Volkswagen Zakelijk

Antwoord op al uw vragen over opladen en de kosten.

De combinatie van een elektromotor en verbrandingsmotor in de GTE zorgt voor een razendsnelle acceleratie, kracht en een verrassend laag verbruik. Deze innovatieve combinatie verandert de manier waarop u met uw auto omgaat. Logisch dat er veel vragen zijn. Over het laden van de batterij, brandstofkosten, actieradius en bagageruimte. Om u volledig te informeren over de GTE vindt u hieronder daarom de antwoorden op veel gestelde vragen.

Volkswagen Berijdersscan

Past de Golf GTE bij u?

Ontdek het met de Volkswagen Berijdersscan.

Beantwoord simpelweg een paar vragen en weet binnen enkele seconden of een GTE geschikt is voor uw situatie. De Volkswagen Berijdersscan berekent hoeveel u elektrisch rijdt en schat uw brandstofkosten in. Gericht op uw persoonlijke situatie: uw mobiliteitsbehoefte, rijstijl, laadmogelijkheden en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.

Slechts 15% bijtelling.

Vanaf € 247 netto per maand.

De Golf GTE is gebouwd om efficiënt en milieubewust te rijden. En de overheid beloont duurzaam gedrag met het financieel aantrekkelijke bijtellingspercentage van 15%. Zo kost een nieuwe Golf GTE u als leaserijder slechts netto
€ 247 per maand.

Ongekende afstand, ongekende kracht.

Actieradius 939 km.

Dankzij de combinatie van een elektrische- en benzinemotor rijdt de Golf GTE met een volle tank tot wel 939 kilometer. Afhankelijk van rijstijl en rijomstandigheden kunt u maximaal 50 km elektrisch rijden. Dat is voor velen voldoende voor woon-werk verkeer. Zeker als u ook op werk kunt laden. Elektrisch rijden doet niets af aan de prestaties. De krachtige motor zorgt in de GTE-stand voor wel 150kW/204 pk en een topsnelheid van 217 kilometer per uur.

Duurzaam comfortabel.

Driespaaks lederen GTE sportstuur en Premium boordcomputer.

Met het multifunctionele driespaaks lederen sportstuur heeft u iets bijzonders in handen. Fraai én praktisch. Het biedt perfecte grip en u kunt er uw geluidsysteem, boordcomputer en telefoon mee bedienen. Het sportstuur wordt standaard geleverd op de Golf GTE. De Premium boordcomputer vertelt u alles wat u tijdens uw rit moet weten. Waaronder uw snelheid, het verbruik, de binnen- en buitentemperatuur.

Operational Lease.

Volkswagen biedt in samenwerking met Volkswagen Leasing een uniek leaseaanbod voor de Golf GTE. Alle gemakken die u van lease mag verwachten, gecombineerd met onder meer een laadpunt op de zaak en 500 km gratis groene stroom - HollandseWind van Eneco. Al vanaf € 559 per maand. Elke Golf GTE wordt afgeleverd inclusief een plug-in hybride rijtraining om de vernieuwende techniek om te kunnen zetten in een gunstig praktijkverbruik.

Meest gestelde vragen

Kan ik thuis opladen?

Bijna elke woonsituatie is geschikt.

Parkeert u op eigen grond, dan is plaatsing van een laadpunt in principe altijd mogelijk. Huurders en VvE-leden met een parkeerplaats krijgen meestal toestemming. Als u in de openbare ruimte parkeert, kunt u bij de gemeente een laadpunt aanvragen (openbaar of verlengde private aansluiting VPA). Verhuist u, dan verhuist uw laadpunt gewoon met u mee (houd rekening met kosten installateur).

Hoe groot is de actieradius?

939 km waarvan 50 km elektrisch.

Dankzij de combinatie van een elektrische- en benzinemotor heeft de Golf GTE een theoretische actieradius van 939 kilometer. Waarvan tot wel 50 km volledig elektrisch, afhankelijk van rijstijl en rijomstandigheden. Dat is voor velen voldoende voor woon-werk verkeer. Zeker als u ook op uw werk kunt laden.

Hoe verloopt de installatie van een laadpunt?

Installatiecheck, offerte, installatie.

Het installeren van een laadpunt begint bij een installatiecheck door een installateur van Eneco. Daarna ontvangt u een offerte. Na toestemming door de eigenaar van het perceel volgt de installatie. Dit gebeurt doorgaans vier weken voor de verwachten leverdatum van uw GTE. Uw laadpas ligt bij aflevering in de auto.

Welke oplaadmogelijkheden zijn er?

Keuze uit twee laadpunten.

Volkswagen biedt de keuze uit twee laadmogelijkheden. Bent u veel onderweg en wilt u tussendoor kunnen laden, dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde kabel voor publieke laadpunten. Wilt u incidenteel via een normaal stopcontact laden? Dat kan via de standaard meegeleverde kabel voor 230V.

Hoe lang duurt het opladen?

Twee uur en een kwartier.

Uw GTE is via een laadpaal, bijvoorbeeld van Eneco, binnen twee uur en vijftien minuten weer helemaal opgeladen. Laden via het stopcontact duurt drie uur en vijfenveertig minuten.

Gaat mijn elektriciteitsrekening omhoog als ik thuis oplaad?

Houd rekening met € 40 extra per maand.

Als u gebruik maakt van het thuislaadpunt zal uw elektriciteitsrekening stijgen. Voor een Volkswagen Golf GTE kunt u rekening houden met een verhoogd maandbedrag van ongeveer € 40 per maand. Heeft u een leaseauto? Dan worden uw kosten voor het thuisladen mogelijk terugbetaald door uw werkgever of de leasemaatschappij.

Duurzame samenwerking Volkswagen en Eneco.

Elektrisch rijden is pas CO2-neutraal als de stroom volledig wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Daarom werkt Volkswagen samen met Eneco. Zo bestaat elke kilowatt die u oplaadt uit 100% HollandseWind®. Gegarandeerd 100% groene stroom en C02-neutraal. Bovendien krijgt u na activatie van de Eneco HollandseWind®-laadpas een gratis tegoed van wel 500 km elektrisch rijden. Thuis of op kantoor overstappen op Eneco is niet nodig.

Waar kan ik met de laadpas terecht?

Bij alle laadpunten van eViolin en sommige private laadpunten.

Met een laadpas van Eneco kunt u bij alle openbare laadpunten terecht die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging eViolin. In sommige gevallen kunt u ook bij private laadpunten opladen. Op www.oplaadpalen.nl vindt u een overzicht van alle openbare laadpunten in Nederland.

Wat kost opladen met een Eneco laadpas?

Vanaf € 0,192 per kWh (excl. btw).

Als u elektrisch rijdt profiteert u van lage brandstofkosten. Laadt u bij een openbaar laadpunt dan betaalt u € 0,30 per kWh (excl. btw) + starttarief van €0,50 excl. btw per laadsessie. Thuis laden is nog voordeliger: € 0,192 per kWh (excl. btw). Meer informatie en actuele laadtarieven vindt u op www.eneco.nl/elektrischladen.

Kan ik ook in het buitenland laden met een Eneco laadpas?

Bij diverse laadpunten in België.

Op dit moment is het mogelijk om met de Eneco laadpas te laden in België. Bij de laadpalen van Blue Corner, The New Motion en The Plugin Company. In de rest van Europa kan (nog) niet geladen worden met de Eneco laadpas.

Waar vind ik gegevens over laadpunten en mijn laadkosten?

Via MijnLaden en de MijnLaden app.

Met uw MijnLaden account heeft u altijd inzicht in uw actuele laadgegevens en uw facturen. Via de MijnLaden app vindt u laadpunten in de buurt, kunt u naar een laadpunt navigeren, laadpunten aan- en uitzetten en de beschikbaarheid van een laadpunt checken.