Helemaal klaar
voor de winter

Plan je wintercheck
Wintercheck € 20 Tijd voor winterbanden Onder de 7 °C

Ga voorbereid de weg op

Ook in de winter willen we dat je volop van je Volkswagen kunt genieten. Geen onverwachte verrassingen - dat houdt je hoofd koel en je auto warm. Wij helpen je met tips, checklists en  accessoires voor jouw Volkswagen.

Wintercampagne

Al voor € 20 plan je een wintercheck

Heb je hulp nodig bij het checken van je Volkswagen? Wij controleren je auto op 20 essentiële punten. Plan nu snel je wintercheck.

Nu met gratis Volkswagen T1 Bulli tas
Plan je wintercheck
Volkswagen T1 Bulli tas

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in de Volkswagen webshop! Daar hebben we alles wat je nodig hebt om je Volkswagen helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.  

 

Bekijk de webshop

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1

Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.

#2

Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.

#3

Bescherm je stoffen interieur door je veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.

#4

Beslagen ramen? Zet je airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat je ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.

Heb je meer grip nodig?

Bandenwissel

Kom langs voor een bandenwissel

Onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip en een stuk kortere remweg. Laat je banden daarom op tijd omwisselen van zomer- naar winterbanden. Zo weet je zeker dat je deze winter met een gerust hart op pad kunt. De zomerbanden slaan we zonder problemen voor je op in ons bandenhotel.

Wissel je zomerbanden

Volkswagen bandenwisselmaand

Nieuwe winterbanden?

Heb je nog geen winterbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bestel je jouw winter- of all-seasonbanden eenvoudig in onze webshop. De Volkswagen monteur zet ze gelijk voor je onder de auto.

Vind je winterbanden

Je remafstand uitgelegd

Als je een noodstop moet maken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er daarnaast voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Deze voeren het water beter af en en hebben meer grip als het koud is. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.

Remweg

Bekijk alle handige accessoires voor jouw Volkswagen

Volkswagen dakdragers

Dakdragers

Ideaal voor je ski’s of snowboard

Vind je dakdragers
Volkswagen dakkoffer

Bagageboxen

Voor als je graag wat ruimte overhoudt in de auto

Vind je bagagebox
winter accessoires

Banden en accessoires

Van winterbanden tot sneeuwkettingen 

Kies jouw winteraccessoires
Volkswagen GTI paraplu

Lifestyle producten

Voor de echte Volkswagen goodies

Bestel je lifestyle producten