De voordelen van elektrisch rijden.

  • Bespaar op kosten
  • Draag bij aan een schonere wereld
  • Ervaar de nieuwste innovaties
Volkswagen Elektrisch Rijden

Beter voor jou én de wereld.

Wij vinden dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Deze vernieuwende manier van rijden heeft vele pluspunten voor de maatschappij en het milieu - dus ook voor jou. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

De voordelen van elektrisch rijden.

Goed voor de portemonnee...

Op elektrische auto's gelden aantrekkelijke kortingsregelingen. Zo betaal je in ieder geval tot 2020 geen wegenbelasting en BPM. Zakelijke rijders zijn extra voordelig uit met een bijtelling van slechts 4%. Daarnaast kun je als eigenaar van een elektrische auto ook profiteren van verschillende subsidieregelingen, de MIA én ben je minder kwijt aan onderhoud. Als kers op de taart is laden vrijwel altijd goedkoper dan tanken – zelfs als je je auto bij een snellader oplaadt.

Lees meer over kosten
e-Golf opladen

... en het milieu.

Je hebt vast al vaker gehoord dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Maar waarom precies? De grootste reden is dat elektrische auto’s tijdens het rijden geen CO2, geen stikstof en minder fijnstof uitstoten. Ook produceren de auto’s minder geluid en kunnen de batterijen van elektrische auto’s gerecycled worden. Zo is een elektrische auto van A tot Z een zuiniger en duurzamer alternatief voor een auto op brandstof.

Lees meer over zuinig rijden
Volkswagen Elektrisch Rijden

Minder naar de monteur.

Een elektrische auto heeft over het algemeen veel minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. Het standaardonderhoud bestaat uit een inspectieservice, controle van slijtagedelen en vervanging van het interieurfilter en de remvloeistof. Het feit dat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, scheelt een hoop in onderhoud en reparaties - en dus in kosten.

Lees meer over onderhoud
Volkswagen Elektrisch Rijden

Relaxed de toekomst tegemoet.

Het feit dat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, levert naast milieu- en onderhoudsvoordelen, ook meer comfort op. Zo rijdt een elektrische auto veel stiller dan eentje op brandstof en trek je lekker vlot op. Ook rijdt het een stuk meer ontspannen: omdat een elektrische auto per definitie een automaat is, hoef je niet te schakelen. Ideaal, vooral in de file. Als laatste biedt elektrisch rijden ruimte en kansen voor de ontwikkeling van innovatieve nieuwe technologieën, zoals autonoom rijden.

Volkswagen Elektrisch Rijden
Volkswagen Elektrisch Rijden

Zelf een elektrische Volkswagen ervaren?

Plan direct een proefrit in voor de e-up! of e-Golf en ontdek zelf hoe comfortabel rijden in een elektrische auto kan zijn.

Plan een proefrit

Meer weten over elektrisch rijden?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen