Onbezorgd op vakantie?

Doe nu de Vakantiecheck.

  • Nu voor slechts €19,95 en tijdelijk een T1 Bulli toilettas cadeau (Op=Op)
  • Vloeistoffen aangevuld
  • Technisch rapport van de Vakantiecheck
Maak nu een werkplaatsafspraak
Volkswagen Zomer

Onbezorgd de zomer in met je Volkswagen.

Wil jij ook onbezorgd op vakantie met jouw Volkswagen? Maak dan gelijk een afspraak voor de Vakantiecheck.

Jouw Volkswagen wordt op de meeste essentiële punten gecontroleerd zodat je exact weet in welke staat de auto zich bevindt.

Je ontvangt een technisch rapport en de vloeistoffen worden gratis bijgevuld. Daarnaast ontvang je een unieke T1 Bulli toilettas (t.w.v. € 19,95) cadeau. Dit alles voor slechts € 19,95.

Online afspraak plannen

Volkswagen T1 Bulli Toilettas

Van airco tot uitlaat.

12 punten waarop jouw Volkswagen wordt nagekeken.

Zomerkamp
1. Airconditioning
Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in jouw Volkswagen. Ook jouw concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto. Daarom worden de koelende werking en filters van de airco uitvoerig gecontroleerd. Blijkt er iets niet helemaal in orde? Voor slechts € 109 krijgt jouw airco een onderhoudsbeurt bij de Volkswagen dealer. Zo kan jouw airconditioning er ook op de warmste dagen weer vele kilometers tegenaan.
2. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van jouw Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert het koelsysteem op lekkage. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.
3. Verwarming
In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Vakantiecheck.
4. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van jouw Volkswagen ook goed tegen de heetste zomerdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Vakantiecheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.
5. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat jouw Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.
6. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van jouw Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door jouw olie tijdig te laten verversen, haal je de optimale rijprestaties uit jouw motor. Bovendien verbruikt jouw Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.
7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten jouw ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen jouw zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.
8. Voorruit
De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in jouw voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.
9. Verlichting
In de zomer is het langer licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van jouw Volkswagen grondig nagekeken.
10. Banden
De Volkswagen dealer onderzoekt de banden van jouw auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.
11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van jouw remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van jouw Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor jouw vakantie te doen. Plan de Vakantiecheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.
12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van jouw Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Vakantiecheck.

Airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling € 139.

  • Nieuwe olie en koudemiddel zorgen voor beste prestatie
  • Schimmels en bacteriën worden verwijderd
  • Geen muffe luchtjes meer dankzij geurbehandeling

Direct afspraak maken

Volkswagen Zomercampagne Airco
Volkswagen Voorjaar Zomerbanden

Zomerbandenkorting.

Is het buiten lekker warm en zonnig? Zorg er dan voor dat je jouw winterbanden vervangt voor zomerbanden. Bij een temperatuur van boven de 7 graden slijten winterbanden veel sneller. Bovendien heb je met zomerbanden bij hogere temperaturen meer grip, rijd je zuiniger en is het geluidsniveau lager.

Nu vanaf € 68 per band.

Bekijk alle prijzen per model

Volkswagen allesdrager
Volkswagen allesdragers.

De ideale basis om extra bagage in verschillende vormen en maten mee te nemen.  

Van € 239
voor € 199.
Bestel direct
Volkswagen bagagebox
Volkswagen bagageboxen.

Met deze aerodynamisch vormgegeven bagageboxen hoef je niks meer thuis te laten.

In de webshop vanaf € 199.
Bestel direct
Volkswagen navigatie update
Volkswagen navigatie update.

Vind onderweg de beste route voor je bestemming met de meest recente wegeninformatie.

Nu voor
slechts € 149.
Bestel direct
Volkswagen zonwering
Volkswagen zonneschermen.

Houd fel zonlicht en warmte buiten. Optimaal aan de vorm van de ruiten aangepast en eenvoudig te installeren.

Nu met 25% korting.

Bestel direct
Volkswagen tablethouder voor ipad
Volkswagen tablethouder.

Plezier en vertier op de achterbank. Voor de iPad Air 1-2.

Nu van € 39,95
voor € 19,95.

Bestel direct
Volkswagen Ruitensproeiervloeistof
Ruitensproeier-
vloeistof zomer.

Speciaal voor de zomer. Zonder antivries, met antivuil en -insectenwerking.

Nu voor
slechts € 3,99.
Vind een dealer
Volkswagen hulpveren
Volkswagen hulpveren.  

Comfortabel op vakantie, ook wanneer je jouw voertuig zwaarder gaat beladen. 

Nu voor
slechts € 199.
Bestel direct
Volkswagen calamiteitenkit
Volkswagen calamiteitenkit.  

Mocht er iets onderweg gebeuren, dan heb je hulp bij de hand.

In veel landen verplicht € 29,95.

Bestel direct

Veelgestelde vragen.

Hoelang duurt de Vakantiecheck en kan ik wachten tot de check klaar is?
Hoelang duurt de Vakantiecheck en kan ik wachten tot de check klaar is?
De Vakantiecheck duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt dus gerust wachten tot de check klaar is. Als je de auto liever later ophaalt, kan je dit uiteraard met de serviceadviseur afspreken.
Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?
Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?
Als tijdens de check blijkt dat jouw Volkswagen onderhoud of een reparatie nodig heeft, bespreekt de Volkswagen serviceadviseur dit eerst met je. Dan kan je zelf beslissen of je dit nog voor je vakantie wilt inplannen, of nog even wilt doorrijden om een latere afspraak te maken.
Wat houdt een geurbehandeling in?
Wat houdt een geurbehandeling in?
De geurbehandeling verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem, waardoor de hygiëne verbetert. Daarnaast verdwijnen de muffe geurtjes uit je auto.
Wat is het voordeel van een aircocheck?
Wat is het voordeel van een aircocheck?
Door de airconditioning van jouw Volkswagen tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.
Welke vloeistoffen worden bijgevuld?
Welke vloeistoffen worden bijgevuld?
Ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.

Wat mag er niet in jouw auto ontbreken?

Wat mag er niet in jouw auto ontbreken?

Anders dan in Nederland zijn in veel Europese landen een gevarendriehoek, brandblusser en veiligheidshesje in je auto verplicht. Evenals een verbanddoos en reservelampjes. De Volkswagen Vakantiewijzer helpt je op weg. Zo voorkom je onnodige boetes. Want verrassingen zijn alleen welkom als ze leuk zijn. Download de Vakantiewijzer