Laadpaal thuis aanvragen

  • Veilig thuis laden
  • Altijd een vrij laadpunt voor jouw auto
  • Op je oprit, in de tuin of in je garage

Thuis tanken

Met een elektrische auto ben je niet meer gebonden aan tankstations om de weg op te kunnen. Je kunt laden bij een van de tienduizenden openbare laadpalen, maar nog makkelijker is een eigen laadpaal voor de deur. Heb je een oprit of garage? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. En ook als je die luxe niet hebt, zijn er opties.

Je eigen laadpaal

Je zou je auto aan het stopcontact kunnen opladen, maar een handigere en snellere manier is een eigen laadpaal aan te schaffen. Laadpalen hebben een aanzienlijk hoger laadvermogen: 22 kW in plaats van de 2,3 kW in een stopcontact. De laadpalen waar wij mee werken, zijn ideaal voor thuis. Door slimme technologie kun je je auto altijd opladen - ook als je tegelijkertijd de vaatwasser én wasmachine aan hebt staan. Speciaal voor de ID.3 1ST hebben we een slim thuislaadpunt geselecteerd, waarmee het declareren van je zakelijke laadkosten een stuk makkelijker wordt. Bij het bestellen van je ID.3 1ST kun je direct een laadpunt, laadabonnement en mobiliteitskaart regelen

Volkswagen Elektrisch Rijden
Volkswagen Elektrisch Rijden

Een laadpaal aanvragen

Het aanvragen van een laadpaal is zo gedaan. Je Volkswagen dealer helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Bijvoorbeeld of je de laadpaal wilt kopen of op laten nemen in je zakelijk- of privateleasecontract. Heb je een keuze gemaakt? Dan geeft je dealer je wensen door aan een gespecialiseerde partij. Zij regelen het hele aanvraagtraject, van offerte tot installatie. Voor je het weet, staat je laadpaal voor de deur. En heb je je laadpaal laten opnemen in je leasecontract? Dan wordt het laadpunt gedurende de contracttermijn volledig afgeschreven. Wanneer je contract afloopt, laten de meeste leasemaatschappijen het laadpunt gewoon staan.

Vraag een laadpaal aan

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Laadpalen komen in allerlei vormen, maten en prijzen. De prijs van een eigen laadpaal varieert van tweehonderd tot enkele duizenden euro's. Het handigste is om een laadpaal te laten installeren. Een gespecialiseerde partij regelt dan het plaatsen en installeren voor je. Dan heb je voor zo'n € 1.700 een laadpaal op je oprit of in de garage staan, geïnstalleerd en al. Je Volkswagen dealer vertelt je graag over alle mogelijkheden.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Je dealer vertelt je graag meer

Meer weten over opladen?

Veelgestelde vragen

Welke stekker heb ik nodig?

Welke stekker heb ik nodig?

Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je een Combo-2-stekker nodig, oftewel een 'CCS-stekker'. Je Volkswagen dealer helpt je graag verder.

Hoe installeer ik een laadpaal?

Hoe installeer ik een laadpaal?

Het handigste is om dit te laten doen. Via de Volkswagen dealer kun je in contact komen met een gespecialiseerde partij die alles voor je regelt. Op basis van je persoonlijke situatie krijg je een offerte en zij verzorgen het hele installatietraject.

Kan ik ook een laadpaal huren?

Kan ik ook een laadpaal huren?

Zeker. Als je tegen de aanschafkosten van een laadpunt aanhikt, kun je er één private leasen tegen een vast bedrag per maand als onderdeel van het contract voor je elektrische auto. Je Volkswagen dealer is op de hoogte van alle mogelijkheden en prijzen.

Ik heb geen eigen oprit of garage, kan ik alsnog een laadpunt laten installeren?

Ik heb geen eigen oprit of garage, kan ik alsnog een laadpunt laten installeren?

Je kunt alleen een eigen laadpaal installeren als deze op jouw terrein staat. Als dat niet mogelijk is, kun je gebruik maken van openbare laadpalen. Je kunt bij je gemeente een aanvraag indienen als er niet al eentje bij jou in de buurt staat.

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen