Tips voor een lang stilstaande auto

Tips voor een lang stilstaande auto

Soms staat je auto even een tijdje stil. Bijvoorbeeld omdat je op reis bent, je been gebroken is of omdat je thuiszit door COVID-19. Ga je je Volkswagen na een lange tijd stilstaan weer gebruiken? Met de volgende tips kan je veilig en onbezorgd de weg op.

Tips voor een lang stilstaande auto

Wat gebeurt er als mijn auto lange tijd stilstaat?

Als je auto langere tijd stilstaat, zijn er een aantal belangrijke onderdelen van je auto waar je op moet letten voordat je weer kilometers gaat maken. De accu is het belangrijkst om te controleren. Alle moderne systemen in je auto verbruiken namelijk stroom van je accu. Normaal gesproken laadt hij tijdens het rijden op, maar dat gebeurt nu natuurlijk niet. Wanneer je te weinig accuspanning hebt, kan je startproblemen krijgen. Door af en toe een rondje te rijden met je auto, zorg je dat je accu bijlaadt.

Tips voor een lang stilstaande auto
"Door af en toe je auto te gebruiken, kan je een hoop problemen voorkomen."

Wat kan je doen om problemen te voorkomen?

Door ongeveer eens per twee weken een half uur te rijden, voorkom je een hoop problemen aan je stilstaande auto. Vergeet ook niet de vloeistoffen en bandenspanning te checken voordat je gaat rijden. Zit er vogelpoep op je lak? Haal deze gelijk weg. Als je het goedje te lang laat zitten, kun je vervelende lakschade krijgen.

Tips voor een lang stilstaande auto

Tips als je je auto weer gaat gebruiken

Tip #1: Maak je ruiten schoon bij het eerste gebruik

In het voorjaar gaan stof en pollen op je ruiten zitten. Maak daarom voor je voor het eerst weer gaat rijden alle ruiten schoon. Als er teveel vuil op je ruiten zit, kun je namelijk problemen met je ruitenwissers krijgen. Daarnaast kun je ook krassen in de ruiten veroorzaken. Ga daarom eerst zelf aan de slag met een doek en ruitenreiniger.

Tips voor een lang stilstaande auto
Tips voor een lang stilstaande auto

Tip #2: Controleer de bandenspanning

Wanneer je auto lange tijd stilstaat, kunnen je banden spanning verliezen. Het kan zelfs zijn dat ze iets vervormen. Door de bandenspanning te controleren en de eerste kilometers extra voorzichtig te rijden, kan je veel problemen voorkomen.

Tip #3: Voorzichtig remmen

Als je je auto lange tijd niet hebt gebruikt, kan er een roestaanslag op je remmen ontstaan Na een aantal keren constant en rustig te remmen, gaat deze aanslag vanzelf weer weg. Maken je remmen wat bijgeluiden? Geen zorgen, dat is normaal.

Tips voor een lang stilstaande auto

Zomercheck

Heb je hulp nodig bij het checken van je Volkswagen? Onze vakkundige monteurs helpen je graag op weg. Plan voor je op vakantie gaat je zomercheck in en laat je auto op 20 punten checken voor slechts € 20. Zo kan je weer fris en veilig op weg. Plan de zomercheck makkelijk online in bij jouw dealer.

Plan check