ACC. Adaptive Cruise Control.

Adaptive Cruise Control (ACC) heeft in de basis dezelfde werking als een reguliere Cruise Control. Het bijkomende voordeel van Adaptive Cruise Control (ACC) is dat de auto is uitgevoerd met Front Assist. Dit systeem zorgt voor automatisch afstandscontrole.

Comfortabel rijden met voldoende afstand op je voorligger.

Adaptive Cruise Control werkt samen met een sensor die ervoor zorgt dat de auto op een vooraf geselecteerde afstand blijft van uw voorligger. Zodra uw voorligger te dichtbij komt remt de auto automatisch af. Is uw voorligger weg dan accelereert de auto naar de ingestelde snelheid. Zo hoeft u nooit meer rekening te houden met voldoende afstand houden want dat regelt uw Volkswagen helemaal zelf.

Nooit meer te hard rijden.

Met Adaptive Cruise Control (ACC) rijdt u niet alleen comfortabel, ook verkleint u de kans dat u te hard rijdt. U selecteert de snelheid die u wilt rijden en de auto houdt deze snelheid vast. Daarnaast rijdt u met Adaptive Cruise Control (ACC) zuiniger omdat de motor een constant toerental draait.

Veilig autorijden begint met afstand houden.

Adaptive Cruise Control helpt u als bestuurder een handje met het houden van afstand. De sensor berekent de afstand tot uw voorligger en behoudt een vastgesteld afstand. Ook in filesituaties kunt u de Adaptive Cruise Control gebruiken in samenwerking met de DSG-automaat om zo veilig de file door te komen.

Wilt u meer weten over de nieuwste innovaties van Volkswagen?
Wilt u meer weten over de technieken van Volkswagen?

Bekijk hier de Volkswagen XL1: de zuinigste productie-auto ter wereld.