Auto ruitschade aan je Volkswagen

  • 24-uurs vervangingsservice
  • Kosteloze reparatie, afhankelijk van je verzekering
  • Uitgevoerd door specialisten
Maak direct een afspraak
sterretje

Autoruit vervangen of repareren? Zo gedaan

Een sterretje in je voorruit kan gebeuren. Voor je eigen veiligheid kun je het best direct een afspraak maken met je Volkswagen dealer. Moet je ruit vervangen worden? Ook daar helpen onze dealers je graag mee.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 60 minuten

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen bij autoruitschade?
Wat moet ik doen bij autoruitschade?

Met autoruitschade kun je het best direct naar je dealer gaan. Zelfs een klein sterretje kan je volledige ruit laten barsten en voor gevaarlijke situaties zorgen. Je ruiten maken namelijk essentieel onderdeel uit van de kooiconstructie van je auto, die jou en andere inzittenden beschermt. Wacht dus niet te lang met reparatie. Dan kan je snel weer zorgeloos de weg op.

Wanneer moet ik mijn autoruit laten vervangen?
Wanneer moet ik mijn autoruit laten vervangen?
Bij een klein sterretje in je voorruit is een reparatie voldoende. Is de beschadiging groter dan een 2-Euromunt of 2,6 centimeter, dan moet de ruit vaak vervangen worden. Maak een afspraak voor ruitreparatie en je dealer vertelt je meer over of vervanging van de ruit nodig is.
Ben ik altijd verzekerd voor autoruitschade?
Ben ik altijd verzekerd voor autoruitschade?

Autoruitschade wordt alleen gedekt door de verzekering als je WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco verzekerd bent. De verplichte WA-verzekering alleen dekt geen ruitschade.

Wat is een eigen risico?
Wat is een eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van schade. Het restbedrag van de schadeclaim is voor rekening van je verzekeraar. Je eigen risico geldt alleen voor autoruitschade aan jouw eigen auto. Voor schade aan andermans auto betaal je geen eigen risico.

Waarom kan ik het best mijn ruit door een Volkswagen dealer laten repareren of vervangen?
Waarom kan ik het best mijn ruit door een Volkswagen dealer laten repareren of vervangen?

Ruiten vormen een essentieel onderdeel van de kooiconstructie. Een nieuwe ruit moet worden vastgelijmd volgens een speciale methode en met specifieke lijmsoorten. De Volkswagen dealer werkt volgens strenge fabrieksvoorschriften en maakt uitsluitend gebruik van originele Volkswagen materialen. Zo weet je zeker dat jouw auto na reparatie weer volledig aan de fabrieksgarantie voldoet en jij veilig de weg op kunt.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 0800 - 5557000 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten