We Charge

  • ✓ Duizenden openbare laadpunten in heel Europa vinden en gebruiken
  • ✓ Voor vrijwel elke situatie het juiste We Charge-tarief
  • ✓ Exclusieve prijsvoordelen voor het IONITY-snellaadnetwerk
Naar de App Store Naar de Play Store

Eenvoudig onderweg laden

Elektrisch rijden zou makkelijk en leuk moeten zijn, je wilt tenslotte overal ontspannen aankomen in je elektrische auto. Met de gratis Volkswagen app vind je eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation en kun je direct je auto opladen. Met de Volkswagen We Charge laadpas profiteer je daarnaast van voordelige laadtarieven*.

Toegang tot Europa's grootste laadnetwerk

Als je een Volkswagen ID. koopt, krijg je met de We Charge-laadpasdirect toegang tot een van Europa's grootste en snelst groeiende laadnetwerken. Met We Charge Free, We Charge Go en We Charge Plus heb je de keuze uit 3 laadabonnementen, zo is er altijd een abonnement dat bij jou past.

We helpen je graag op weg bij het aanmaken van je Volkswagen ID.-gebruikersaccount en met het gebruik van de app en de laadpas.


Begin meteen met opladen. Zonder laadpas en app

Plug & Charge maakt de registratie en het betalen bij aangesloten laadstations heel eenvoudig (en volledig automatisch): je hoeft alleen maar de laadkabel aan te sluiten, want de rest gaat vanzelf. Nu de Plug & Charge-laadinfrastructuur verder wordt uitgebreid, kun je met je ID.-model vanaf ID.-softwareversie 3.1* bij steeds meer laadstations terecht en opladen tegen het door jou gekozen We Charge-tarief. Zo makkelijk was het opladen nog nooit!   

Alles over We Charge

In een korte video

We Charge in de Volkswagen app

De functies van We Charge zijn in de Volkswagen app geïntegreerd. Je kunt in de app eenvoudig openbare beschikbare laadstations vinden. Voor een volledige kostenoverzich kun je al je laadbeurten inzien. Zelfs het beheer van je tarieven en laadpas is binnen een klik te regelen. Klinkt dat goed? Download onderstaand de app of scan de QR-code. 

Naar de App Store  Naar de Play Store

We Charge in 2 stappen

De functies van We Charge zijn in de Volkswagen app geïntegreerd. Je kunt in de app eenvoudig beschikbare openbare laadstations vinden. Voor een volledige kostenoverzicht kun je al je laadsessies inzien. Zelfs het beheer van je tarieven en laadpas is slechts een klik verwijderd.

1. Login of maak account aan
Login of maak een Volkswagen-gebruikersaccount aan
2. Abonnement kiezen
Kies een We Charge-tarief dat bij je past

Veelgestelde vragen over We Charge

Wat heb ik nodig om We Charge te gebruiken?
Wat heb ik nodig om We Charge te gebruiken?

Om We Charge te gebruiken heb je het volgende nodig: 

✓ De Volkswagen app. Ga direct Naar de App Store > | Naar de Play Store >

✓ De We Charge-laadkaart met een geldig laadtarief;

✓ Een gratis Volkswagen ID.

Waar kan ik We Charge verkrijgen?
Waar kan ik We Charge verkrijgen?
De We Charge-oplaaddienst is geïntegreerd in de Volkswagen app, die vanaf de lancering van de Volkswagen ID.3 in 2020 beschikbaar is in de appstores (Google Play Store of Apple App Store). Om We Charge te gebruiken heb je een gratis Volkswagen ID nodig, die je kunt aanmaken door je te registreren in de app. Daarnaast moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden en de richtlijnen voor gegevensbescherming van We Connect en Volkswagen Group Charging GmbH. Om op openbare laadpunten te kunnen laden met We Charge, moet je eerst nog het laadtarief bepalen en je We Charge-laadpas activeren in de app. De laadpas kun je via de app bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Vraag er gerust naar bij je dealer.
 
Hoeveel kost het om onderweg te laden en hoe betaal ik mijn ladingen met We Charge?
Hoeveel kost het om onderweg te laden en hoe betaal ik mijn ladingen met We Charge?
De kosten voor het laden worden vóór elke laadbeurt weergegeven. Als je gebruikmaakt van We Charge, ontvang je van ons een maandelijkse factuur voor je laadsessies. Die worden verwerkt via de door jou gewenste betaalmethode. De exacte prijzen zijn afhankelijk van onze onderhandelingen met de exploitanten van de laadpunten. Ons doel is te onderhandelen over de best mogelijke voorwaarden voor onze klanten.
Waar kan ik met We Charge laden?
Waar kan ik met We Charge laden?
Met We Charge kun je bij duizenden openbare laadpunten in Europa laden. We Charge onderhandelt met de aanbieders van de laadinfrastructuur om de beste prijs voor jou te garanderen. We Charge-klanten krijgen korting op de toegang tot het IONITY-snellaadnetwerk, aangelegd langs de Europese snelwegen, dat dankzij de zeer korte oplaadtijden zorgt voor ontspannen reizen bij lange afstanden.
¹ Het vermelde laadtarief en laadpas zijn een aanbod van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Voor het afsluiten van deze abonnementen heb je een Volkswagen ID (VW-ID) en een Volkswagen app nodig. Om alle abonnementen te zien in de Volkswagen app en er een uit te kiezen, moet een auto eerst worden toegevoegd aan de app. Als je de gegevens van je VW-ID niet aan Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) wilt doorgeven, kun je via www.elli.eco een alternatief aanbod zonder speciale voorwaarden afsluiten. Zowel de laadpassen als de ID.Charger-modellen zijn een aanbod van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).