dat je koelvloeistof niet bevriest.

13. Koelvloeistofniveau
Voldoende koelvloeistof zorgt ervoor dat je motor elke bergtop met gemakt beklimt.

14. Accu
We checken de spanning van je accu en controleren of er geen roest op zit. Natuurlijk laden we ‘m ook gelijk even helemaal voor je op.

15. Airconditioning
Een aangename temperatuur voelt niet alleen fijner, het is ook nog eens beter voor het concentratievermogen van de bestuurder – ook in de winter. Daarom checken wij de airco.

16. Verwarming
In de winter kan het behoorlijk afkoelen, en is een goed werkende verwarming geen overbodige luxe.

17. Trekhaak
Zonder zorgen je caravan of fietsendrager aanhaken kan pas als je zeker weet dat je trekhaak en stekkerdoos in orde zijn.

18. Deuren
We checken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd en of je sloten nog wel goed werken.

19. Buitenverlichting
In de winter is optimale verlichting nog belangrijker dan anders. Vooral wanneer er overwacht een sneeuwbui of mistbank opduikt.

20. Uitlaatsysteem
Roestplekken, slijtage en eventuele lekken zijn niet goed voor de prestaties van jouw Volkswagen én niet voor het milieu.

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in de Volkswagen webshop! Daar hebben we alles wat je nodig hebt om je Volkswagen helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.

Bekijk de webshop
Economy Service | Volkswagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een wintercheck?

Hoe lang duurt een wintercheck?

De wintercheck duurt ongeveer een half uur. We adviseren je op tijd een werkplaatsafspraak in te plannen aangezien het drukker is dan normaal in onze werkplaatsen. Er is altijd een gratis leenfiets beschikbaar. Ook kun je blijven wachten en genieten van de nieuwste modellen in de showroom.

Wat is het verschil tussen all season-banden en winterbanden?

Wat is het verschil tussen all season-banden en winterbanden?

Winterbanden zijn speciaal gemaakt voor koude weersomstandigheden. Dit komt doordat het rubber van een winterband ook bij koude temperaturen zacht blijft en dus maximale grip heeft op het wegdek. All season-banden zit qua prestaties tussen de winterband en zomerband in, het is dus een compromis van beide. Bij koudere temperaturen met sneeuw en ijsvorming heeft de winterband beter grip dan een all season-band en is de remweg van een winterband korter.

Zijn all season-banden toegestaan in wintersportgebieden?

Zijn all season-banden toegestaan in wintersportgebieden?

In wintersportgebieden zoals in Oostenrijk is een all season-band toegestaan mits op de band de sneeuwvlokcodering staat of M&S, M.S. of M en S (modder en sneeuw). Bekijk voor vertrek altijd welke type band verplicht is. Mocht je bergpassen tijdens de winterperiode trotseren adviseren we je om winterbanden te monteren, deze hebben uiteindelijk het meeste grip. Vergeet ook niet de in meeste gevallen verplichte sneeuwkettingen mee te nemen.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

In veel landen zijn tijdens de winterperiode winterbanden of all season-banden met een sneeuwvlokcodering / M+S codering op de band verplicht. Bekijk hier het actuele overzicht.

Wat moet ik doen als ik pech heb?

Wat moet ik doen als ik pech heb?

Het komt niet vaak voor, maar als je pech hebt staan we altijd voor je klaar. Onze Volkswagen Mobiliteitsservice kun je 24 uur per dag bellen. Binnen 3 uur zorgen we dat je weer mobiel bent.

Hoe zorg ik voor maximale actieradius met mijn elektrische auto tijdens de winter?

Hoe zorg ik voor maximale actieradius met mijn elektrische auto tijdens de winter?

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je de maximale actieradius behaald tijdens de winterperiode. Bekijk hier de tips.