De nieuwe Touran.

Onverslaanbaar.

Vanaf
€ 28.891*
Bijtelling
v.a. 25 %
CO2
v.a. 116 g/km

v.a. B 4,4L/100 km

Vergelijk

Een gezin is hard werken. Geniet ervan.

De Volkswagen Touran is compleet vernieuwd. Deze veelzijdige familie-auto is in formaat gegroeid, lichter én comfortabeler. Daarnaast is de nieuwe Touran ook nog eens voorzien van veel multimediafuncties met onder meer Volkswagen Media Control, Car-Net App-Connect en WiFi. En vergeet de riante beenruimte voor voor- én achterpassagiers niet. Dankzij het ruime aanbod voldoet de nieuwe Volkswagen Touran aan al uw verwachtingen.

Exterieur

Vergroten
 • Grensoverschrijdend. Stijlbepalend.

  De nieuwe Touran maakt indruk: scherp design en innovatieve oplossingen. Dankzij de compacte afmetingen die nodig zijn in de stad en een intelligent interieurconcept dat comfort biedt geniet u tijdens korte én lange ritten. Laat deze veelzijdige gezinsauto uitrusten met een optioneel verlicht panorama-kantel-/schuifdak van wel 1,4 m². En ervaar de vrijheid.

 • Doet omstanders versteld staan, niet uw tegenliggers.

  Opvallend design zonder te verblinden. Dankzij het optionele "Dynamic Light Assist" wordt het tegemoetkomend verkeer niet verblind, zelfs niet met grootlicht. Behalve door het design dan, natuurlijk. Maar er komt meer kijken bij de nieuwe ledkoplampen en ledachterlichten.

 • Verlichte verlichting.

  Nieuw licht op de zaak werpen. Letterlijk zelfs, als het de ledkoplampen van Volkswagen betreft. De kwaliteit van ledlampen gaat dat van conventionele verlichting ver voorbij en is 's nachts minder vermoeiend. En de optionele leds gaan langer mee. Zo hoeft u de koplampen en achterlichten minder snel te vervangen. Maar bovenal: de optionele ledkoplampen zien er fantastisch uit, zonder het tegemoetkomende verkeer te verblinden. Het optionele "Dynamic Light Assist" dimt delen van de lichtstraal die tegemoetkomend verkeer zouden kunnen verblinden. Fantastisch! Hoe u er ook naar kijkt.

 • Uw beste beentje voor.

  Als u uw handen vol heeft bij het inladen, help de nieuwe Touran u een handje met de optie Easy Open. Beweeg simpelweg uw voet onder de achterbumper om de achterklep te openen. Nabijheidssensoren aan de achterkant van de nieuwe Touran herkennen de autosleutel in uw zak, zodat alleen u deze truc uit kunt voeren. Daar krijgt u wel een kick van.

 • Grip in stijl.

  Een outfit is niet compleet zonder schoenen. Geef glans aan uw nieuwe Touran met lichtmetalen velgen in een groot aantal designs, van elegant tot sportief. De perfecte finishing touche van uw stijl.

 • U kunt alle kanten op.

  De nieuwe Touran biedt op flexibele wijze plaats aan meer dingen. En bovenal: dankzij het gevarieerde interieur en de vele uitvoeringsopties past hij altijd bij u. Perfect.

 • De keuze is net zo ruim als de auto.

  Een beroemde schrijver zei ooit dat elk gezin blij is op zijn eigen manier. Dankzij ons ruime aanbod aan uitrustingsopties bent u op uw eigen manier blij onderweg.

 • De hoogtepunten.

  Gezinnen willen gelukkig zijn in hun auto. Dankzij de optionele veiligheids- en assistentiesystemen zit u veilig. En de vele multimediaopties die het beste vermaak bieden garanderen een gelukkig gezin. De feelgoodfactor van de nieuwe Touran zit wel goed.

 • Klik en... Actie.

  Maak een uitstapje naar het zonnige zuiden, weg van de regen met onze film.Geniet met het hele gezin en ontdek de vele nieuwe functies van de nieuwe Touran.

Interieur

Upgrade naar business class.


De nieuwe Touran is veelzijdig, zowel van binnen als van buiten. Met de optionele multifunctionele zitrijen, kunnen er tot wel zes passagiers meerijden. Of gebruik de zee aan ruimte om een indrukwekkende hoeveelheid bagage mee te nemen. De nieuwe Volkswagen Touran voldoet aan ieders verwachting.

Bagageruimte met Easy Open.

Open met een simpele voetbeweging de riante bagageruimte van de nieuwe Touran met de Easy Open optie. Ontzettend handig als u uw handen vol heeft. Rijd vervolgens gemakkelijk weg zonder de sleutel aan te raken dankzij het optionele Keyless Acces en Go sluit- en startsysteem. 
Lees meer.

Zeven zitplaatsen in drie rijen.

De Touran verandert vliegensvlug van vijf- of zevenzitter in een praktische bestelbus dankzij de multifunctionele zitrijen. Klap de tweede- en optioneel derde zitrij in luttele seconden neer om de grootste laadruimte in het segment te creëren.

Multimedia.

Kijk films, chat online, verstuur tweets: de nieuwe Touran is entertainment op wielen. En altijd realtime, dankzij optionele functies zoals Wi-Fi, Volkswagen Media Control en Car-Net App-Connect.

Connectiviteit

Supersnel internet.

Maak zinderende ritten in de nieuwe Touran. Ook als u niet achter het stuur zit. Alle zitplaatsen beschikken over hypermoderne connectiviteit. Plaats een update op Facebook of luister naar uw favoriete album. Met de uitstekende infotainmentfuncties als Volkswagen Media Control, Car-Net App-Connect en Wi-Fi is het leven eenvoudiger dan ooit.

Car-Net Cam-Connect.

Ogen in het achterhoofd.

Dankzij de "Volkswagen Car-Net Cam-Connect"-app voor uw GoPro® Camcorder mist u niets meer. De beelden van uw GoPro®-camera worden op het beeldscherm van het infotainmentsysteem getoond via MirrorLink™. Zo weet u altijd wat er achterin gebeurt. Of dat nu een drama of een komedie is.

Lees meer.

Volkswagen Media Control.

Uw thuisbioscoop onderweg.

Nu is elke autorit een media-event. Tover uw tablet om tot een afstandsbediening voor uw Volkswagen infotainmentsysteem met de Volkswagen Media Control-app. Uw favoriete nummers, belangrijke reisinformatie, bezienswaardigheden - een hele multimediawereld ligt binnen handbereik.

Car-Net App-Connect.

App zo door.

Tover uw infotainmentsysteem om tot touchpad. Met Car-Net App-Connect kunt u apps van uw smartphone op het infotainmentsysteem weergeven en bedienen. En het mooiste hiervan? U hoeft uw telefoon niet aan te raken om hem te gebruiken.
Lees meer.

Comfort

Panoramadak met sfeerverlichting.

De sterren van de hemel.

Meer ruimte, meer licht. Geniet van een fantastische rijervaring in de nieuwe Touran met het optionele panorama-kantel-/schuifdak van maar liefst 1,4 m². Creer de juiste stemming met sfeerverlichting die aansluit bij uw gevoel. Betreed een wereld van ruimte en licht. Uw eigen penthouse op wielen.
Lees meer.

Pure Air Climatronic met 3 zones.

Een temperatuur voor elk temperament.

Goed nieuws voor mensen met allergieën: de Air Quality Sensor met allergenenfilter in het Pure Air Climatronic met 3 zones gaat pollen, sporen en andere allergenen effectief tegen. De lucht in de cabine kan zelfs schoner zijn dan de buitenlucht. De bestuurder, bijrijder en zelfs de passagiers achterin kunnen tegelijkertijd hun eigen temperatuur instellen.

Veiligheid

Gordelherkenning.

Veiligheid staat altijd voorop. Zelfs op de derde zitrij.

De gordelherkenning is slechts een van de vele functies waardoor u een veilig gevoel heeft. Indien een gordel niet goed vastzit of losgemaakt wordt tijdens het rijden, verschijnt er een symbool op het multifunctionele beeldscherm en klinkt er een waarschuwingssignaal. Ook voor de gordels op de tweede en derde zitrij.

Side Assist + Rear Traffic Alert.

Kijkt voor u over uw schouder.

Houdt een oogje in het zeil: de rijbaanassistent voor de nieuwe Touran waarschuwt u als u beter in uw baan kunt blijven. Bijvoorbeeld als het wisselen van rijbaan te gevaarlijk is of als er auto in de dode hoek bevindt. Side Assist houdt zelfs een oogje in het zeil bij het uitparkeren.
Lees meer.

Traffic Jam Assist.

Aangenaam filerijden.

Blijf lekker rijden. In de file en tijdens langzaam rijdend verkeer op snelwegen of andere hoofdwegen, kunt u altijd rekenen op Traffic Jam Assist. Als u uw handen aan het stuur heeft, geeft uw nieuwe Touran automatisch gas, remt en stuurt. Probeer het uit, het is net zo rustgevend als een voetmassage. Nou ja, bijna dan.

Trailer Assist.

Hypermoderne technologie.

Technologische vooruitgang - zelfs in zijn achteruit. Met het innovatieve Trailer Assist is achteruit inparkeren met een aanhanger of caravan eenvoudiger dan ooit. Selecteer de rijrichting met de knop, bedien de rem en het gaspedaal, let op obstakels, en Trailer Assist stuurt u zo het parkeervak in.

Motoren

Van 1.2 TSI tot 2.0 TDI.

Krachtig en zuinig.

U kunt de Touran rijden op benzine of diesel. Zo rijdt u altijd op de manier die u het beste past. Dankzij de slimme BlueMotion Technology rijden alle Volkswagen motoren efficient en zuinig. Meer weten over motoren?

Live chat