Winterbanden voor je Volkswagen

  • Maximale grip in winterse omstandigheden
  • Altijd banden van hoge kwaliteit
  • Sla je zomerbanden op in het bandenhotel
Maak direct een afspraak
winterbanden wissel

Veiligheid en grip in de meest barre omstandigheden.

Sneeuw, gladheid en kou - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Om zeker te zijn van een veilige rit zijn winterbanden onmisbaar. Door andere structuur van het profiel wordt regen en sneeuw sneller afgevoerd dan bij zomerbanden. Onder de 7 graden verbeteren ze je grip op de weg en verkorten de remweg, waardoor jij zorgeloos op pad kunt. 

Vakkundige montage

Zorg ervoor dat je goed voorbereid de winter in gaat en kies voor nieuwe winterbanden. Plan eenvoudig een afspraak in voor vakkundige montage.

Werkplaatsplanner

winterbanden
Winterbanden Volkswagen

Complete lichtmetalen wintersets.

Combineer je jouw winterbanden met lichtmetalen velgen? Dan profiteer je nu van extra scherp geprijsde wintersets. Zo ga je deze winter veilig én stijlvol de weg op.

Bekijk de prijzen

Klaar voor de winter met de bandenwissel.

Staat de winter voor de deur? Dan is het tijd om je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Ontdek nu alle prijzen en mogelijkheden.

Lees meer over de Bandenwissel

Je remafstand uitgelegd

Als je een noodstop moet maken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er daarnaast voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Deze voeren het water beter af en en hebben meer grip als het koud is. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.

Remweg

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van winterbanden?
Wat zijn de voordelen van winterbanden?

Winterbanden zorgen voor veel meer grip als het koud en glad is. Dat merk je bijvoorbeeld bij het remmen. Rijd je met een snelheid van 50 kilometer per uur op een door sneeuw bedekte weg, dan is de remweg met winterbanden half zo kort als met zomerbanden. Maar ook bij temperaturen onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter. Zeker als je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, zijn winterbanden een aanrader. Rijd je minder kilometers per jaar, dan zijn All Season-banden ook een optie.

Zijn winterbanden verplicht?
Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden nog niet verplicht. In Duitsland en wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk wel. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat je bij een aanrijding aansprakelijk wordt gesteld als je niet op de juiste banden rijdt. Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie over in welke landen winterbanden verplicht zijn.

Wanneer moet ik mijn winterbanden verwisselen voor zomerbanden?
Wanneer moet ik mijn winterbanden verwisselen voor zomerbanden?

Als de temperaturen onder de 7 graden komen, is het verstandig je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarom adviseren we om van april tot september op zomerbanden te rijden. Meer weten over het verwisselen van je banden? Bekijk alle prijzen en informatie.

Wat is de minimale profieldiepte van winterbanden?
Wat is de minimale profieldiepte van winterbanden?

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren je om je winterbanden al bij 4 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert je grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Heb ik, ondanks dat ik winterbanden heb, ook sneeuwkettingen nodig?
Heb ik, ondanks dat ik winterbanden heb, ook sneeuwkettingen nodig?

Sneeuwkettingen zijn verplicht op bepaalde bergwegen in het buitenland. Dit wordt aangeduid door een verkeersbord. Neem daarom altijd sneeuwkettingen mee als je op wintersport gaat.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten