Volkswagen streeft naar 25% schonere productie in 2018

De personenautodivisie van Volkswagen stelt zichzelf duidelijke doelen om de productie in al zijn fabrieken wereldwijd aanzienlijk milieuvriendelijker te maken. Als onderdeel van het initiatief ‘Think Blue. Factory.’ moet de milieu-impact van alle fabrieken in 2018 met 25 procent zijn verminderd. ‘Think Blue. Factory’ is een verdieping van Volkswagens bestaande Think Blue strategie. Volkswagen biedt bijvoorbeeld al zo’n 350 schonere modellen aan.

“Door de toenemende productiviteit en efficiency in onze fabrieken levert Volkswagen al een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van de strategische doelstellingen van de Volkswagen Groep voor 2018. Maar we gaan nog een stap verder: in 2018 willen we de productie in alle personenautofabrieken 25 procent milieuvriendelijker gemaakt hebben”, aldus Hubert Waltl, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Productie en Logistiek. De uitstoot van kooldioxide, de hoeveelheid afval, het energieverbruik per geproduceerde auto (in megawatt-uur) en het waterverbruik bij de productie moeten aanzienlijk worden verminderd ten opzichte van de hoeveelheden van 2010.

 

Programma met wedstrijdelement

‘Think Blue. Factory.’ is een verdieping van Volkswagens ‘Think Blue’-programma en behelst belangrijke maatregelen op het gebied van autoproductie. Het programma heeft verbetering van de productie-efficiëntie en uitbreiding van milieubewuste energievoorziening als doel.  ‘Think Blue. Factory.’ is gericht op alle medewerkers van de fabrieken. Initiatieven voor het verminderen van het energieverbruik worden in de toekomst zelfs beloond met de zogenoemde Volkswagen Energy Cup tijdens de jaarlijkse ‘Think Blue. Factory.’-dag.

 

Amerikaanse Volkswagen-fabriek onderscheiden

Een aantal weken geleden ontving de nieuwe Volkswagen-fabriek in Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee als eerste autofabriek ter wereld de felbegeerde LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)-certificering. Deze zogenoemde platinum-certificering wordt alleen uitgereikt aan fabrieken die voldoen aan de strengste normen op het gebied van duurzame, milieuvriendelijke productie.