Sponsoring & Events

Sponsorvisie

Als grootste merk van Nederland levert Volkswagen mobiliteit aan vele automobilisten. Deze automobilisten,  waaronder topsporters, hebben hierdoor de vrijheid en mogelijkheid om doelen te realiseren. Al onze sponsorprojecten hebben een duidelijke link met mobiliteit. Naast het leveren van auto’s is Volkswagen vanuit een maatschappelijk oogpunt ook nadrukkelijk betrokken bij een aantal verkeersveiligheid- en educatieprojecten voor met name jongeren. Hieronder kunt u meer lezen over onze sponsorprojecten en indien u een sponsorverzoek heeft welke in lijn is met onze filosofie, dan kunt u deze mailen naar sponsoring@pon.com

Olympische Sporters rijden Volkswagen

Het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) heeft als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Volkswagen draagt bij aan dit doel en sponsort al ruim twintig jaar het NOC*NSF. Regelmatig zie je ze op de weg rijden, de auto’s met de tekst: ‘Olympische sporters rijden Volkswagen’, want alle sporters met een A-status van het NOC*NSF krijgen voor de periode van vier jaar een auto ter beschikking.

Volkswagen Rijbewijs

Het Volkswagen Rijbewijs is hét rijbewijs platform van Nederland waar jongeren met extra voordeel en gemak het rijbewijs kunnen halen. Met de Volkswagen Rijbewijs-pas, alleen verkrijgbaar bij de Volkswagen Rijbewijs ingeschreven rijscholen, krijgen jongeren toegang tot het voordeel. Kijk voor meer informatie op de site van Volkswagen Rijbewijs

Volkswagen is supplier KNVB

Volkswagen en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond hebben een samwenwerkingscontract tot en met het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Volkswagen is opnieuw de Official Car Supplier van de nationale voetbalbond. Daarbij worden ruim 70 Volkswagens ingezet. Volkswagen is al sinds 2007 Official Car Supplier van de KNVB. Ook binnen de nieuwe overeenkomst blijft Volkswagen ‘hofleverancier’. Dat betekent dat ruim zeventig KNVB-medewerkers een nieuwe Volkswagen gaan rijden. Deze zakenauto’s worden ingezet door Volkswagen Leasing.

Team Assist

Alle amateurvoetballers van Nederland (én hun ouders) profiteren van de overeenkomst tussen de KNVB en Volkswagen. In nauwe samenwerking met de voetbalbond heeft Volkswagen TeamAssist in het leven geroepen. Via de site of de downloadbare App (iPhone en Android) is het mogelijk om snel een efficiënt rijschema voor uitwedstrijden te maken. Daarbij is direct een accurate routebeschrijving beschikbaar. Dankzij de koppeling met de KNVB-database biedt Team Assist altijd de meest actuele wedstrijdinformatie. En via de Team Chat kunnen teamleden altijd eenvoudig met elkaar in contact blijven. Kortom: Team Assist is een even handig als onmisbaar instrument voor één miljoen amateurvoetballers.

ANWB Test- en Traningscentrum Lelystad

Dit ultramoderne slipbanencomplex is in Nederland het grootste centrum voor voertuigbeheersing en verkeersveiligheid en Volkswagen levert het complete wagenpark. De trainingen zijn voor iedereen in het bezit van een rijbewijs en met de intentie veiliger te gaan rijden en met de bedoeling de rijvaardigheid op een hoger niveau te krijgen.

Volkswagen  is klaar voor de start met de Polo R WRC Rally

 Vanaf 2013 is Volkswagen de officiële sponsor van de Polo WRC Rally. Volkswagen verruilde de Parijs Dakar in voor deze prestigieuze Polo R Rally. Een poging om nieuw leven in te blazen is goed gelukt. Zo won het Volkswagen team in het begin van het seizoen de tweede rally in Zweden.