Fabrieksbezoek

Op bezoek bij Autostadt Wolfsburg

Autostadt is een 25 hectare groot park met daarin vele paviljoens over auto’s en autotechnieken. Ieder merk van de Volkswagen Groep heeft een eigen paviljoen. Daarnaast zijn er de publiekstrekkers zoals het ZeitHaus over de geschiedenis van de auto, het AutoLab en de fabrieksrondleiding door de productiehallen die u meer vertellen over de kunst van het auto bouwen.

Twee torens tellen ieder 20 verdiepingen waarin 400 auto's staan. Iedere 40 seconden komt er van onder de grond een nieuwe auto uit de fabriek in de toren, terwijl een andere auto uit de toren naar het klantencentrum wordt gebracht.

Naast de vele rondleidingen en tours door Autostadt kunnen de bezoekers nog tal van andere dingen doen. Zo is er bijvoorbeeld KinderWelt waar kinderen van vijf tot elf jaar spelenderwijs de regels van het verkeer leren. Na een theorie- en een praktijktest krijgen de kinderen een kinderrijbewijs en kunnen ze met 4 km/u snelle mini-Beetles gaan rijden op een parcours.

Meer info op www.autostadt.de

De Phaeton fabriek in Dresden

De Volkswagen Phaeton is afkomstig uit Dresden. In deze stad vormt de kunst van het handwerk een eeuwenoude traditie. In de Glazen Fabriek wordt deze traditie voortgezet. Met innovatieve productiemethoden, naar voorbeeld van het tradionele precisiehandwerk, wordt elke Phaeton bijna helemaal met de hand vervaardigd. Op die manier blijft de handwerktraditie van Dresden bewaard.

Dankzij de grenzeloze transparantie kunt u getuige zijn van het productieproces van een automobiel. U bent door slechts een raam gescheiden van de productiehal en krijgt als bezoeker een fascinerend en informatief beeld van de montage van de Phaeton. De productiehal van de Glazen Fabriek heeft niets gemeen met een gewone autofabriek: de vloeren zijn van parket, de wanden van glas. Muisstil wordt de carrosserie op geschubde banden door de verschillende productiehallen geleid. In wit geklede monteurs monteren de onderdelen met handschoenen in de wagen.

Vraag bij uw dealer naar de mogelijkheden en details voor het bezoeken van de Glazen Fabriek.