Volkswagen grote beurt

 • ✓ Officiële onderhoudsbeurt bij de Volkswagen dealer
 • ✓ Uitgebreide inspectie volgens fabrieksvoorschrift
 • ✓ Gratis APK indien noodzakelijk
Maak direct een afspraak
Volkswagen Grote beurt

Grote onderhoudsbeurt, veel rijplezier

Breng je Volkswagen voor een grote beurt naar de Volkswagen dealer om jouw auto in topconditie te houden. De monteurs die de onderhoudsbeurt uitvoeren, kennen jouw Volkswagen door en door. Uiteraard worden er alleen originele Volkswagen onderdelen gebruikt.

Dit is een grote onderhoudsbeurt:

 • Uitgebreide inspectie volgens fabrieksvoorschrift, waaronder distributieriem
 • Vervangen van de oliefilter en motorolie (volgens Volkswagen normering)
 • Controle van remschijven op dikte
 • Controle en bijvullen van diverse vloeistoffen
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren


Dit is wat de Volkswagen dealer extra doet:

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen
 • Vier jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt
 • Gratis update van de auto, indien beschikbaar

Wat heeft mijn auto nodig?

Het juiste onderhoud is helemaal afhankelijk van het type Volkswagen dat je rijdt. Vul daarom je kenteken in om te zien welk onderhoud jouw Volkswagen nodig heeft.

Wanneer moet je een grote onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

De eerste grote onderhoudsbeurt is nodig na 30.000 kilometer, of na maximaal 2 jaar. Vervolgens is hij 2 jaar later, of bij 60.000 kilometer weer aan de beurt. Tijdens de tweede grote beurt kan het zijn dat er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de bougies, interieurfilter en brandstoffilter. Ook na de tweede beurt is hij elke 30.000 kilometer, of om het jaar, weer toe aan een grote beurt. Tussen elke grote beurt, dus bij bijvoorbeeld 15.000 en 45.000 kilometer, heeft je Volkswagen een kleine beurt nodig.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een grote beurt bij de Volkswagen dealer?
Wat is het voordeel van een grote beurt bij de Volkswagen dealer?

Breng je jouw auto naar een Volkswagen dealer, dan weet je zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan je auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken ze originele Volkswagen onderdelen, waar je 4 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert je uiteindelijk ook wat in je portemonnee op. Auto's die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild. Een ander voordeel is dat je gratis pechhulp ontvangt, als je jouw Volkswagen volgens de voorschriften bij de Volkswagen dealer laat onderhouden. Zo ben je in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Is een grote beurt of onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Is een grote beurt of onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Onze onderhoudsprijzen zijn vaak niet hoger dan die van andere autobedrijven. Oudere modellen profiteren daarnaast van Volkswagen Economy Service. Hierbij wordt je auto onderhouden voor een lagere prijs, maar nog steeds met originele Volkswagen onderdelen. Daarnaast hebben auto’s die door de merkdealer zijn onderhouden een hogere restwaarde, waardoor jij meer ontvangt zodra je de auto inruilt.
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer je Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als jouw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kun je het beste advies vragen bij de dealer. Zij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen je precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.
Voor welke modellen is een grote beurt beschikbaar?
Voor welke modellen is een grote beurt beschikbaar?
De grote beurt is beschikbaar voor de Volkswagen Fox, de Lupo, up! en de Golf 4. Heb je een ander model? Dan adviseren we om een Longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren.
Zit de APK bij een grote onderhoudsbeurt in?
Zit de APK bij een grote onderhoudsbeurt in?
Ja, de APK is altijd kosteloos in combinatie met een onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. Je auto ontvangt alleen een gratis APK als de vervaldatum binnen twee maanden na de onderhoudsbeurt is.
Wat kost een grote beurt?
Wat kost een grote beurt?
De kosten van een grote beurt hangen af van het model. De grote beurt is alleen beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en de Golf 4.
Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten