De Golf Sportsvan.

Bijzonder. Elke dag.

Vanaf
€ 25.190*
Bijtelling v.a.
22 %
Vergelijk

Rijk uitgerust en aantrekkelijk geprijsd.

Deze praktische Golf heeft standaard met onder meer een verschuifbare achterbank, in hoogte verstelbare passagiersstoel, Radio Composition Color, klein leder pakket en tot wel 1.500 liter bagageruimte. Door de scherpe lijnvoering die de Golf-reeks typeert, toont de Sportsvan zeer krachtig. Bovendien is de Sportsvan door de ANWB uitgeroepen tot Trekauto van het jaar 2015. Wilt u meer weten over de Golf Sportsvan? Vraag een brochure aan of maak een proefrit.

Ervaar de Golf Sportsvan

zelf tijdens een proefrit.

Highline Business

 • Car-Net
 • Cruise Control
 • Digitale radio-ontvangst (DAB+)

Exterieur

Vergroten
 • Dynamiek in topvorm.

  De gestaag aflopende daklijn en licht hellende achterruit zijn slechts voorbeelden van subtiele details die de dynamiek van de Golf Sportsvan verhullen.


 • Ruimtelijk aanzicht.

  Elke hoek, elke lijn is met oog voor detail en ruimtelijk inzicht getekend en zorgt daarmee voor een bijzonder aantrekkelijk aanzicht. De chromen raamomlijsting van de Golf Sportsvan straalt klasse en herkenning uit.

 • Sportief op alle fronten.

  De strak vormgegeven koplampen met optionele Bi-Xenonverlichting zijn medeverantwoordelijk voor het sportieve front van de Golf Sportsvan en staan tegelijkertijd garant voor optimaal zicht tijdens het rijden.

 • Geïntegreerde efficiency.

  Standaard is de Golf Sportsvan voorzien van een geïntegreerde dakspoiler. Deze aerodynamische spoiler heeft niet alleen optisch gezien een functie, maar verbetert ook daadwerkelijk de efficiency op het gebied van brandstofverbruik en CO2- uitstoot.

 • Scherp zien en scherp gehouden worden.

  De scherp gelijnde buitenspiegels sluiten naadloos aan op het tijdloze design van de Golf Sportsvan. Tevens staan de robuuste spiegels garant voor optimaal zicht naar achteren en waarschuwt de Blind Spot Sensor (als meeruitvoering te verkrijgen) voor voertuigen in de dode hoek.

 • Onmiskenbare luxe.

  Chromen accenten aan de voorzijde geven de Golf Sportsvan een luxe uitstraling. Met zijn typische grille, bestaande uit trapvormige lamellen, maakt hij onmiskenbaar deel uit van de Volkswagen-familie.

 • Gepersonaliseerd design.

  Een ruim aanbod aan lichtmetalen velgen biedt u de mogelijkheid uw Golf Sportsvan naar eigen smaak te personaliseren. Tal van gloednieuwe designs werden exclusief voor de nieuwe Golf Sportsvan ontworpen.

Trekauto van het jaar 2015

Trekauto van het jaar 2015.

Elk jaar test vakblad Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB de grote caravan trektest. De Golf Sportsvan is uitgeroepen tot winnaar 2015. De jury loofde zijn stabiliteit met caravan, de perfecte score bij de hellingproef en zijn comfort en doelmatige karakter. Praktische details als de grote kofferruimte en picknicktafeltjes achterin maken de Sportsvan volgens de jury tot de ideale vakantieauto.

Functioneel

Talloze opbergmogelijkheden.

Altijd alles bij de hand.

Zou het niet mooi zijn om onmiddellijk alles te vinden wat je nodig hebt? Dat kan met de nieuwe Golf Sportsvan, die talloze opbergmogelijkheden heeft. Een MPV-vak in het dashboard, makkelijk toegankelijke vakjes in de portieren en ingebouwde opbergvakken onder de passagiersstoelen zijn standaard aanwezig in de Comfortline. Met zoveel opbergmogelijkheden heeft u alles bij de hand, zonder lang te zoeken.

 

Verschuifbare achterbank.

Ruimte en comfort in elke situatie.

Kinderen op de achterbank? Dat is weer een nieuwe uitdaging voor de Golf Sportsvan. Geen probleem– de twee achterbankstoelen kunnen los van elkaar tot 18 centimeter naar achteren worden geschoven, zijn neerklapbaar en hebben een inklapbare middenarmsteun. Altijd voldoende ruimte, hoe groot de kinderen ook zijn. 


Flexibele laadbodem.

Nooit meer problemen met extra bagage.

Met de Golf Sportsvan is veel bagage geen probleem. Het laadvolume van de Comfortline kan in een mum van tijd worden uitgebreid tot meer dan 1.500 liter. De verstelbare laadbodem en de vele andere functies zorgen er bovendien voor dat alles op zijn plaats blijft. 


Dynamic Light Assist.

Optimaal licht in elke situatie.

Dynamic Light Assist is een grootlichtassistentie die door middel van een geïntegreerde camera eventueel tegemoetkomend verkeer detecteert en de verlichting automatisch hierop aanpast. Op die manier profiteert u continu van een optimale lichtbundel en wordt voorkomen dat u medeweggebruikers verblindt.

Elektronische handrem met Auto Hold functie.

Voortaan slaagt iedereen tijdens de hellingproef.

Met één simpele vingerbeweging zet u uw auto op de elektronische handrem. Daarnaast is het mogelijk met een druk op de knop de Auto Hold functie in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat uw auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt als u stil bent komen te staan op een helling. De automatische rem schakelt zichzelf uit zodra u weer gas geeft. Op die manier kunt u uw weg snel en zonder problemen vervolgen.

Adaptive Cruise Control.

Past uw snelheid aan op het voorliggende verkeer.

Wist u dat rijden met cruisecontrol zuiniger is dan gewoon rijden? Het Adaptive Cruise Control-systeem van de nieuwe Golf Sportsvan werkt bovendien met een automatische afstandscontrole. Met behulp van een radar past het systeem automatisch de ingestelde snelheid aan, om een veilige afstand tot uw voorligger te houden. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt Adaptive Cruise Control uw auto af. Indien nodig brengt het systeem het voertuig volledig tot stilstand. Veilig én comfortabel.

Park Assist met parkeersensoren.

Indien gewenst neemt uw auto het van u over.

Park Assist helpt u met inparkeren. Het parkeerhulpsysteem detecteert in de lengte- óf breedtegerichte parkeervakken en biedt na detectie de mogelijkheid om automatisch achterwaarts in te parkeren. Alles gaat zonder handen. U hoeft alleen het gas, de rem en –in geval van een handgeschakelde versie– de koppeling te bedienen. Daarnaast beschikt u met Park Assist over parkeersensoren, die met behulp van hoge tonen de afstand tot obstakels weergeven.

Multimedia

Radio, Spotify, iPod, films, foto’s. 

Het ‘Radio Composition Media’ multimediasysteem met groot kleurentouchscreen en 8 hoogwaardige speakers maken het luisteren naar uw favoriete muziek tot een ware concertbelevenis. Bovendien is het systeem volledig te integreren met uw smartphone, zodat u uw eigen muziekvoorkeur vanaf Spotify kunt streamen. Verder is er een aux-in en nog veel meer

Navigatiesysteem ‘Discover Pro’.

Volledig geïntegreerd en multifunctioneel.

Het navigatiesysteem van de Golf Sportsvan is volledig geïntegreerd in het multimediasysteem. Alle bestanden staan op een separate harddisk, waardoor de DVD-speler tijdens het navigeren voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Met Discover Pro kunt u 3 jaar lang gratis kaartupdates downloaden. Bovendien is het navigatiesysteem voorzien van Car-Net Services, waarmee u via internet altijd de meest actuele verkeersinformatie ontvangt. De navigatiesystemen zijn nu ook voorzien van Volkswagen Media Control.

Meer over Car-Net

Boordcomputer ‘Premium’.

Alle noodzakelijke informatie in één oogopslag.

Via deze uitgebreide boordcomputer is uw Golf Sportsvan volledig aan te passen aan uw wensen. Zo kunt u het klimaat- en het navigatiesysteem via het touchcreen bedienen. Het scherm is als splitscreen in stellen, zodat u twee functies, bijvoorbeeld muziek en navigatie, tegelijk kunt bekijken én bedienen.

Motoren

Efficiëntie start bij de bron.

De TSI-motoren zijn allemaal compacter en tóch krachtiger dan hun voorgangers. Met BlueMotion Technology heeft u ruim keuze uit motoren binnen de 22% bijtellingscategorie.

TDI.

Dieselkracht op z’n zuiverst.

Bij de Golf Sportsvan heeft u de keuze uit diverse moderne TDI-dieselmotoren, welke zijn ontwikkeld aan de hand van de meest recente commonrail-technologie. Standaard zijn de TDI’s uitgerust met een roetfilter. Dit alles maakt deze motoren krachtiger, zuiniger én schoner dan conventionele diesels.

 

Gloednieuwe innovatie.

De 1.0 TSI.

Voor de nieuwe Golf Sportsvan heeft u een ruime keuze aan TSI-motoren. Allemaal compacter en tóch krachtiger dan hun voorgangers. Van een 1.0 TSI met 22% bijtelling tot de 1.4 TSI. Alle motoren zijn voorzien van BlueMotion Technology. Tevens heeft u de keuze uit 5-versnellingen, 6-versnellingen of een 7-traps DSG-automaat.

Veiligheid

Vijf sterren voor veiligheid.

De Golf Sportsvan is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Euro NCAP beoordeelde de veiligheid van de Sportsvan met vijf sterren: de hoogst haalbare score bij een crashtest. De veiligheidssystemen waarmee de Golf Sportsvan standaard is uitgerust zorgen ervoor dat u en uw passagiers altijd optimaal beschermd zijn.

Pre Crash.

Spant uit voorzorg uw gordel en sluit alle ramen.

Zodra een eventueel naderende aanrijding wordt gesignaleerd, spant het Pre Crash systeem uw veiligheidsgordel preventief extra aan en wordt de remdruk maximaal opgebouwd. Ook sluit dit systeem uit voorzorg automatisch de ramen en – indien aanwezig – het Panorama schuifdak.

Lane Assist.

Altijd veilig binnen de lijnen.

Dit systeem schakelt automatisch in wanneer u met uw Golf Sportsvan van uw rijbaan dreigt af te wijken, zonder daarbij richting aan te geven. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en probeert middels kleine stuurcorrecties uw auto zoveel mogelijk binnen de lijnen te houden van de rijbaan waarop u zich bevindt. Door op subtiele wijze automatisch licht tegen te sturen, komt uw veiligheid en die van medeweggebruikers, niet in het gedrang.

Vermoeidheidsherkenning.

Waarschuwt u bij tekenen van onoplettendheid.

Vermoeidheidsherkenning waarschuwt als u tijdens het besturen van uw auto tekenen van onoplettendheid vertoont. Het systeem analyseert uw stuurgedrag en weet wanneer u een bepaald vermoeidheidsniveau bereikt. Op dat moment krijgt u op zowel visuele- als akoestische wijze signalen vanuit de boordcomputer, met het advies om een korte pauze te nemen. Iemand koffie?

7 Airbags. Inclusief knie- en gordijnairbag.

Optimale bescherming rondom.

De Golf Sportsvan zal een ongeval te allen tijde zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Blijkt een ongeval echter onvermijdelijk, dan biedt de Golf Sportsvan dankzij de aanwezigheid van maar liefst 7 airbags maximale bescherming voor u en uw medepassagiers. Een knie-airbag voor de bestuurder en gordijnairbags voor afdekking van de gehele zijkant daarbij inbegrepen.

Front Assist.

Remt automatisch bij een dreigende aanrijding.

De meeruitvoering Front Assist helpt u een aanrijding met een voorligger te voorkomen zodra de onderlinge afstand onder een kritische waarde daalt. U krijgt een waarschuwingssignaal. Wanneer u hier niet op reageert, vermindert Front Assist de snelheid, om de kans op een aanrijding te verkleinen. Front Assist is actief tot een snelheid van 150 km/u.

* Deze actie is geldig tot en met 30 december 2017. De vanafprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Voor meeruitvoeringen gelden de opties uit de prijslijsten van de daarbij behorende uitvoering. Lees de algemene verkoopinformatie.

De boordcomputer is het multifunctionele display tussen de snelheidsmeter en toerenteller welke u onder andere informeert over buitentemperatuur, rijtijd, actieradius, gereden afstand, versnelling, actueel verbruik en gemiddeld verbruik.
De boordcomputer is het multifunctionele display tussen de snelheidsmeter en toerenteller welke u onder andere informeert over buitentemperatuur, rijtijd, actieradius, gereden afstand, versnelling, actueel verbruik en gemiddeld verbruik.