Standaard completer.

De Volkswagen Golf Trendline is een volwaardige Golf die net dat beetje extra biedt. Zo zijn de portierhandgrepen en spiegels standaard meegespoten in de carrosseriekleur. De Golf Trendline is nu standaard nog rijker uitgerust en blijvend in prijs verlaagd. Zo heeft elke Trendline nu standaard een geavanceerd geluidssysteem inclusief kleuren touchscreen, mistlampen met bochtenverlichting en een in hoogte verstelbare passagiersstoel. Optioneel kunt u kiezen voor onder andere parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren, allen met innovatieve BlueMotion Technology. Ook zijn er verschillende motoren met een comfortabele en zuinige DSG-automaat.

Ervaar de Golf zelf

tijdens een proefrit.

Exterieur

Onmiskenbaar een Golf.

Sommige dingen verander je niet.

Het design van de Golf mag dan op veel punten aangescherpt zijn, z’n karakter is onveranderd gebleven. Het is onmiskenbaar een Golf. Onmiskenbaar een Volkswagen.

15 inch stalen velgen.

Robuust en zuinig.

De Golf Trendline heeft stevige 15 inch stalen velgen. De wielen hebben een verlaagde rolweerstand waardoor u zuiniger rijdt.

Portiergrepen en spiegels in carrosseriekleur.

Meer eenheid in het design.

Op de Golf Trendline zijn de portiergrepen en spiegels meegespoten in de carrosseriekleur. Dit geeft de Trendline een complete uitstraling.

Schuinere C-stijl.

Snellere uitstraling.

In de Golf zijn verschillende designelementen van de allereerste Golf terug te vinden. Zoals de voor de Golf zo markante C-stijl, het carrosseriedeel tussen de achterste zijruit en het achterraam. In het nieuwe design is deze C-stijl schuiner geplaatst, waardoor het geheel er dynamischer uitziet en meer snelheid uitstraalt.

Interieur

Stijlvol.

Robuust.

Ruimtelijk.

De Golf Trendline is uitgerust met een prachtig afgewerkt dashboard in mat grijze look. Dit geeft het interieur een robuuste en volwaardige uitstraling. Dit geeft net dat beetje extra wat u van een Golf mag verwachten.

Bekleding ‘Pepper’.

Strakke afwerking.

Aan de stijlvolle, minimalistische bekleding in de Golf Trendline is veel aandacht besteed. Het antracietgrijs in combinatie met het lichtere grijs op het middelste gedeelte maakt de stoelen helemaal af. Vanzelfsprekend is het zitcomfort uitstekend.

Driespaaks lederen stuurwiel.

Ligt perfect in elke hand.

Het driespaaks stuurwiel is typisch voor Volkswagen. Hoe groot of klein uw handen ook zijn, met dit lederen stuurwiel heeft u altijd een perfecte grip.

Functioneel

Multimediasysteem ‘Radio Composition Color’.

Touchscreen bediening. Inclusief 8 speakers.

De Golf Trendline is standaard uitgerust met een uiterst modern multimediasysteem, inclusief 12,7 cm kleuren touchscreen en acht hoogwaardige speakers. Dat maakt het luisteren naar uw favoriete muziek tot een echte belevenis. Het systeem is volledig te integreren met uw mobiele telefoon, zodat u uw eigen muziek vanaf Spotify kunt streamen. Bovendien is dit geluidssysteem standaard uitgerust met een aux-in en SD-kaart lezer.

Bandenspanningsindicator.

Waarschuwt bij lage spanning en lekrijden.

De Tyre Leak Indicator controleert continu de spanning van uw banden. Als de spanning te laag is, krijgt u een waarschuwingssignaal via uw boordcomputer. Zo weet u precies wanneer u uw banden moet oppompen en bespaart u bovendien brandstof.

Climatic airconditioning.

Altijd een aangename temperatuur.

De Trendline is standaard uitgerust met 'Climatic' halfautomatische airconditioning. Zo heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in de auto.

Elektronische Handrem.

Meer gemak. Meer veiligheid.

De elektronische handrem behoort tot de standaard uitrusting van elke nieuwe Golf. Met één druk op de knop staat hij op de handrem. Bovendien heeft u voortaan meer ruimte in de middenconsole. Als u stilstaat, wordt de Elektronische Handrem automatisch ingeschakeld zodra u uw portier opent of de motor uitzet. Tevens zorgt het ervoor dat u vanuit stilstand niet wegrijdt op een helling. Een veilig gevoel.

Meeruitvoeringen

PreCrash.

Spant uit voorzorg uw gordel en sluit alle ramen.

Met dit systeem worden vóór een eventuele aanrijding de veiligheidsgordels preventief extra aangespannen en worden de ramen en het eventuele schuifdak gesloten.

Bekijk de instructiefilm

Intelligent panoramadak.

Meer rijplezier. Meer veiligheid.

Het prachtige panoramadak voor de Golf is zowel te kantelen als naar achteren te schuiven. Daarnaast heeft het ook nog eens een bijzonder slimme eigenschap. Dankzij Pre-Crash-systeem sluit het automatisch bij de waarschijnlijkheid van een botsing. Een veilige gedachte.

Motoren

2 TSI-motoren.

BlueMotion Technology.

De Golf Trendline is leverbaar met twee benzinemotoren. De 1.2 TSI 63 kW / 85 pk en de 1.0 TSI 85kW / 115 pk. Bekijk de mogelijkheden.

Veiligheid

EuroNCAP-botsproeven.

Vijf sterren voor veiligheid.

De Golf is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Hij haalde dan ook niet voor niets de hoogste score van vijf sterren bij de EuroNCAP-botsproeven. Hieronder een kleine greep uit de standaard veiligheidssystemen aan boord van de Golf Trendline.

7 Airbags. Inclusief knie- en gordijnairbag.

Volledige bescherming rondom.

Met alle airbags rondom zijn u en uw eventuele medepassagiers goed beschermd bij een eventueel ongeval. De Trendline is standaard uitgerust met 7 airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zij-airbags die de gehele zijkant afdekken.

Multi-collision braking system.

Verkleint de kans op letsel bij een tweede botsing.

Het multi-collision remsysteem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een eerste botsing de auto de remmen vasthoudt en de airbags paraat heeft. Hierdoor voorkomt het letselschade bij een eventuele tweede botsing.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres corrigeert het de koers en voorkomt zo een aanrijding. ESP zit standaard op elke Golf.

Handbediende airconditioning voor het instellen van temperatuur, luchtverdeling en blaassnelheid.
Met het panorama schuif-/kanteldak haalt u licht binnen zonder verblinding. En lucht zonder tocht. Rijden wordt nog aangenamer en het dak is eenvoudig elektrisch te bedienen.
Handbediende airconditioning voor het instellen van temperatuur, luchtverdeling en blaassnelheid.
Met het panorama schuif-/kanteldak haalt u licht binnen zonder verblinding. En lucht zonder tocht. Rijden wordt nog aangenamer en het dak is eenvoudig elektrisch te bedienen.