Sponsoring & Events

Sponsorvisie

Als grootste merk van Nederland levert Volkswagen mobiliteit aan vele automobilisten. Deze automobilisten,  waaronder topsporters, hebben hierdoor de vrijheid en mogelijkheid om doelen te realiseren. Al onze sponsorprojecten hebben een duidelijke link met mobiliteit. Naast het leveren van auto’s is Volkswagen vanuit een maatschappelijk oogpunt ook nadrukkelijk betrokken bij een aantal verkeersveiligheid- en educatieprojecten voor met name jongeren. Hieronder kunt u meer lezen over onze sponsorprojecten en indien u een sponsorverzoek heeft welke in lijn is met onze filosofie, dan kunt u deze mailen naar sponsoring@pon.com

Blauwe Kaart

De Blauwe Kaart is een partnership tussen de KNVB en Volkswagen gericht op het stimuleren van sportiviteit op de Nederlandse amateurvoetbalvelden. Waar rode- en gele kaarten staan voor strafmaatregelen, staat de Blauwe Kaart voor een compliment. Door het geven van een (fysieke) Blauwe Kaart aan de tegenstander geeft een team niet alleen een compliment voor een sportief gespeelde wedstrijd, maar maakt de tegenstander ook kans op mooie prijzen. Alle coaches van D-, E- en F-jeugdteams van de amateurvoetbalverenigingen kunnen zich aanmelden voor de Blauwe Kaart.

Olympische Sporters rijden Volkswagen

Het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) heeft als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Volkswagen draagt bij aan dit doel en sponsort al ruim twintig jaar het NOC*NSF. Regelmatig zie je ze op de weg rijden, de auto’s met de tekst: ‘Olympische sporters rijden Volkswagen’, want alle sporters met een A-status van het NOC*NSF krijgen voor de periode van vier jaar een auto ter beschikking.

ANWB Test- en Traningscentrum Lelystad

Dit ultramoderne slipbanencomplex is in Nederland het grootste centrum voor voertuigbeheersing en verkeersveiligheid en Volkswagen levert het complete wagenpark. De trainingen zijn voor iedereen in het bezit van een rijbewijs en met de intentie veiliger te gaan rijden en met de bedoeling de rijvaardigheid op een hoger niveau te krijgen.

Volkswagen is supplier KNVB

Volkswagen en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond hebben een samwenwerkingscontract tot en met het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Volkswagen is opnieuw de Official Car Supplier van de nationale voetbalbond. Daarbij worden ruim 70 Volkswagens ingezet. Volkswagen is al sinds 2007 Official Car Supplier van de KNVB. Ook binnen de nieuwe overeenkomst blijft Volkswagen ‘hofleverancier’. Dat betekent dat ruim zeventig KNVB-medewerkers een nieuwe Volkswagen gaan rijden. Deze zakenauto’s worden ingezet door Volkswagen Leasing.

Volkswagen  is klaar voor de start met de Polo R WRC Rally

 Vanaf 2013 is Volkswagen de officiële sponsor van de Polo WRC Rally. Volkswagen verruilde de Parijs Dakar in voor deze prestigieuze Polo R Rally. Een poging om nieuw leven in te blazen is goed gelukt. Zo won het Volkswagen team in het begin van het seizoen de tweede rally in Zweden.