De Passat Variant.

Boordevol slimme innovaties.

Vanaf
€ 35.291*
Bijtelling v.a.
22 %

Ontdek de Passat Variant.

Completer, geavanceerder, verfijnder en desondanks in elke uitvoering voordeliger. Dat is de Passat Variant. Om het rijden nog veiliger en comfortabeler te maken zijn er 12 veiligheidssystemen en assistenten beschikbaar. Bovendien is de Passat uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2015. Maak direct een proefrit.

Nu tijdelijk een gratis DSG-automaat ter waarde van maximaal € 2.900 op een nieuwe Passat!

De Passat is ook leverbaar als aantrekkelijke limousine.

Profiteer nu tijdelijk van een gratis DSG-automaat.

DSG staat voor Direct Shift Gear. De ingebouwde dubbele koppeling maakt het mogelijk om vrijwel ononderbroken, zeer comfortabel en dus ook efficiënt van versnelling te wisselen.

 • Bespaar tot 10% op brandstof.
 • Accelereer sneller.
 • Verwissel ongemerkt van versnelling.


Lees meer over de DSG-automaat.Comfortline Business

 • Lichtmetalen velgen
 • Cruise Control
 • Navigatiesysteem

Exterieur

Vergroten
 • Meer weten over exterieur en opties?

  Vol zelfvertrouwen op weg. 

  Aan de Passat Variant ziet u het meteen: een herkenbaar en krachtig model, dat gebruik maakt van de meest geavanceerde technologieën. Stijlvol en elegant bovendien, met een dynamische zijlijn, lange wielbasis en korte overhanging. U kijkt uw ogen uit. 

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Ledverlichting. 

  Voor de nieuwe Passat Variant is het lichtdesign volledig vernieuwd. De verlichting creëert een lichtkleur die het daglicht benadert. Dat betekent dat u veel minder snel last zult hebben van vermoeide ogen. Bovendien heeft Ledverlichting een uiterst lange levensduur en is daardoor dus zeer betrouwbaar.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Strak design.

  Het strakke, herkenbare Volkswagen-design valt direct op bij de nieuwe Passat Variant. De hoge carrosserievouw aan de zijkant van de Passat en de langere wielbasis zorgen voor een elegante uitstraling. 

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Krachtige voorzijde.

  Een eerste indruk maak je maar één keer. De voorzijde van de nieuwe Passat Variant is krachtig en strak doordat de grille van de Passat geheel doorloopt tot de koplampen. Door de smalle, oplopende vorm van de koplampen zijn de onderste lamellen langer en dat geeft nu nét die gedistingeerde uitstraling.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Geheel vernieuwd. 

  Enkele verrassende ontwerpbeslissingen geven de nieuwe Passat Variant een heel ander aangezicht. Extra dynamiek krijgt het model door het smalle lampdesign. Door de ingekorte neuspartij lijkt de nieuwe Passat Variant nog steviger op de weg te staan. Het levert bovendien meer ruimte voor passagiers én een aanzienlijke gewichtsbesparing op.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Karakteristieke achterkant. 

  De achterkant van de nieuwe Passat Variant blijft typisch Volkswagen. Karakteristiek en dynamisch vormgegeven. Het unieke lampdesign van de voorzijde van de nieuwe Passat Variant is hier consequent doorgetrokken.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Extra (been)ruimte. 

  De verlengde wielbasis van de nieuwe Passat Variant levert niet alleen een zelfbewuste uitstraling op. Het zorgt ook voor extra beenruimte en ruimte in de Passat. Dat resulteert in stabieler weggedrag bij hogere snelheden.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Uitgesproken zijlijn.  

  De nieuwe Passat Variant is ontworpen met lef. Opvallend is de uitgesproken carrosserievouw. Die begint vanaf een strak en glad plaatwerk boven de voorwielen. Hij zet diep in na de wielkasten en doorsnijdt de portiergrepen. Het geeft het model een strak en herkenbaar voorkomen.

 • Meer weten over exterieur en opties?

  Fraaie velgen. 

  U bepaalt de persoonlijkheid van uw nieuwe Passat Variant. De keuze uit fraaie velgen is uitgebreid. Standaard heeft de Highline de 16-inch lichtmetalen velgen Aragon en de Comfortline rijdt met de velg Sepang, ook 16 inch. Optioneel kunt u kiezen voor 17-inch of 18-inch velgen, in staalkleur, antraciet of zwart. Of gaat u voor
  dé blikvangers van de nieuwe Passat Variant? Dan kiest u voor velgen Verona van maar liefst 19 inch in sterling zilver gelakt.

Interieur

Vergroten
 • Meer weten over interieur en opties?

  Luxe en comfort. 

  In het interieur van de Passat Variant draait alles om luxe, comfort en ruimte. Stuurverwarming, luxe bekleding en ergonomische stoelen, om maar eens wat te noemen. U kunt bovendien alle functies op het dashboard heel gemakkelijk bedienen, zonder uw aandacht voor het verkeer te verliezen.

 • Meer weten over interieur en opties?

  Active Info Display. Uw digitale dashboard.

  De nieuwe Passat Variant is leverbaar met Active Info Display. Oftewel: een innovatief digitaal dashboard. Het Active Info Display geeft precies weer wat de bestuurder op dat moment wil zien, van snelheid, toerental en navigatie-info tot uitgebreide infotainmentfuncties. U kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig de navigatiekaart in het display integreren.

 • Meer weten over interieur en opties?

  Optimaal bedieningsgemak.

  Het interieur van de nieuwe Passat Variant is ontworpen en ingericht om u van optimaal comfort te voorzien. Dat u als bestuurder overal gemakkelijk bij kunt is niet meer dan logisch. Alle functies zijn zeer intuïtief en flexibel te bedienen. Na enkele kilometers kunt u zich al niet meer voorstellen dat u ooit in een andere auto heeft gereden.

 • Meer weten over interieur en opties?

  ErgoComfort. 14 manieren om te relaxen. 

  De juiste zitpositie is cruciaal als u vaak in de auto zit. U rijdt altijd in ontspannen houding door de ergoActive met massagefunctie. Dankzij maar liefst 14 instelmogelijkheden vindt u altijd een prettige en comfortabele houding, waardoor u ook na een lange rit energiek de auto uitstapt.
 • Meer weten over interieur en opties?

  Uw doelen bereiken.

  Door de efficiënte manier waarop het touchscreen van het navigatiesysteem in het interieur is opgenomen, rijdt u altijd veilig recht op uw doel af. Voor uw veiligheid en rijplezier zijn ook alle andere dashboardelementen die u van cruciale informatie voorzien, geïntegreerd op de plaats die u verwacht en die het
  meeste rijcomfort biedt.
 • Meer weten over interieur en opties?

  Voor alle passagiers.

  De nieuwe Passat Variant biedt u alle comfort die u nodig heeft, maar ook uw medereizigers zullen met plezier in de auto stappen. Als de luxe bekleding, de aangename verlichting en het multimedia-systeem daar al niet voor zorgen, dan is het wel de ruime been- en hoofdruimte, zowel voor als achterin. En dan hebben we de laadruimte
  nog niet eens besproken. 

 • Meer weten over interieur en opties?

  Twaalf assistenten beschikbaar. 

  Het valt niet mee om altijd alert te zijn. Daarom is het goed te weten dat diverse innovatieve technieken u op allerlei manieren kunnen helpen op te letten. Zo parkeert u eenvoudig in met Park Assist en rijdt u ontspannen in de file met de File-assistent. De Emergency Assist kan door tijdig corrigerend in te grijpen, zelfs
  gevaarlijke situaties voorkomen. En zo zijn er nog negen assistenten die u het leven makkelijker én veiliger kunnen maken. 

Ruimteconcept

Ongekend veel ruimte. 

Tot 1.780 liter laadvolume. 

Groot gezin? Regelmatig veel ruimte nodig voor vakantiespullen of uw sportuitrusting? Dan is de Passat Variant met zijn ongekende opbergruimte een logische keuze. Dankzij een uitgekiend ruimteconcept is de bagageruimte van de Variant gemakkelijk te vergroten tot wel 1.780 liter.

Techniek en Innovatie


Innovatieve technologie.

De Passat Variant verrast en zet de toon met nieuwe, innovatieve technieken. Zo is er een ruime keuze uit slimme assistenten die uw rit comfortabeler, veiliger en gemakkelijker maken.

Trailer Assist. 

Assisteert bij insturen met aanhangers. 

Manoeuvreren met een aanhanger, dat kan knap lastig zijn. De Trailer Assist biedt uitkomst. Ingeschakeld neemt hij moeiteloos het insturen van u over. En dat bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook frustratie.

File-assistent. 

Ontspannen rijden in de file. 

De File-assistent houdt de Passat bij filerijden tussen de lijnen en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Kop-staartbotsingen behoren met deze assistent tot het verleden. De File-assistent loodst u zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

Area View. 

U ziet alles.

Vier camera's bieden u zicht in tal van situaties en vereenvoudigen het manoeuvreren met uw auto. De directe omgeving van uw auto kan bijvoorbeeld vanuit vogelperspectief worden weergegeven. Of u kijkt via het display van uw radiosysteem ‘om de bocht’: camera's op het voorste en achterste punt van de auto maken het mogelijk een straat in te kijken als het directe zicht voor de bestuurder geblokkeerd is.

Park Assist.

Hulp bij voor- en achteruit inparkeren. 

Voor- en achteruit inparkeren: met Park Assist gaat dat automatisch, dankzij vernieuwende Volkswagen-technologie. Tot nu toe was dit alleen voor achteruit inparkeren mogelijk. Optimaal parkeergemak dus, voor elke parkeerplaats.

Multimedia

Uw eigen concertzaal.

Standaard in de Passat Variant: het radiosysteem Composition Touch. Vier luidsprekers voorin zorgen voor een kraakhelder geluid. Het systeem is te bedienen via touchscreen en MP3- en WMA-compatibel. Daarnaast is een SD-kaartsleuf beschikbaar evenals een AUX-IN-bus. De weg op in uw eigen concertzaal, met altijd uw favoriete muziek uit de speakers.

MirrorLink. 

Eenvoudig uw apps bedienen.

Met dit unieke entertainmentsysteem kunt u een Android-smartphone aan de Passat koppelen. Hierdoor kunt u gecertificeerde apps veilig en eenvoudig bedienen op het scherm van uw radio- of navigatiesysteem. Met een app op een tablet kan zelfs een passagier op de achterbank het infotainmentsysteem bedienen.

Car-Net.

Actuele informatie bij de hand. 

Met Car-Net beschikt u altijd over actuele verkeersinformatie. Verder vindt u in een handomdraai handige en interessante locaties zoals restaurants en tankstations en met Google Streetview kunt u uw bestemming al voor vertrek bekijken. Car-Net voorziet u ook van info over uw batterijen, de airco, uw rijgedrag en vertelt u zelfs waar u uw auto geparkeerd heeft.

Discover Pro.

Bluetooth-functie, USB- en iPod-aansluiting. 

Het radio-navigatiesysteem ‘Discover Pro’ laat zich met zijn grote TFT-kleurentouchscreen intuïtief bedienen. Bovendien beschikt het onder meer over spraakbediening, een Bluetooth-functie, USB- en iPod-aansluiting. 

Spraakbediening. 

Dat stemt tevreden.

Optioneel in de Passat Variant is spraakbediening. Met uw stem geeft u commando’s aan belangrijke functies als telefoon, navigatiesysteem of radio. 

Veiligheid

Vijf sterren voor veiligheid.

De Volkswagen Passat is standaard rijk uitgerust met de modernste veiligheidsfeatures, zoals Front-Assist, ABS en ESB. Dat wordt beloond. Tijdens de EuroNCAP-crashtest kreeg de Volkswagen Passat de hoogste score: vijf sterren. Zo is de Passat een van de veiligste auto's in zijn klasse.

Voetgangersherkenning.

Waarschuwt bij gevaarlijke situaties.

Uw veiligheid telt. Maar ook die van uw medeweggebruikers. Voetgangerherkenning in de Passat helpt aanrijdingen voorkomen. Ook in donkere en onoverzichtelijke situaties wordt u gewaarschuwd als u een voetganger nadert en als u zelf niet tijdig reageert, remt de auto automatisch af. 

Emergency Assist.

Stopt wanneer u dat niet kunt.

U moet er niet aan denken: in slaap vallen of onwel worden achter het stuur. Volkswagen is als eerste in staat u met Emergency Assist te waarschuwen met indringende signalen. Als u daarop niet reageert, houdt het systeem de auto op de baan, schakelt waarschuwingssignalen in en remt de auto veilig af tot stilstand.

Side Assist. 

Houdt alles in de gaten. 

Side Assist is uw assistent bij het wisselen van rijbaan. De ingebouwde ‘Blind Spot-sensor waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek en remt indien nodig. En met het daarbij geleverde Rear Traffic Alert houdt u in de gaten of er verkeer aankomt als u achteruit rijdt. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal en voert een remingreep uit als u niet tijdig reageert.

Front Assist. 

Voorkomt aanrijdingen met voorliggers.

De functie Front Assist analyseert continu het verkeer. Dit helpt u bij het voorkomen van een aanrijding met een voorligger. Als de onderlinge afstand onder een kritieke waarde daalt, krijgt u een waarschuwingssignaal. Reageert u niet, dan vermindert Front Assist de snelheid om de kans op een aanrijding te verkleinen. Front Assist is actief tot een snelheid van 150 km per uur.

Motoren
De meest efficiënte motoren.

De Passat Variant geeft u de keuze uit een breed scala aan efficiënte, milieubewuste TSI-benzine-, TDI-diesel- en GTE plug-in hybridemotoren. Neem bijvoorbeeld de 2.0 TDI biturbo, compleet nieuw in zijn soort en de krachtigste viercilinder diesel ooit van Volkswagen. De motoren van de Passat Variant zijn door innovatieve technologie tot maar liefst 20% zuiniger.

2.0 TDI biturbo.

Krachtigste 2.0 diesel ter wereld.

De nieuwe 2.0 TDI biturbo is met 176 kW/240 pk de krachtigste viercilinder diesel ooit van Volkswagen. In de Passat verbruikt hij circa 5,0 l/100 km. De Passat met biturbomotor wordt standaard met de 4-wielaandrijving 4MOTION, een 2-voudige DSG-koppeling en 7 versnellingen geleverd. 

GTE.

De plug-in hybride.

De Passat GTE heeft een 1.4 TSI benzine motor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij (9,9 kWh). Als de TSI en de elektromotor samenwerken is er een vermogen van wel 160 kW (218 pk). Goed voor een topsnelheid van meer dan 220 kilometer per uur en een sprint van 0-100 kilometer per uur in circa 8 seconden.

*De Business actie loopt tot en met 31 december 2017. De gratis DSG-automaat bij aanschaf van een Passat of Passat Variant geldt tot en met 29 september 2017. De vanafprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Bekijk de prijslijst voor specifieke uitvoeringsprijzen. Lees de algemene verkoopinformatie.