Brandbox

Veelgestelde vragen over elektrische mobiliteit.

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Terug naar de nieuwe e-Golf?

Algemene informatie

 • Wat heeft de Volkswagen e-Golf mij als leaserijder te bieden?

  Volkswagen maakt elektrische mobiliteit makkelijk voor leaserijders. U kunt een e-Golf leasen vanaf € 559,- (excl. BTW) per maand. Uiteraard zijn onderhoud, reparatie, banden e.d. hierin opgenomen, maar ook een laadpunt voor thuis, 10.000 km groene stroom en een smartphone app. Optioneel kunt u een vakantieauto voor 3 weken per jaar meeleasen voor € 72,- (excl. BTW) per maand.
 • Kan ik de e-Golf ook gewoon kopen?

  Ja, dat kan. De e-Golf kost € 38.970,- (incl. BTW, rijklaarmaakkosten en recyclingbijdrage en leges). Het Smart laadpakket, 10.000 km groene stroom en 1 jaar Car-Net (online toegang via smartphone app) worden gratis meegeleverd.

 • Wat heeft de Volkswagen e-Golf mij als leaserijder te bieden?

  Volkswagen maakt elektrische mobiliteit makkelijk voor leaserijders. U kunt een e-Golf leasen vanaf € 559,- (excl. BTW) per maand. Uiteraard zijn onderhoud, reparatie, banden e.d. hierin opgenomen, maar ook een laadpunt voor thuis, 10.000 km groene stroom en een smartphone app. Optioneel kunt u een vakantieauto voor 3 weken per jaar meeleasen voor € 72,- (excl. BTW) per maand.

Car-Net

 • Welke functies heeft de Volkswagen Car-Net smartphone app?

  Via de Car-Net smartphone app kunt u verschillende gegevens raadplegen, zoals de laadstatus van uw accu, de resterende actieradius, uw gemiddelde energieverbruik en uw laatste parkeerpositie. Bovendien kunt u de airconditioning aanzetten als uw auto stilstaat, het laden starten of stoppen en de energietoevoer instellen.
 • Wat moet ik doen om gebruik te maken van Car-Net?

  Om voor uw e-Golf gebruik te maken de mobiele online diensten van Car-Net moet u zich registreren op volkswagen-carnet.com/nl. Als u zich binnen 90 dagen na aankoop registreert, is Car-net 36 maanden gratis. Na 36 maanden kunt u uw abonnement tegen betaling verlengen in de Car-Net portal.

Accu

 • Wat is de levensduur van de accu?

  Volkswagen gaat elektrische auto's in series produceren die aan onze gebruikelijke kwaliteitsstandaard voldoen. Op de accu zit 8 jaar garantie.
 • Wat is de maximale afstand (actieradius) die de e-Golf met een volledig geladen accu kan rijden?

  De e-Golf kan maximaal 300 km op een volledig geladen accu rijden. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.
 • Hoe vaak kan de accu opnieuw opgeladen worden?

  Enkele duizenden malen wat overeenkomt met een levensduur van 8 tot 10 jaar. De capaciteit wordt niet beïnvloed door gedeeltelijk laden. Doordat de lithium-ion accu geen geheugeneffect heeft, wordt een gedeeltelijke lading niet onthouden. De accu kan na een gedeeltelijke lading de volgende keer dus weer volledig worden geladen.
 • Beïnvloedt het gebruik van de verwarming in de winter de actieradius van een elektrische auto?

  Ja. Airconditioning en vooral verwarming zijn energieverbruikers. In de winter kan de actieradius van een e-Golf worden gereduceerd met 80 tot 120 km afhankelijk van rijgedrag, temperatuur,etc.

Voertuig en uitrusting

 • Wat is de topsnelheid van de e-Golf?

  150 km/u
 • Beïnvloedt het gebruik van de airconditioning en de verwarming de actieradius van een elektrische auto?

  Ja. Wanneer de accu aangedreven airconditioning of verwarming wordt gebruikt, wordt de actieradius gereduceerd. Maar de e-up! en e-Golf zijn energie-efficiënte voertuigen met zeer lage verbruikscijfers.
 • Wordt de verwachte actieradius weergegeven als hoge energieverbruikers geactiveerd zijn?

  De actieradius wordt weergegeven in het dashboard. Geactiveerde energieverbruikers voor comfort en rijstijl worden meegenomen in de berekening.
 • Kan Volkswagen mij helpen als ik tijdelijk een hogere actieradius nodig hebt, bijvoorbeeld voor vakantie?

  Ja. Volkswagen biedt particulieren en zakelijke rijders leasingmogelijkheden inclusief een vakantieauto. Gedurende 3 weken per jaar kan gebruik worden gemaakt van de vakantieauto. De weken kunnen flexibel in een jaar worden gekozen.
 • Is de e-Golf echt geschikt voor 5 personen?

  Ja. De e-Golf is een echte vijfzitter.

Accu

 • Zijn er verschillende mogelijkheden om de auto te laden?

  Ja.  
  • Via een mode 2 laadkabel die in het normale stopcontact kan (voor incidenteel gebruik)
  • Via een thuislaadpunt 
  • Via een openbaar AC laadpunt (wisselstroom, benodigde laadkabel wordt meegeleverd) 
  • Via een openbaar DC laadpunt (gelijkstroom, snelladen)
 • Hoe lang duurt gewoon laden met 230V en snelladen met 380V?

  230V (AC 7,2 kW): 5 uur en 20 minuten voor 100% geladen accu. 

  380V (DC 40 kW): 1 uur voor 100% geladen accu.

 • Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig geladen is?

  Ja. Dit kan door de auto te ontgrendelen met de afstandsbediening en vervolgens de laadkabel binnen 30 seconden te ontkoppelen.
 • Kan de berijder zien wanneer de auto volledig geladen is?

  Ja. Dit wordt weergegeven op het thuislaadpunt, via de smartphone app en via de laadstatus indicator in het dashboard.
 • Waarom heb ik een thuislaadpunt nodig?

  Het gebruik van een thuislaadpunt betekent maximaal comfort, maximale veiligheid en maximale laadprestatie. Een thuislaadpunt biedt een ca. 50% hogere laadprestatie en dus kortere laadtijd dan een normaal stopcontact.
 • Welke thuislaadmogelijkheden biedt Volkswagen?

  Speciaal voor e-Golf biedt Volkswagen het Smart laadpakket, bestaande uit een thuislaadpunt, ophangbeugel en installatiepakket Small. Met het Smart laadpakket laadt u thuis of op kantoor met een laadpas. De energiekosten voor het laden worden geregistreerd en desgewenst aan u terugbetaald en vervolgens gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij.
 • Wie installeert het thuislaadpunt?

  Voor de installatie van de thuislaadpunten is Volkswagen een samenwerking aangegaan met Eneco. Eneco verzorgt de installatie en is aanspreekpunt in geval van storingen.
 • Wat kost het mij als ik een thuislaadpunt laat installeren?

  Het Smart laadpakket bestaat uit een laadpunt en installatiepakket Small. Bij aanschaf van een e-Golf wordt het Smart laadpakket gratis meegeleverd. Installatiepakket Small is zonder graaf- / bestratingswerkzaamheden. Voor installaties met 5m graafwerk is er het Medium installatiepakket met een meerprijs € 270,50 incl. BTW. Voor installaties met 5-10 m graafwerk is er het Large installatiepakket met een meerprijs € 350,90 incl. BTW.

Veiligheid

 • Is een elektrische auto net zo veilig als een conventionele auto?

  Ja. De e-Golf is net zo veilig als de gewone Golf. De e-Golf kreeg de maximale vijfsterrenscore in de Euro NCAP test, dezelfde score als de gewone Golf. De e-Golf is voorzien van state-of-the-art veiligheidssystemen. Zo wordt het hoogspanningssysteem gedeactiveerd bij een crash en is de accu afgedekt door een bijzonder stabiele behuizing.
 • Krijg ik een elektrische schok als ik een contact aanraak?

  Alle onderdelen die onder spanning staan, zijn zo gezekerd en gescheiden van de carrosserie dat aanraken zonder gebruik van gereedschap onmogelijk is. Bij grote reparaties door de Volkswagen dealer wordt het hoogspanningssysteem uitgeschakeld en uiteindelijk weer ingeschakeld. In geval van een crash wordt het automatisch uitgeschakeld.
 • Welke werkzaamheden mogen niet door ieder Volkswagen servicepunt worden uitgevoerd?

  Het normale onderhoud kan door ieder Volkswagen servicepunt worden uitgevoerd, hetzelfde geldt voor reparatie met uitzondering van het hoogspanningssysteem. Alle reparaties aan de accu of het hoogspanningssysteem moeten door een gespecialiseerd Volkswagen servicepunt worden uitgevoerd. Normaal gesproken mag de dealer die het e-voertuig heeft verkocht zelf ook het onderhoud aan het hoogspanningssysteem doen.

Milieu

 • Produceert een elektrische auto uitlaatgassen of CO2?

  Niet tijdens het rijden, maar in de totale energieketen hangt dit af van de manier waarop elektriciteit wordt opgewekt. Als elektriciteit wordt opgewekt door conventionele bronnen zoals een kolencentrale dan is de uitstoot hoger dan bij de zuinigste diesel- of benzinemotoren. Wordt de elektriciteit opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals windenergie, dan is er praktisch geen CO2-uitstoot.
 • Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische auto's?

  Ja. Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij iedere e-Golf wordt voor 10.000 km HollandseWind® energie gratis meegeleverd. HollandseWind® energie wordt volledig opgewekt uit windenergie en is dus 100% groene stroom.
 • Bevat de accu schadelijke stoffen en zo ja, hoe worden die verwerkt?

  Lithium moet te allen tijde met zorgvuldigheid worden behandeld. Lithium zit in de accu in geligeerde vorm waardoor het niet makkelijk kan vrijkomen, ook vanwege de solide behuizing van de accu. Scherpe milieuvoorschriften worden gevolgd bij het recyclen van een accu en de componenten worden zo gerecycled dat ze geen schade kunnen toebrengen aan mens en natuur.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.