Volkswagen Private Lease en BKR

Private lease en bkr registratie

Wat is een BKR-registratie?

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) beschermt consumenten tegen het ontstaan van problematische schulden. Omdat jouw Volkswagen Private Lease-contract een financiële verplichting met zich meebrengt, worden alle contractaanvragen bij het BKR getoetst en geregistreerd.

Grote kans dat je al een BKR-registratie hebt met bijvoorbeeld een creditcard of mobiel telefoonabonnement. Alle financiële overeenkomsten boven € 250 en een looptijd van ten minste 1 maand worden bij het BKR geregistreerd.

Hoe wordt een Private Lease-contract bij het BKR geregistreerd?

Bij het BKR wordt nooit het volledige leasebedrag geregistreerd. Het maandelijkse leasebedrag is opgebouwd uit twee componenten:

  • Een financieel deel: dit is de afschrijving voor de leaseauto plus de rente. Dit is 65% van het totale leasebedrag.
  • Een servicedeel: hieronder valt de belasting, onderhoud, reparatie en verzekering. Het servicedeel is 35% van het leasebedrag.

De BKR-registratie van jouw Private Lease-contract bevat alleen het financiële deel, dus 65% van het totale private lease-bedrag. Het bedrag voor de BKR-registratie wordt zo berekend: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Een voorbeeld: de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 299. Het bedrag dat bij het BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €299 x 65% = €9.329.

Private Lease en bkr registratie

Is een BKR-registratie nadelig voor toekomstige leningen?

Een registratie van een leasecontract bij Stichting BKR is in veel gevallen niet nadelig. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe lening of hypotheek afsluit, kijkt de kredietverstrekker naar jouw kredietwaardigheid. Dit doet de kredietverstrekker op basis van bestaande BKR-registraties en door te kijken of jij je rekeningen op tijd betaalt.

Als je alle rekeningen iedere maand netjes op tijd betaalt, wordt er ook geen betalingsachterstand opgebouwd. Dit wordt een positieve registratie genoemd. Voor de kredietverstrekkers is dat een teken van betrouwbaarheid en goed financieel gedrag.

Private Lease en bkr registratie

Private Lease zonder BKR?

Wanneer je een Volkswagen Private Lease-contract afsluit wordt altijd een BKR-check uitgevoerd. Sommige leasemaatschappijen bieden een Private Lease zonder BKR-check en -registratie aan. Lees in dat geval altijd goed de voorwaarden door en check of de aanbieder beschikt over het Keurmerk Private Lease. Zo voorkom je dat je een leasecontract afsluit dat je eigenlijk niet kunt betalen.

Wat is nog meer van invloed op wat ik kan lenen?

Naast de BKR-check kijken wij naar het inkomen en eventuele schulden, zoals:

  • Huurachterstand
  • Onbetaalde rekeningen
  • Belastingschuld
  • Studiefinanciering
  • Achterstand op je hypotheek van minder dan 120 dagen

Onze Private Lease-modellen

Volkswagen up!

de up!

Vanaf € 199 p/m *

De kleinste Volkswagen. Groots met ruimte.

Stel samen Bekijk de up!
Polo Liever Lease

de Polo

Vanaf € 374* p/m
Nu tijdelijk vanaf € 299* p/m

Rijk uitgerust en met verrassend veel ruimte. Klaar voor avontuur.

Bereken je maandbedrag Bekijk de Polo
Volkswagen T-Cross

de T-Cross

Vanaf € 399* p/m

Onze meest kleurrijke SUV. Net zo veelzijdig als jouw leven.

Bereken je maandbedrag Bekijk de T-Cross
T-Roc Liever Lease

de T-Roc

Vanaf € 490* p/m
Nu tijdelijk vanaf € 359* p/m

Een echte SUV in een compact formaat. Vol vertrouwen.

Bereken je maandbedrag Bekijk de T-Roc
Golf Liever Lease

de Golf

Vanaf € 418* p/m
Nu tijdelijk vanaf € 339* p/m

De nieuwe Golf is meer Golf dan ooit - vol comfort, intelligentie en design.

Bereken je maandbedrag Bekijk de Golf
Volkswagen Golf e-Golf CTA

de e-Golf

Vanaf € 541 p/m *

De elektrische auto die je verder brengt.
 

Stel samen
Volkswagen Golf Variant

de Golf Variant

Vanaf € 369 p/m * 

In alles een echte Golf. Innovatief. Sportief. Met extra ruimte.

Stel samen Bekijk de Golf
Touran Comfortline

de Touran

Vanaf € 558 p/m * 

Multifunctionele familieauto. Veel ruimte. Hoge zit.

Stel samen Bekijk de Touran
Tiguan Highline

de Tiguan

Vanaf € 469* p/m 

Luxe, ruim, comfortabel en verrassend innovatief.

Bereken je maandbedrag Bekijk de Tiguan

* Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 30 december 2020. Actietarieven voor de Polo zijn alleen geldig op voorraadmodellen. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden. 

Private Lease keurmerk** De speciale Private Lease actie voor de e-Golf houdt in dat je de e-Golf rijdt vanaf 2020. De actie is op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding wijkt af van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Het aanbod is geldig tot 26 december 2019, zolang de voorraad strekt. Alle genoemde actietarieven gelden niet in combinatie met andere acties, tenzij anders vermeld. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier.