App-Connect.

In steeds meer Volkswagens kunt u met uw smartphone verbinding maken met uw auto. Met App-Connect is het mogelijk via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem direct apps van uw smartphone te bedienen. Dat is wel zo gemakkelijk en ook veiliger. App-Connect zit standaard op de Connected Series, maar is ook op veel andere uitvoeringen als optie verkrijgbaar.

Veiligheid en connectiviteit gaan hand in hand.

App-Connect is geschikt voor smartphones met het Android besturingssysteem. Onderweg kunt u apps van uw smartphone gebruiken, zoals internetradio en rijtips. Via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem kunt u die apps bedienen. Niet alle toepassingen zijn tijdens het rijden beschikbaar want veiligheid staat voorop. De mogelijkheden voor nieuwe apps, die bijvoorbeeld gebruikmaken van navigatie- en voertuigdata, zijn onbeperkt. 

Veilig auto rijden en toch bereikbaar.

U zult zichzelf vast wel eens betrappen op het feit dat u met uw telefoon in de hand aan het rijden bent. Niet verstandig maar het gebeurt toch wel eens. Met App-Connect kunt u uw smartphone bedienen zonder uw telefoon in de hand te houden. Zo bent u te allen tijde bereikbaar en wordt het weer een stukje veiliger op de weg.

Zo wordt rijden nog veel leuker.

Volkswagen biedt direct een aantal ‘eigen’ apps aan, zoals Think Blue Trainer (zuinig rijden), My Guide (tips onderweg), Drive&Track (rijplezier) en Shared Audio (muziek streamen van diverse bronnen). Daarnaast zijn er door externe partijen ontwikkelde apps zoals Audioteka(voorleesboeken) en Aupeo (internet Radio).

App-Connect: geschikte toestellen

Sinds de zomer van 2014 levert Volkswagen auto’s met App-Connect-functionaliteit. U heeft echter ook een voor App-Connect geschikte telefoon nodig. De volgende toestellen zijn geschikt voor App-Connect (stand maart 2015):
HTC: One M8. Samsung: Galaxy Note 4, A3, A7, Note Edge, S5. Sony: Xperia Z2, Xperia Z3. 
Het aantal geschikte smartphones groeit continu. Of een telefoon geschikt is voor App-Connect kunt u gemakkelijk controleren op volkswagen.nl/telefoonkoppelen.

Wilt u meer weten over de nieuwste innovaties van Volkswagen?
Wilt u meer weten over de technieken van Volkswagen?

Bekijk hier de Volkswagen XL1: de zuinigste productie-auto ter wereld.