Brandbox

De do's and don'ts van een leasecontract

Er komt best veel kijken bij het afsluiten van een leasecontract. Mede omdat er ook zoveel mogelijkheden zijn. De do’s and don’ts bij het afsluiten van een leasecontract op een rij.

Do: check de voorwaarden

Vergelijk de verschillende aanbieders aan de hand van de voorwaarden, zoals:

  • Wanneer u vroegtijdig beëindigt, hoe is het dan gesteld met de voorwaarden bij de verschillende partijen?
  • Wat valt er binnen de verzekering? Is er gerekend met of zonder winterbanden?
  • Is een vervangende auto in- of exclusief?
  • Zijn de calculatiemethodes wel hetzelfde?
  • Is pechhulp inbegrepen?
  • Kan de bestuurder op 1 punt shoppen als er iets met zijn auto is? Of moet hij langs drie adressen rijden voor drie verschillende problemen?

Do: neem pas na 36 maanden een beslissing
Als u twee offertes hebt, eentje van 800 euro en één van 790 euro, en dat keer 36 of soms zelfs 60 maanden, dan is het verleidelijk om voor die laagste prijs te gaan. Maar de prijs bij leasing aan de voorkant zegt niet alles over de uiteindelijke kosten. Eigenlijk kunt u die beslissing pas goed nemen aan het einde van de looptijd.

Don’t: Je blindstaren op de prijs
Staar u niet blind op de prijs, staar u liever blind op de voorwaarden. Of het nu gaat om een contract voor private lease of voor een groter contract. Mensen zijn van nature gewend om heel snel te oordelen en te handelen op basis van een prijs, maar dan ben je in leasing appels met peren aan het vergelijken. Appels met appels vergelijken, dat doe je in leasing niet alleen op prijs. Maar…. wat krijg je voor die prijs.

Don’t: het wagenparkbeheer er ‘even bij doen’
Fleetowner zijn is een vrij ingewikkeld en specialistisch vak. Simpel gezegd, je doet het er niet zomaar even bij. Mensen die binnen het bedrijf de paperclips en het kopieerpapier bestellen, en die ook het wagenparkbeheer ‘er even bij doen; het is niet heel verstandig.