De Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor elektrische auto's

  • Extra aftrekpost voor jouw bedrijf
  • Bespaar duizenden euro's op je elektrische auto
  • Ook voor Operational Lease rijders

Wat is de MIA?

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn twee subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. De MIA biedt jou als ondernemer de mogelijkheid om tot 45% van de aanschafkosten in mindering te brengen op je winst. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de milieu-effecten van je investering. 

Je elektrische auto als aftrekpost van je omzet

Kies je als ondernemer voor een elektrische auto, dan profiteer je van meerdere voordelen. Je betaalt niet alleen een extra lage bijtelling van 16%, maar je kunt voor elektrisch auto's maar liefst tot 45% van de aanschafkosten van je winst aftrekken. Ook op laadpunten die op eigen terrein staan en voor eigen voertuigen bestemd zijn, kun je de MIA claimen.

MIA en Operational Lease

Heb je een operational leasecontract? Dan krijgt de leasemaatschappij de MIA. Zij verwerken dit fiscale voordeel in jouw maandelijkse leasetermijn. Let er wel op dat de MIA alleen geldt als je je investering binnen 3 maanden aanmeldt bij RVO.

Wat is de Vamil?

Dankzij de MIA bespaar je dus flink op de aankoop van een elektrische auto. Maar ook op je laadpaal, dankzij de 'Willekeurige afschrijving milieu-investeringen' (Vamil). Met deze regeling kun je namelijk tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven. Meer informatie en de voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid.Meer over de kosten van elektrisch rijden?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen