Helemaal klaar
voor de winter

Wissel je zomerbanden vanaf € 39

Wissel je banden
Volkswagen wintercampagne 2021

 

Het kwik daalt, dus haal je winterjas en handschoenen maar uit de kast! Wil je helemaal voorbereid zijn op het koude weer? Dan zorg je dat ook je auto klaar is voor de winter. Bijvoorbeeld met de juiste winterbanden en winterse accessoires. Wij helpen je een handje op weg.

Volkswagen wintercampagne 2021
Bandenwissel

Kom langs voor een bandenwissel

Daalt de temperatuur onder de 7 graden? Dan is het tijd voor winterbanden. Die hebben tijdens gladheid een stuk meer grip en een kortere remweg. Door ze op tijd te wisselen, kom je bij plotselinge kou niet voor verrassingen staan. Je banden wisselen doe je al vanaf € 39. En je zomerbanden? Die slaan we voor je op in ons bandenhotel.

Wissel je zomerbanden vanaf € 39

Volkswagen bandenwisselmaand

Nieuwe winterbanden?

Heb je nog geen winterbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bestel je jouw winter- of all-seasonbanden eenvoudig in onze webshop. De Volkswagen monteur zet ze gelijk voor je onder de auto.

Vind je winterbanden

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in de Volkswagen webshop! Daar hebben we alles wat je nodig hebt om je Volkswagen helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.

Bekijk de webshop

Bekijk alle handige accessoires voor jouw Volkswagen

Volkswagen dakdragers

Dakdragers

Ideaal voor je ski’s of snowboard

Vind je dakdragers
Volkswagen dakkoffer

Bagageboxen

Voor als je graag wat ruimte overhoudt in de auto

Vind je bagagebox
winter accessoires

Banden en accessoires

Van winterbanden tot sneeuwkettingen 

Kies jouw winteraccessoires
Volkswagen GTI paraplu

Lifestyle producten

Voor de echte Volkswagen goodies

Bestel je lifestyle producten

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1

Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.

#2

Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.

#3

Bescherm je stoffen interieur door je veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.

#4

Beslagen ramen? Zet je airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat je ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.

Je remafstand uitgelegd

Als je een noodstop moet maken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er daarnaast voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Deze voeren het water beter af en en hebben meer grip als het koud is. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.

Remweg

Service voor iedere Volkswagen

Of het nu gaat om APK, onderhoud of een reparatie, wij staan altijd voor je klaar. Onze gespecialiseerde monteurs kennen jouw Volkswagen vanbinnen en vanbuiten. Zo weet je zeker dat jij en je Volkswagen en weer tegenaan kunnen.

Bekijk onze services

Volkswagen wintercampagne 2021