De nieuwe e-Golf.

Vooral bij korte ritten zoals in de stad is een puur elektrische aandrijving de ideale oplossing om van A naar B te gaan. Maar de nieuwe e-Golf gaat verder: u kunt ook de stad uit. Want hij heeft een actieradius tot wel 300 km.* De nieuwe e-Golf is leverbaar vanaf mei 2017 en verkrijgbaar vanaf € 38.970. Download hier de prijslijst.

Exterieur van de e-Golf.

1/1

Interieur van de e-Golf.

1/1

Veelgestelde vragen over elektrische mobiliteit

 • Wat is de levensduur van de accu?

  Volkswagen gaat elektrische auto's in series produceren die aan onze gebruikelijke kwaliteitsstandaard voldoen. Op de accu zit 8 jaar garantie.
 • Wat is de maximale afstand (actieradius) die de e-Golf met een volledig geladen accu kan rijden?

  De e-Golf kan maximaal 300 km op een volledig geladen accu rijden. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.
 • Welke thuislaadmogelijkheden biedt Volkswagen?

  Speciaal voor e-Golf biedt Volkswagen het Smart laadpakket, bestaande uit een thuislaadpunt, ophangbeugel en installatiepakket Small. Met het Smart laadpakket laadt u thuis of op kantoor met een laadpas. De energiekosten voor het laden worden geregistreerd en desgewenst aan u terugbetaald en vervolgens gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij.
 • Is een elektrische auto net zo veilig als een conventionele auto?

  Ja. De e-Golf is net zo veilig als de gewone Golf. De e-Golf kreeg de maximale vijfsterrenscore in de Euro NCAP test, dezelfde score als de gewone Golf. De e-Golf is voorzien van state-of-the-art veiligheidssystemen. Zo wordt het hoogspanningssysteem gedeactiveerd bij een crash en is de accu afgedekt door een bijzonder stabiele behuizing.
 • Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische auto's?

  Ja. Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij iedere e-Golf wordt voor 10.000 km HollandseWind® energie gratis meegeleverd. HollandseWind® energie wordt volledig opgewekt uit windenergie en is dus 100% groene stroom.
 • Klik hier voor meer vragen.

  Bekijk hier een overzicht met de meest gestelde vragen.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.