Volkswagen kleine beurt

 • ✓ Officiële onderhoudsbeurt bij de Volkswagen dealer.
 • ✓ Uitgebreide inspectie volgens fabrieksvoorschrift.
 • ✓ Gratis APK indien noodzakelijk.
Maak direct een afspraak
Volkswagen kleine beurt & service

Klein onderhoud voor veel rijplezier

Je Volkswagen in topconditie houden is heel eenvoudig: laat regelmatig vakkundig onderhoud uitvoeren. Kies voor een erkende Volkswagen dealer, zodat je zeker weet dat jouw Volkswagen het allerbeste onderhoud krijgt.

Dit is een kleine onderhoudsbeurt:

 • Vervangen van motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Bijvullen vloeistoffen indien nodig

Dit is wat de Volkswagen dealer extra doet:

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Vier jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Inspectie van essentiële onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt

Wat heeft mijn auto nodig?

Het juiste onderhoud is helemaal afhankelijk van het type Volkswagen dat je rijdt. Vul daarom je kenteken in om te zien welk onderhoud jouw Volkswagen nodig heeft.

Wanneer moet je een kleine onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

De eerste kleine onderhoudsbeurt is nodig na 15.000 kilometer, of na maximaal 1 jaar. Vervolgens is hij 2 jaar later, of bij 45.000 kilometer weer aan de beurt. Ook daarna is hij elke 30.000 kilometer, of om het jaar, weer toe aan een kleine beurt. Tussen elke kleine beurt, dus bij bijvoorbeeld 30.000 en 60.000 kilometer, heeft je Volkswagen een grote beurt nodig.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kleine beurt?
Wat kost een kleine beurt?
De kosten van een kleine beurt hangen af van het model. De kleine beurt is alleen beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en de Golf 4.
Wat is het voordeel van een kleine beurt bij de Volkswagen dealer?
Wat is het voordeel van een kleine beurt bij de Volkswagen dealer?
Breng je jouw auto naar een Volkswagen dealer, dan weet je zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan je auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken ze originele Volkswagen onderdelen, waar je 4 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert je uiteindelijk ook wat in je portemonnee op. Auto's die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild. Een ander voordeel is dat je gratis pechhulp ontvangt, als je jouw Volkswagen volgens de voorschriften bij de Volkswagen dealer laat onderhouden. Zo ben je in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.
Is een kleine beurt of onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Is een kleine beurt of onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Onze onderhoudsprijzen zijn vaak niet hoger dan die van andere autobedrijven. Oudere modellen profiteren daarnaast van Volkswagen Economy Service. Hierbij wordt je auto onderhouden voor een lagere prijs, maar nog steeds met originele Volkswagen onderdelen. Daarnaast hebben auto’s die door de merkdealer zijn onderhouden een hogere restwaarde, waardoor jij meer ontvangt zodra je de auto inruilt.
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer je Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als jouw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kun je het beste advies vragen bij de dealer. Zij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen je precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.
Voor welke modellen is de kleine onderhoudsbeurt beschikbaar?
Voor welke modellen is de kleine onderhoudsbeurt beschikbaar?
De kleine beurt is beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en Golf 4. Heb je een ander model? Dan adviseren we om een Longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren.
Zit de APK bij een kleine onderhoudsbeurt in?
Zit de APK bij een kleine onderhoudsbeurt in?
Ja, de APK is altijd kosteloos in combinatie met een onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. Je auto ontvangt alleen een gratis APK als de vervaldatum binnen twee maanden na de onderhoudsbeurt is.
Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?
Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?

De prijs die je op Volkswagen.nl voor een onderhoudsbeurt ziet staan, is een basis beurtprijs. Dat betekent dat er nog geen extra werkzaamheden in zijn opgenomen. Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van de auto, komen er extra werkzaamheden bij kijken. Dit is dan bijvoorbeeld het vervangen van de filters en bougies. Deze extra werkzaamheden vinden vaak plaats bij elke 60.000 kilometer (bijvoorbeeld bij 60.000, 120.000 en 180.000 kilometer). De tarieven vind je terug op de Economy Service pagina.

Aanvullende werkzaamheden zijn:
- Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat. 
- Luchtfilter voor de motor vervangen. 
- Brandstoffilter vervangen. 
- Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG). 
- Remvloeistof verversen. 
- DSG-olie verversen.

De DSG versnellingsbak heeft een zogenaamde tweevoudige natte plaatkoppeling. Dit houdt in dat de koppelingsplaten zijn ondergedompeld in speciale DSG-olie. Deze olie zorgt onder andere voor smering, koeling en voor de bediening van de koppeling. Na verloop van tijd zal deze olie - net als motorolie - verouderd en verontreinigd raken.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten