App-Connect.

In steeds meer Volkswagens kunt u met uw smartphone verbinding maken met uw auto. Met App-Connect is het mogelijk via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem direct apps van uw smartphone te bedienen. Dat is wel zo gemakkelijk en ook veiliger. App-Connect is verkrijgbaar voor bijna alle Volkswagen modellen als optie en behoort bij steeds meer uitvoeringen tot de standaarduitrusting. 

Veiligheid en connectiviteit gaan hand in hand.

App-Connect is geschikt voor smartphones met het Android besturingssysteem. Onderweg kunt u apps van uw smartphone gebruiken, zoals internetradio en rijtips. Via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem kunt u die apps bedienen. Niet alle toepassingen zijn tijdens het rijden beschikbaar want veiligheid staat voorop. De mogelijkheden voor nieuwe apps, die bijvoorbeeld gebruikmaken van navigatie- en voertuigdata, zijn onbeperkt. 

Veilig auto rijden en toch bereikbaar.

U zult zichzelf vast wel eens betrappen op het feit dat u met uw telefoon in de hand aan het rijden bent. Niet verstandig maar het gebeurt toch wel eens. Met App-Connect kunt u uw smartphone bedienen zonder uw telefoon in de hand te houden. Zo bent u te allen tijde bereikbaar en wordt het weer een stukje veiliger op de weg.

Zo wordt rijden nog veel leuker.

Volkswagen biedt direct een aantal ‘eigen’ apps aan, zoals Think Blue Trainer (zuinig rijden), My Guide (tips onderweg), Drive&Track (rijplezier) en Shared Audio (muziek streamen van diverse bronnen). Daarnaast zijn er door externe partijen ontwikkelde apps zoals Audioteka(voorleesboeken) en Aupeo (internet Radio).

App-Connect: geschikte toestellen

Om App-Connect te gebruiken heeft u een smartphone nodig die deze functionaliteit ondersteunt. Het aantal geschikte smartphones groeit continu. Of een telefoon geschikt is voor App-Connect kunt u gemakkelijk controleren op volkswagen.nl/telefoonkoppelen.