Snel en veilig opladen

Met de auto stoppen bij een tankstation is binnen een aantal jaren waarschijnlijk een ouderwets idee. Een groot voordeel van elektrisch rijden is dat het parkeren en opladen combineert. Niet klaar terwijl u wácht, maar klaar terwijl u werkt of slaapt. Wanneer u 's avonds thuiskomt, sluit u de auto aan op uw eigen elektriciteitsnetwerk en ’s ochtends vertrekt u met een volle accu. Heeft u vragen over het laden? Bekijk dan de veelgestelde vragen op de plug-in hybride pagina.

Oplaadpunten: thuis of onderweg

Parkeren en opladen kan op steeds meer punten in Nederland. Behalve dat u een parkeerplaats thuis of op uw werk kunt voorzien van een oplaadpunt, zijn er al meer dan 4000 openbare oplaadpunten. En dit aantal groeit snel.

Duur

Afhankelijk van waar wordt opgeladen en het type auto, verschilt de oplaadtijd. Via een gewoon stopcontact duurt het opladen ca. 9 uur, met een oplaadpunt ca. 6 uur. Met een snellaadpunt kunt u uw accu voor 80% laden in minder dan 30 minuten. Dankzij een CSS-stekker gebeurt dit op een volledig veilige manier.

Korte of lange dagelijkse autoritten?

Ongeveer 80% van alle automobilisten, van dagelijkse forensen tot frequente rijders, rijdt niet meer dan 50 kilometer per dag*. Een volledig elektrische auto zoals de e-up! kan theoretisch een afstand tot 160 kilometer rijden met één laadbeurt**. Dat is in de meeste gevallen voldoende voor dagelijks gebruik.

 

Hybride auto

Wanneer u dagelijks langere afstanden rijdt, is het rijden met een hybride auto de oplossing. Afhankelijk van het soort hybride auto kunt u tot 50 km volledig elektrisch rijden. Op langere afstanden en bij hoge prestaties neemt de verbrandingsmotor het over.

 

Temperatuur en rijgedrag bepalen uw bereik

Het bereik met een volle acculading daalt in de winter en dan vooral wanneer de verwarming hoog staat. Naast de temperatuur is het vooral uw eigen rijgedrag dat het aantal kilometers bepaalt dat u met een laadbeurt kunt rijden.

 

Hulp aan boord

De e-up! beschikt over een Eco Trainer die u helpt bij het plannen van uw autorit. De e-Manager op Maps + More speelt een belangrijke rol bij het leveren van de meest comfortabele en bereikefficiënte rijmodus.

 

Vervangende auto

Als u de e-up! privé least, dan krijgt u drie weken per jaar een gratis vakantie-auto. Dit houdt in dat wanneer u incidenteel, bijvoorbeeld in de zomervakantie, een lange reis maakt, u via uw Volkswagen-dealer een vervangende brandstof-auto krijgt.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.