Voordelen Private Lease

 • ✓ Vast maandbedrag
 • ✓ Inclusief wegenbelasting, verzekering, onderhoud, APK en pechhulp
 • ✓ Vaak kosteloos beëindigen bij werkloosheid
Voordelen van Private Lease

Een vast maandbedrag

Een van de grootste voordelen van een auto leasen bij Volkswagen is dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Alle kosten zijn inbegrepen, behalve de kosten voor brandstof en verkeersboetes natuurlijk.

Dit zit in je maandbedrag inbegrepen:

 • Allrisk dekking
 • Schadeverzekering inzittenden
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Onderhoud en APK
 • Schade- en glasreparatie
 • Vervangend vervoer na 24 uur
De voordelen van Private Lease

Betaal alleen voor gereden kilometers

Bij het afsluiten van een private lease-contract bepaal je vooraf de looptijd en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden. Dit is onder meer van invloed op het maandbedrag.

Merk je in de loop van het jaar dat je meer of juist minder kilometers rijdt dan afgesproken? Dan kan je dit op ieder moment aan ons doorgeven. Wij passen dan het leasecontract hierop aan. Zo blijven jouw maandelijkse kosten altijd in lijn met het verbruik. Moet je hierdoor extra betalen of krijg je juist geld terug? Dan verrekenen wij dat aan het einde van ieder contractjaar.

Altijd vervangend vervoer

Een pluspunt van Private Lease bij Volkswagen is dat je recht hebt op vervangend vervoer. Duurt de reparatie of ander onderhoud langer dan 24 uur? Jouw vervangend vervoer wordt dan door ons betaald. Duurt het minder dan 24 uur? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Is de leaseauto gestolen? Dan werkt het net even anders. Bij diefstal krijg je meteen een vervangende auto. Deze kan je maximaal 30 dagen gebruiken waarbij je wel het maandbedrag van je private lease-contract doorbetaalt. Is de auto na 30 dagen niet teruggevonden? Dan wordt het contract ontbonden en kun je een nieuw contract afsluiten.

Voordelen Private Lease

Volkswagen handelt jouw autoschade af

Schade aan je auto is altijd vervelend. Een groot voordeel van een Volkswagen Private Leaseauto is dat er altijd een vakkundig schadeteam voor je klaar staat en je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Bij Volkswagen Private Lease maken wij het onderscheid tussen schade zonder tegenpartij en schade met tegenpartij.

Wanneer je zelf schade hebt gereden is het handig als je foto’s maakt van de schade en de plek waar het is gebeurd. Vul vervolgens binnen 48 uur het schadeformulier in zodat de afwikkeling zo snel mogelijk in behandeling kan worden genomen. Na het ontvangen van de melding gaat het Schadeteam van Volkswagen Financial Services voor je aan de slag.

Betreft het een kleine schade of loopt je leasecontract binnenkort af? Dan kan het zijn dat de schade aan je leaseauto niet hoeft te worden hersteld. Wanneer de schade is beoordeeld laten wij je weten waar je het beste de schade kunt laten herstellen. Als het even kan is dit jouw vertrouwde Volkswagen-dealer. In sommige gevallen kan het zijn dat dit een door ons geselecteerd herstelbedrijf is. De gemaakte kosten voor de reparatie zullen nooit hoger uitvallen dan het afgesloten eigen risico. Lees meer over de afwikkeling van schade zonder tegenpartij in onze klantenservice.

Als je schade rijdt met een tegenpartij is het waardevol als je foto’s maakt zodat de situatie, plek en omvang van de schade kan worden vastgelegd. Vervolgens vul je samen met de tegenpartij het blauwe Europees Schadeformulier in. Zorg ervoor dat je binnen 48 uur het schadeformulier naar ons toestuurt. Na ontvangst neemt een werknemer van het schadeteam contact op.

Ondertussen beoordelen wij de schade en wordt de verhaalprocedure gestart waarbij de verzekeringsmaatschappijen met elkaar in gesprek gaan over de aansprakelijkheid en schadekosten. In eerste instantie worden de kosten door ons betaald. Vervolgens zijn er twee situaties mogelijk:

 • Niet verhaalbare schade: wanneer de schade niet verhaalbaar is, dan wordt de eigen bijdrage aan het schadeherstel doorbelast. Dit is nooit meer dan de hoogte van het eigen risico.
 • Verhaalbare schade: in dat geval belasten wij de eerste 3 maanden niks door. Wordt de schuldvraag door de tegenpartij na deze periode nog steeds betwist? Dan belasten wij de eigen bijdrage door. Lukt het uiteindelijk toch om de schade te verhalen op de tegenpartij? Dan krijg je natuurlijk de eerder doorbelaste bijdrage terug.

Lees meer over de afwikkeling van schade met tegenpartij in onze klantenservice.