Schoner rijden

Volkswagen Schoner Rijden

Schoner rijden dankzij BlueMotion Technologies

Hoe halen we alles uit technologie om je zo lekker mogelijk te laten rijden? Dat is de vraag die ons altijd gedreven heeft. En met BlueMotion Technologies zorgen we ervoor dat dat tegelijkertijd schoner kan. Met tientallen slimme innovaties die brandstof besparen, de uitstoot van CO2 verlagen en zorgen voor minder fijnstof en stikstofoxiden. Dat vinden we niet bijzonder, maar natuurlijk. Omdat we ons verantwoordelijk voelen voor de wereld waarin we leven. Daarom zijn niet slechts een paar, maar bijna alle modellen schoner. Lees je hieronder wat alle BlueMotion Technologies voor jou en het milieu kunnen doen.

Schoner rijden DSG

DSG - Sneller én zuiniger accelereren.

DSG staat voor Direct Shift Gear, een computer die in een fractie van een seconde van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken. Zo staat de volgende versnelling altijd klaar. Een Volkswagen met DSG accelereert niet alleen sneller, maar is ook zuiniger.

Schoner rijden Start-Stop

Het start- stop/systeem.

Het BlueMotion start-/stopsysteem schakelt de motor daarom automatisch uit als je stilstaat en start hem in een fractie van een seconde zodra je de koppeling intrapt. De remenergie en het uitrollen van de auto worden daarnaast omgezet in elektriciteit.

Schoner rijden TSI

TSI-motoren - Klein en krachtig.

Door de kleinere cilinderinhoud zijn TSI-motoren compact en licht, maar dankzij de directe brandstofinjectie en turbo- en compressortechnologie tegelijkertijd in topvorm. De nieuwe TSI-motoren zijn krachtig en gelijk zuinig.

Schoner rijden TDI

TDI & BlueTDI - de schone kracht van diesel.

De TDI-dieselmotoren zijn niet alleen zuinig, maar ook sterk. Ze zijn standaard voorzien van een roetfilter, zodat je geniet van de kracht van diesel en tegelijkertijd het milieu ontziet. De BlueTDI-dieselmotor heeft ook een stikstofoxidefilter. Zo rijd je enorm zuinig en zo schoon als een benzinemotor.

Volkswagen Duurzaamheid Schoner rijden Recuperatie

Recuperatief remsysteem.

Energie winnen met het afremmen van de auto? Dat kan. Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd genoeg elektriciteit op voor de hele accu.

Schoner rijden BlueMotion

BlueMotion.

Met een BlueMotion-uitvoering weet je dat je te maken hebt met een zuinige BlueMotion versie op basis van de efficiënte TDI-diesel- of TSI-technologie. BlueMotion-versies zijn altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.

Schoner rijden Eco Fuel

EcoFuel.

Alle EcoFuel-versies van Volkswagen zijn uitgerust met aardgastechniek, die rijden niet alleen schoon, maar ook extreem betrouwbaar maakt. Voor de beste prestaties kies je voor een Volkswagen met TSI EcoFuel die zowel werkt op benzine als op aardgas. Door het gebruik van aardgas wordt de CO2-uitstoot met 20% verminderd. Kies je voor groen gas dan rijd je vrijwel CO2-neutraal.