De Volkswagen Occasioncheck.

  • Een complete inspectie voor slechts € 39.
  • Zowel verkoop- als aankoopkeuring.
  • Gratis bijvullen van vloeistoffen.
  • Inclusief 25% accessoire kortingvoucher!
Plan direct in
Volkswagen occasioncheck hero

Weet wat je kunt verwachten.

Heb je jouw Volkswagen niet bij een officiële Volkswagen dealer gekocht? Of sta je op het punt om jouw huidige Volkswagen te verkopen? Plan dan nu de Occasioncheck. Voor slechts € 39 krijgt je Volkswagen een volledige inspectie van de belangrijkste punten en worden je vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvang je een inspectierapport van de bevindingen én ontvang je per e-mail een kortingscode van 25% korting op accessoires in de webshop.

Waarom een occasioncheck?

  • Jouw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur.
  • Direct inzicht in welke technische staat jouw Volkswagen verkeert.
  • Weet welk onderhoud je komend jaar kunt verwachten.

Deze punten worden nagekeken.

Banden.
Natuurlijk controleert de monteur of de bandenspanning nog op niveau is. Ook wordt de slijtage onder de loep genomen: hoeveel profiel is er nog over en is er een gelijkmatig slijtagepatroon?

Remmen.
Onze monteur bekijkt zowel de remblokken als remschijven van jouw Volkswagen. Ook wordt er een remproef gedaan om er zeker van te zijn dat de remmen presteren zoals het hoort.

Schade.
Is er geen schade of roest te bekennen? En is er een eerdere (herstelde) schade geweest? De monteur controleert het.

Volkswagen banden occasioncheck

Ruitenwissers.
De ruitenwissers worden gecontroleerd op uitdroging en slijtage. Ook wordt de afstelling van de sproeikop en de ruitensproeiervloeistof nagekeken.

Voorruit.
Zelfs de kleinste oneffenheden komen aan het licht. Om grote scheuren te voorkomen, worden beschadigingen met een speciale hars gerepareerd. Dit kost je vaak niets als je WA+ of All Risk-verzekerd bent.

Verlichting.
De monteur controleert alle lichten op hun werking. Ook stelt hij, als dat nodig is, de hoogte goed af en zorgt hij ervoor dat het glas niet vaal is.

Volkswagen zicht occasioncheck

Accucheck.
De rust- en startspanning wordt gemeten, om te kijken of de accu nog voldoet. Ook checkt de monteur of er geen roest op de accu te vinden is.

Uitlaatsysteem.
De monteur loopt het complete uitlaatsysteem na op roestplekken, slijtage en lekkages.

Distributieriem/-ketting.
Een distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor, deze wordt dan ook gecheckt op eventuele slijtage.

Motorolie.
Ook checkt de monteur of de motorolie aan vervanging toe is. Schone en verse olie is beter voor de motor en voor het brandstofverbruik.

 

Volkswagen olie occasioncheck

Airconditioning.
De airco is op warme dagen een welkome verkoeling én verbetert jouw concentratie als bestuurder. Koelt het systeem onvoldoende of ontstaan er nare geurtjes bij het starten van de auto? Laat dan een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling uitvoeren om dit te verhelpen en de koelcapaciteit te controleren.

Verwarming.
Ook op koude dagen wil je comfortabel autorijden. Daarom wordt getest of de verwarming optimaal werkt.

Koelsysteem.
Het koelsysteem zorgt ervoor dat je motor niet oververhit raakt. Daarom checkt de monteur of er geen lekkages zijn en vult hij indien nodig de koelvloeistof gratis aan.

 

Volkswagen temperatuur occasioncheck
Volkswagen occasioncheck sticker korting

Nu met 25% korting op accessoires in de webshop.

Plan je nu de Occasioncheck? Dan ontvang je nadat je de check hebt laten uitvoeren per e-mail een kortingsvoucher van 25% korting op accessoires uit de Volkswagen webshop. Vind je favoriete Volkswagen product, voeg het toe aan je winkelmand en voer de ontvangen kortingscode in. De korting wordt dan automatisch verrekend bij bestellingen boven de € 100.

 

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 30 minuten

Veelgestelde vragen.

Welke vloeistoffen worden er gratis bijgevuld?
Welke vloeistoffen worden er gratis bijgevuld?
Indien noodzakelijk worden de volgende vloeistoffen bijgevuld: motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. 
Wat is het voordeel van de occasioncheck?
Wat is het voordeel van de occasioncheck?
Als jij net een Volkswagen occasion hebt gekocht kun je de check laten uitvoeren zodat je weet in welke technische staat de auto zich bevindt. Als je jouw Volkswagen wilt verkopen kun je de check ook laten uitvoeren zodat je deze kunt overhandigen aan de nieuwe koper, deze weet dan in welke staat de auto zich bevindt.
Hoe ontvang ik de 25% kortingsvoucher?
Hoe ontvang ik de 25% kortingsvoucher?
Zodra de Occassioncheck is uitgevoerd bij de dealer wordt er een code geregistreerd in het systeem. Op basis van deze geregistreerde code ontvangt u per email de unieke kortingsvoucher van 25% korting op accessoires. Het is van belang dat u het juiste emailadres doorgeeft aan de Volkswagen dealer. De kortingsvoucher is eenmalig te gebruiken.
Wat zijn de voorwaarden van de 25% kortingsvoucher?
Wat zijn de voorwaarden van de 25% kortingsvoucher?
De 25% korting geldt voor het gehele assortiment van de Volkswagen webshop, behalve montage orders en lichtmetalen velgen. Het minimaal besteedbaar bedrag is € 100 inclusief BTW.
Heb ik garantie op de gecontroleerde punten?
Heb ik garantie op de gecontroleerde punten?
De occassioncheck is een momentopname, er kan geen beroep worden gedaan op de Volkswagen dealer of Volkswagen Nederland indien er een defect ontstaat op de nagekeken punten.
Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 0800 - 5557000 (ma t/m vr 08:00-20:00, za 08:00-18:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten