Volkswagen

Ruitenservice

  • 24-uurs vervangingsservice
  • Kosteloze reparatie, afhankelijk van je verzekering
  • Uitgevoerd door specialisten
Maak direct een afspraak
sterretje

Autoruit vervangen of repareren?

Een sterretje in je voorruit kan gebeuren. Is de schade aan je voorruit groter dan een 2 euromunt, of is er schade aan een andere ruit dan de voorruit? In dat geval kan de ruit niet meer gerepareerd worden, en moet deze worden vervangen. Voor je eigen veiligheid kun je het best direct een afspraak maken met je Volkswagen dealer.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 60 minuten

Ruitenservice en Dealerglass

Volkswagen werkt samen met Dealerglass

Dealerglass is een ruitschadeherstel formule voor merkdealers. Wie kent je auto tenslotte beter dan je Volkswagen dealer. Via Dealerglass ben je dus verzekerd van vakkundig ruitschadeherstel met originele onderdelen en volgens fabrieksvoorschriften. Dealerglass regelt voor jou afhandeling met je lease- of verzekeringsmaatschappij. Wel zo handig.

Waarom Dealerglass?

  • Reparatie door een erkende merkdealer
  • Reparatie volgens fabrieksspecificatie, met originele onderdelen
  • Direct kalibratie van veiligheidssystemen bij ruitvervanging
  • Afspraak bij jou in de buurt
  • Wij regelen alles met je verzekeraar of leasemaatschappij

Sterretje

Een sterretje in je ruit is niet alleen lelijk, maar ook onveilig. Door slecht wegdek of plotselinge temperatuurverschillen kan dat sterretje zomaar een barst worden, of erger. Laat daarom ruitschade zo snel mogelijk repareren. Plak bij de vorming van een sterretje direct beschermende stickers overheen, zo voorkom je eventuele grotere schade. Maak daarna direct een afspraak via Dealerglass om je ruit snel en vakkundig bij jouw Volkswagen dealer te laten maken.

Wanneer moet ik mijn autoruit laten vervangen?

Bij een klein sterretje in je voorruit is een autoruitreparatie voldoende. Is de beschadiging groter dan een 2-Euromunt of 2,6 centimeter, dan moet de ruit vaak vervangen worden.

Een voorruit bestaat uit gelaagd glas, wat inhoudt dat er twee lagen glas gebruikt is met een laagje folie ertussen. Dit zorgt ervoor dat een voorruit niet direct verder inscheurt of uiteenvalt bij lichte schade, zoals zijruiten wel zouden doen. Een voorruit kan daarom ook niet naar binnen vallen als de barst verder scheurt.

Wees voorzichtig met beginnende scheuren. Vooral acute temperatuurverschillen (zoals de autoverwarming aanzetten als het vriest) kunnen de kans op verder scheuren vergroten.

Ben ik altijd verzekerd voor ruitenservice?

Autoruitschade wordt alleen gedekt door de verzekering als je WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco verzekerd bent. De verplichte WA-verzekering alleen dekt geen ruitschade. Houd er wel rekening mee dat je een zogenaamd eigen risico hebt. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van schade. Het restbedrag van de schadeclaim is voor rekening van je verzekeraar. Je eigen risico geldt alleen voor autoruitschade aan jouw eigen auto. Voor schade aan andermans auto betaal je geen eigen risico.

Wat moet ik doen bij autoruitschade?

Met autoruitschade kun je het best direct naar je dealer gaan. Zelfs een klein sterretje kan je volledige ruit laten barsten en voor gevaarlijke situaties zorgen. Je ruiten maken namelijk essentieel onderdeel uit van de kooiconstructie van je auto, die jou en andere inzittenden beschermt. Wacht dus niet te lang met reparatie. Dan kan je snel weer zorgeloos de weg op.

Maak direct een afspraak

;

Waarom kan ik het best mijn ruit door een Volkswagen dealer laten repareren of vervangen?

Ruiten vormen een essentieel onderdeel van de kooiconstructie. Een nieuwe ruit moet worden vastgelijmd volgens een speciale methode en met specifieke lijmsoorten. De Volkswagen dealer werkt volgens strenge fabrieksvoorschriften en maakt uitsluitend gebruik van originele Volkswagen materialen. Zo weet je zeker dat jouw auto na reparatie weer volledig aan de fabrieksgarantie voldoet en jij veilig de weg op kunt.

Service Workshop ruitschade
Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten