Hoe werkt Private Lease?

  • ✓ Eenvoudig jouw model en contract samenstellen
  • ✓ Direct een offerte aanvragen
  • ✓ Wij leveren jouw nieuwe Volkswagen
Hoe werkt Private Lease bij Volkswagen?


Private Lease bij Volkswagen in 5 stappen

Hoe werk private lease bij Volkswagen?
1. Kies een passend model en stel deze samen
1. Kies een passend model en stel deze samen
Stel jouw perfecte Volkswagen samen door onder meer de uitvoering, kleur en opties te bepalen. In de online shop kun je de meest gekozen kleuren en opties bekijken. De dealer kan alle kleuren en opties in een maatwerk offerte berekenen.
2. Stel jouw ideale Private Lease-contract op
2. Stel jouw ideale Private Lease-contract op
De maandlasten van een Private Lease-contract zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Denk hierbij aan je gereden kilometers, looptijd van je contract of de keuze voor een automaat of handgeschakeld model. De kosten van je maandlasten bereken je eenvoudig via de online configurator
3. Vraag direct online een proefrit of offerte aan
3. Vraag direct online een proefrit of offerte aan
Vraag vrijblijvend een proefrit of offerte aan. De dealer zal zo snel mogelijk contact opnemen. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast! Sla het overzicht op om je gekozen auto later nog eens te bekijken. Houd er wel rekening mee dat we een aantal documenten nodig hebben om de aanvraag succesvol in behandeling te nemen. Bekijk hiervoor onze Private Lease checklist.
4. Wij doen de financiële check
4. Wij doen de financiële check
Eerst zal beoordeeld worden of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in.
5. Wij leveren je nieuwe Volkswagen
5. Wij leveren je nieuwe Volkswagen
De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De Volkswagen dealer in de buurt kan informatie over de afleverdatum van de auto geven en zal contact opnemen voor het maken van de leveringsafspraak.

Het bepalen van je Private Lease maandbedrag

Het maandbedrag wordt onder andere op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar bepaald. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van het Volkswagen Private Lease.

Hoe werkt Private Lease

Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat je meer betaalt voor extra gereden kilometers is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger dan wat lager in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden. Houd rekening met:

  • Woon- werkverkeer
  • Zakelijk te rijden kilometers
  • Privékilometers
  • Vakanties

Op het leasecontract staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend.

Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometervergoeding verrekend. In dat geval is het mogelijk de leasemaatschappij schriftelijk te vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. De leasemaatschappij dient schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Volkswagen T-Cross

Private Lease vroegtijdig beëindigen

Hoewel je een Private Lease-contract voor enkele jaren afsluit, is het mogelijk om vroegtijdig het contract te beëindigen. Bij opzeggen wordt bepaald hoeveel van de resterende termijnen nog moeten worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

Private Lease beeindigen

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om vroegtijdig een Private Lease-contract te beëindigen. Maar dit kan alleen wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

  • Arbeidsongeschiktheid
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het Private Lease-contract niet meer betaald kan worden. Wanneer dit het geval is kan het contract kosteloos worden beëindigd.