Mijn kenteken.
Heb jij een Volkswagen? Vul dan hier je kenteken en je krijgt de belangrijkste informatie over je auto.
- Alle informatie over je Volkswagen.
- Onderhoudsprijzen voor je auto.
- De APK-vervaldatum van je auto.
Welke stekker heb ik nodig?
Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je geen stekker nodig, die zit namelijk al vast aan de oplaadpaal.
Hoe installeer ik een laadpaal?
Kan ik ook een laadpaal huren?
Zeker. Als je tegen de aanschafkosten van een laadpunt aanhikt, kun je er één private leasen tegen een vast bedrag per maand als onderdeel van het contract voor je elektrische auto. Je Volkswagen dealer is op de hoogte van alle mogelijkheden en prijzen.
Ik heb geen eigen oprit of garage, kan ik alsnog een laadpunt laten installeren?
Je kunt alleen een eigen laadpaal installeren als deze op jouw terrein staat. Als dat niet mogelijk is, kun je gebruik maken van openbare laadpalen. Je kunt bij je gemeente een aanvraag indienen als er niet al eentje bij jou in de buurt staat.
Hoeveel kost een laadpaal voor thuis?
Een losse laadpaal heb je al vanaf circa € 600, afhankelijk van het merk, het vermogen en de mogelijkheden. Je moet dan nog wel zelf aan de slag met de montage. Kun of wil je de installatie liever niet zelf doen? Dan heb je voor zo'n € 1.500 een laadpaal op je oprit of in de garage staan. Je Volkswagen dealer vertelt je graag over alle mogelijkheden.
Ik woon in een appartement, kan ik een laadpaal aanvragen?
Ja, dat kan als je een eigen parkeerplaats hebt bij je appartement. Vraag hiervoor toestemming bij je Vereniging van Eigenaren en zo nodig bij je verhuurder. Het is ook mogelijk om bij je gemeente een publieke laadpaal voor in je straat aan te vragen. De mogelijkheden en werkwijze verschillen per gemeente. Informeer bij je eigen gemeente naar de mogelijkheden.
Ik woon in een appartement zonder vaste parkeerplaats, welke opties heb ik dan om toch te kunnen laden?
Als een eigen laadpunt plaatsen niet mogelijk is, kun je gebruik maken van openbare laadpunten. Een plattegrond van deze laadpunten vind je bijvoorbeeld op Oplaadpalen.nl. Wil je er eentje dichterbij? Je kunt zelf een openbaar laadpunt aanvragen in de gemeente waar je woont of werkt. Openbaarladen.nl helpt je hierbij.
Ik heb geen eigen oprit of garage, kan ik alsnog een laadpunt laten installeren?
Je kunt alleen een eigen laadpaal installeren als deze op jouw terrein staat. Als dat niet mogelijk is, kun je gebruik maken van openbare laadpalen. Je kunt bij je gemeente een aanvraag indienen als er niet al eentje bij jou in de buurt staat.
Kan ik thuis zelf een laadpaal installeren?
Het installeren van een thuislaadpunt is specialistisch werk. Daarom bieden wij via Shuttel een totaalpakket aan: een thuislaadpunt inclusief installatie. Zo ben je er zeker van dat jouw laadpunt goed is geïnstalleerd en voorkom je storingen. Zakelijke klanten kunnen hun laadpunten door een eigen installateur laten plaatsen. Neem contact op met je dealer voor meer informatie.
Waarom heb ik een thuislaadpunt nodig?
Het gebruik van een thuislaadpunt betekent meer comfort, meer veiligheid en ongeveer 50% meer laadsnelheid vergeleken een normaal stopcontact. Je bent sowieso verzekerd van een laadplek, dus je hoeft niet op zoek naar een beschikbare publieke laadpaal.