Remmen vervangen

  • Weet wanneer je remmen toe zijn aan vervanging
  • 4 jaar garantie op de reparatie
  • Altijd onderhoud met originele Volkswagen onderdelen
Remschijven Remblokken
Remmen controleren Volkswagen

Remblokken of remschijven vervangen.

De remmen van je Volkswagen bestaan uit twee slijtagedelen: de remblokken en de remschijven. Hoe snel deze vervangen moeten worden, ligt aan je rijgedrag en het aantal kilometers dat je rijdt. Hoe sportiever je rijdt en hoe meer kilometers je maakt, hoe sneller je ze aan vervanging toe zijn. Wees er op tijd bij, want versleten remmen verliezen hun remkracht en kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Remschijven vervangen.

De remschijf zit aan het wiel vast en is het draaiende onderdeel van het remsysteem. Doordat de remblokken op de remschijf drukken bij het remmen, slijten de schijven langzaam. Als een remschijf te dun wordt, kan deze kromtrekken of kunnen er scheurtjes ontstaan. De Volkswagen dealer checkt bij elke onderhoudsbeurt de dikte van de schijven, maar je kunt ook zelf merken of je remschijven aan vervanging toe zijn. Trilt je auto tijdens het remmen? Dan is de kans groot dat je nieuwe remschijven nodig hebt.

Meer over remschijven

Remblokken.

De remblokken zitten vast in de remklauw en drukken op de remschijf zodra jij de rem indrukt. Doordat de remblokken over de remschijven heen schuren, slijten ze. Als de blokken helemaal versleten zijn, dan drukt de remklauw direct op de schijf. Dit is erg slecht voor de schijven, dus het is belangrijk om de blokken op tijd te vervangen. Je Volkswagen dealer controleert ze bij elke onderhoudsbeurt. Merk je tussentijds dat je de rem verder in moet drukken dan normaal? Dan is de kans groot dat je de blokken moet laten vervangen.

Meer over remblokken
Economy Service | Volkswagen
Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten