Jetta Hybrid per direct met 14% fiscale bijtelling

De Volkswagen Jetta Hybrid is per direct bestelbaar voor prijzen vanaf 29.990 euro. Zoals elke Jetta kenmerkt de hybrideversie zich door een ruim interieur, sportief design en veel rijcomfort. Dankzij de combinatie van de 150 pk sterke TSI-motor, een 20 kW elektromotor en de DSG-automaat is de Jetta Hybrid zeer efficiënt. Dat vertaalt zich in een CO2;-uitstoot van 95 g/km, dus 14% fiscale bijtelling – ook in 2013 (bekijk voor actuele bijtelling het bijtelling overzicht 2016/2017).

De Volkswagen Jetta hybride wordt één van de zuinigste en schoonste auto’s op de Nederlandse markt. Om te beginnen bedraagt het opgegeven verbruik 1 op 24,4. Ook voldoet de gloednieuwe 1.4 TSI (EA211) nu reeds aan de Euro6-emissienorm die per september 2014 van kracht wordt. Als zogenaamde full parallel hybrid kan de Jetta hybride tot 70 km/h en maximaal 2 kilometer op enkel de elektromotor rijden. Het Lithium-ion accupakket heeft een capaciteit van 1,1 kW/h.

Recent bereikte een Volkswagen Jetta Hybrid-prototype op de zoutvlakten van het Amerikaanse Bonneville een topsnelheid van 300 km/h, een record voor dit type hybride. Ook de productieversie koppelt spaarzaamheid aan sportiviteit. De gloednieuwe 1,4 TSI-motor en 20 kW sterke e-motor leveren in boost-modus een gecombineerd vermogen van 170 pk en een vorstelijke 250 Nm trekkracht.


Hybride Jetta: standaard zéér compleet

De Volkswagen Jetta Hybrid heeft alle sterke punten van de Jetta. De 474 cm lange sportsedan biedt zeer veel interieurruimte en een bagageruimte van 374 liter. De Jetta met hybridetechnologie is herkenbaar door onder meer de VW-logo’s met blauwe accenten, de onderscheidende onderbumper en dichte grille vóór, een kofferklepspoiler, afwijkende sideskirts, badges op kofferklep en voorspatborden, LED-achterlichten en een speciaal wielontwerp.

Het model wordt standaard geleverd als zeer complete Comfortline met 16-inch lichtmetalen wielen, boordcomputer ‘Plus’, Climatronic volautomatische airco, cruise controle, een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel en Hybrid-specifieke interieuraccenten.
In de luxueuze Highline-versie wordt de uitrusting uitgebreid met 17-inch wielen, boordcomputer ‘Premium’ en Bi-Xenonverlichting met LED dagrijverlichting.


Direct bestelbaar

De Jetta Hybrid is per direct te bestellen bij de Volkswagen-dealer. De leveringen starten in het eerste kwartaal van 2013.

Uitvoering
Vanafprijs
 Jetta Hybrid Comfortline  29.990 euro
 Jetta Hybrid Highline  32.390 euro

Speciaal voor de zakelijke rijder is een Executive-pakket verkrijgbaar tegen een meerprijs van 1.577 euro. Dit omvat onder meer een RNS 315 navigatiesysteem. Dit heeft als speciale functie de weergave van de energiehuishouding van het hybridesysteem.