Upgrades

Voorgeprogrammeerd op jouw toekomst

Naar de Volkswagen Connect Shop
De Upgrades selecteer en installeer je via de In-Car-shop op het scherm van jouw Volkwagen.

Altijd het allerbeste in jouw auto

VW Connect en We Connect zijn jouw opstapjes naar de nieuwste generatie mobiele onlinediensten en services in talloze Volkswagen-modellen. Van het begin af aan op verzoek online, staan er diverse diensten van VW Connect of We Connect tot je beschikking. Na een eenmalige activering en aanmelding met jouw Volkswagen ID, maakt VW Connect of We Connect je dagelijkse leven niet alleen aangenamer maar ook comfortabeler. Nieuw daarbij is dat je voor jouw Volkswagen de mogelijkheid hebt om nieuwe functies in te schakelen, ook na aankoop van de auto. Geheel volgens jouw wensen personaliseerbaar, ook naderhand. En dat heel eenvoudig in de In-Car shop van het infotainmentsysteem of in de Volkswagen Connect Shop. Hier kun je als hoofdgebruiker van VW Connect of We Connect de reeds verkrijgbare Upgrades voor jouw auto bekijken en heel eenvoudig rechtstreeks online aanschaffen. Je kunt je eventueel ook op locatie laten adviseren door jouw Volkswagen-partner, bij wie je bovendien een voucher kunt aanschaffen, waarmee je in onze winkels ook Upgrades kunt aanschaffen.


Jouw Volkswagen leert altijd bij: Upgrades voor auto's die voor VW Connect of We Connect zijn voorbereid

Weet waar je heen gaat

Wil je een betere oriëntatie? Activeer dan alsnog de navigatiefuncties voor het infotainmentsysteem 'Ready 2 Discover' om jouw auto met een intuïtieve navigatie op te waarderen. Dankzij de activering ontvang je een geïntegreerde, intuïtieve navigatie met kaartweergave voor Europa en toegang tot bijzondere reisdoelen (POI’s). Deze functies staan je na de activering in de auto blijvend ter beschikking en je hebt er geen internetverbinding of VW Connect- of We Connect-contract voor nodig. Naast deze praktische offline functies kun je in combinatie met de VW Connect Plus- of We Connect Plus-licentie gebruik maken van aanvullende online diensten. Zo word je als hoofdgebruiker dankzij de online verkeersinformatie nagenoeg in realtime over veranderingen en gevaren op de route geïnformeerd. Daarnaast zorgt de online routeberekening met permanente inachtneming van de verkeerssituatie en prognoses voor een optimale en veilige aankomst op jouw bestemming. Jouw kaartmateriaal wordt via online kaartupdate, na selectie van de instelling 'Positie delen' in het infotainmentsysteem, automatisch en regelmatig bijgewerkt zodra de auto online is.

Als je nog geen navigatiesysteem hebt in je T-Roc, Tiguan, Touran of Polo, kun je deze eenvoudig alsnog kopen.

Spraakbediening: "Hallo Volkswagen"

Jouw Volkswagen begrijpt je. Zeg je 'Hallo Volkswagen', dan kun je praten met je auto en zo kun je veilig en comfortabel de functies voor telefonie, media of navigatie aansturen. Activeer daarvoor de spraakbediening voor het infotainmentsysteem 'Ready 2 Discover' of 'Discover Media'. Afhankelijk van het model en de uitrusting van de auto, kunnen zo verschillende gekozen functies door middel van spraak worden bediend. Hierdoor kun jij je volledig op de weg concentreren en voortaan nog meer van je ritten genieten.

De spraakbesturing kun je na aankoop activeren, zodat je je Volkswagen heel natuurlijk met je stem kunt bedienen.

Haal jouw apps de auto in

Met App-Connect worden gekozen apps en inhoud rechtstreeks naar het display van het infotainmentsysteem van jouw Volkswagen overgedragen en kunnen deze makkelijk en overzichtelijk door jou worden bediend. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt twee interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay en Android Auto van Google. Het gebruik van Apple CarPlay en Android Auto van Google is bovendien als Upgrade voor het navigatiesysteem 'Discover Media' en voor het systeem 'Ready 2 Discover' ook zonder kabel mogelijk. Om afleiding te voorkomen, kunnen er tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.

Extra Upgrades voor jouw Golf

Automatische afstandsregeling ACC: Houd afstand. En maximumsnelheden aan.

De automatische afstandsregeling ACC houdt een door jou ingestelde maximumsnelheid tot 210 km/u aan. Wanneer jouw Golf een voorligger nadert, past de ACC de snelheid automatisch binnen de ingestelde grenzen aan. Zou houdt je de afstand die je hebt ingesteld aan.

Light Assist: verblindingsvrij. In bijna alle situaties.

Het assistentiesysteem voor grootlicht 'Light Assist', zet het rijden met de Golf in een volledig nieuw licht. Met een ingebouwde camera achter de voorruit, kan Light Assist tegenliggers en verkeer dat vóór je rijdt herkennen en automatisch schakelen tussen dim- en grootlicht. Is dat geen mooi vooruitzicht?

Bij de Golf 8 kan tegen betaling ook later verkeerstekenherkenning worden geïnstalleerd.

Verkeerstekenherkenning: laat zien wat belangrijk is

De verkeerstekenherkenning herkent (binnen de systeemgrenzen) snelheidsbegrenzingen, inhaalverboden en gevarenborden en geeft deze weer op het multifunctionele display. Zo houd je beter overzicht in het verkeer.

Via Upgrade kun je de kleurenkeuze van de sfeerverlichting in de Volkswagen Golf 8 uitbreiden.

Meerkleurige sfeerverlichting: voor innerlijke rust.

Geef je nieuwe Golf meer persoonlijkheid. Met de uitbreiding van de standaard sfeerverlichting kun je aan de hand van jouw stemming de kleur van de interieurverlichting wijzigen. Met de sfeerverlichting (meerkleurig) krijg je als Upgrade namelijk de beschikking over een uitgebreid kleurenpakket en daarmee een grotere keuze aan accentkleuren. Kies koelere of warmere kleuren, kleuren die passen in een verlichte stad of ‘s nachts op donkere landwegen: kies voor elke rit een gepaste sfeer voor jou en je passagiers.

Nachtelijk beeld binnenin een Golf. Gemakkelijk herkenbaar: de dynamische sfeerverlichting die achteraf als Upgrade is aangeschaft

Dynamische sfeerverlichting: verhelderend en informatief

Door de dynamische sfeerverlichting breid je de basissfeerverlichting uit met de intuïtief waarneembare visualisering van verschillende functies. Daartoe behoren, afhankelijk van de uitrusting, waarschuwende en informerende lichtfuncties, zoals bijvoorbeeld de weergave van de versnelling of de portierwaarschuwing.

Ontdek wat er nog meer in jouw Volkswagen zit

Ben je reeds in het bezit van een Golf en een geldig VW Connect- of We Connect-contract? Dan kun je als hoofdgebruiker van VW Connect of We Connect de gekozen functies tijdens een proefmaand gratis testen.

Proefmaand nu starten

Overzicht van de Upgrades-functies voor jouw Volkswagen

Hier vind je een eerste, vrijblijvend overzicht van de geselecteerde Upgrades in de auto van jouw keuze die nog op een later moment kunnen worden geactiveerd. Over het algemeen is het noodzakelijk dat de auto over de voor de betreffende Upgrade benodigde technische functies en hardware beschikt. Om te weten komen welke functies er precies beschikbaar zijn voor jouw Volkswagen, ga ja naar de In-Car shop van het infotainmentsysteem of de Volkswagen Connect Shop. Hier kan de hoofdgebruiker een overzicht bekijken van alle voor de auto beschikbare functies en deze aanschaffen.

  Golf 8 (Variant)

Andere auto's die een We Connect-voorbereiding hebben**

Navigatie V V
Spraakbediening V V
App-Connect  V V
Light-Assist V -
Sfeerverlichting - meerkleurig V -
Sfeerverlichting - effect V -
Automatische afstandsregeling (ACC) V -
Verkeerstekenherkenning V -

** Passat Variant, Arteon, Arteon Shooting Brake, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, T-Roc, T-Roc Cabriolet, T-Cross, Taigo, Polo