Volkswagen en techniek.

Hoe halen we alles uit technologie om rijden steeds prettiger, schoner en veiliger te maken? Dat is de vraag die Volkswagen altijd gedreven heeft. De vernuftige technieken die u terugvindt in de modellen, hebben stuk voor stuk een doel. Ze bieden allemaal oplossingen. Geen knopjes om de knopjes dus, maar optimalisaties die niet onopgemerkt zullen blijven.

Comfort

Automatische Hill-Hold control.

Volkswagen neemt voor u de hellingproef.

Komt u stil te staan op een helling, dan hoeft u zich voortaan geen zorgen te maken dat u achteruit rolt. De automatische rem zorgt ervoor dat uw auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Hill-Hold control schakelt zichzelf ongemerkt in als u stil staat op een helling en schakelt zichzelf uit zodra u weer gas geeft. Hoe steil de helling ook is, u rijdt zo weer weg.

Park Distance Control.

Makkelijk parkeren met een achteruitrijcamera.

Achteruit inparkeren wordt een stuk makkelijker met Park Distance Control. U overziet de situatie tot in detail met de achteruitrijcamera. In het display van uw autoradio heeft u exact in beeld wat er achter uw auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

Easy Open. Automatische kofferbakopener.

Handig als u handen tekort komt.

Voor al die momenten dat u uw handen vol heeft aan tassen, koffers of buggy’s heeft Volkswagen iets even simpel als slims ontwikkelt. Een achterklep die door één voetbeweging automatisch opent. En weer sluit.

Veiligheid

City Emergency Braking

Nooit meer een ongeluk bij lage snelheden

Dit innovatieve systeem is actief als u tussen de 0 en 30 km/u rijdt en waarschuwt u bij een dreigende botsing in het drukke stadsverkeer of in de file. Als uw reactie vervolgens uitblijft, remt het systeem geheel zelfstandig. Het voorkomt ongelukken of houdt de schade beperkt.

Onderstel en aandrijving

XDS-sperdifferentieel.

Soepele bochten, grip op de weg.

Met XDS-sperdifferentieel begrijpt uw auto onmiddellijk welke kant u op wilt. Het systeem zorgt voor minder onderstuur en geeft uw stuurgedrag precisie. Zonder dat u veel aan het stuur hoeft te draaien neemt u bochten snel en soepel en houdt u grip op de weg.

De zuinige en schone DSG-automaat.

Bespaart u 10% op uw brandstofkosten.

Deze nieuwe generatie automaat levert niet alleen snellere acceleratie, maar is tegelijk zuiniger. De DSG-automaat vermindert uw brandstofgebruik  - en daarmee CO2-uitstoot – met zo’n 10 procent. En dat betekent dubbele winst: minder milieubelasting en minder kosten voor u.

Motoren

BiTDI.

De krachtigste ooit.

Met de nieuwe 2.0 TDI biturbo brengt Volkswagen zijn sterkste viercilinder diesel ooit uit. Met circa 5,0 l/100 km is hij nog zeer zuinig ook. Dat verwacht je niet bij 176 kW/240 pk!

BlueMotion Technologies.

Vol van vermindering.

Optimalisatie, van rijervaring tot besparing, zit in onze natuur. Met BlueMotionTechnologies maakt Volkswagen rijden niet alleen steeds fijner, maar ook steeds schoner. Met allerlei slimme innovaties die brandstof besparen, de uitstoot van CO2 verlagen en zorgen voor minder fijnstof en stikstofoxiden nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen.

Infotainment

Radio Volkswagen Geluidssystemen.

Uw auto als concertzaal.

Volgens sommigen is de auto uiteindelijk de beste plek om muziek te luisteren. Ongestoord. Precies zoals u het wilt. Volkswagen biedt u een enorme keuze aan ingebouwde geluidssystemen.  Wat u ook kiest, wij zorgen dat al uw playlists en favoriete zenders tot z’n recht komen met topkwaliteit speakers. Alsof u geniet van een privé concert!

Dynaudio.

Zet de toon in muziekbeleving.

Voor de echte muziekfreak heeft Volkswagen iets bijzonders. Dynaudio levert met tien luidsprekers en een 12-kanaalversterker maar liefst 620 watt aan muziekbeleving. U moet misschien een proefrit maken om het zelf te ervaren. Zo overdonderend kan uw playlist ’on tour’ zijn…

DSG.

DSG staat voor Direct Shift Gear, een systeem dat in een fractie van een seconde, automatisch van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken.

Lees meer over DSG

TDI.

Turbocharged Direct Injection, afgekort met TDI, is de naam die Volkswagen hanteert voor de schone kracht van de dieselmotoren. De TDI-motoren zijn voorzien van common-rail technologie.

Lees meer over TDI

TSI.

Bij de TSI-benzinemotoren van Volkswagen is de motorinhoud kleiner dan voorheen. Toch zijn deze motoren krachtiger door onder andere een directe inspuiting.

Lees meer over TSI

ACC. Adaptive Cruise Control.

Adaptive Cruise Control (ACC) heeft in de basis dezelfde werking als een reguliere Cruise Control. Adaptive Cruise Control (ACC) werkt samen met Front Assist voor automatisch afstandscontrole.

Lees meer over Adaptive Cruise Control

Cruise Control.

Cruise control maakt het mogelijk om comfortabeler en zuiniger te rijden op een constante snelheid. Naast dat u zuiniger en comfortabeler rijdt, verkleint u ook de kans op te hard rijden.

Lees meer over Cruise Control

Climatronic.

De volautomatische Climatronic airconditioning helpt u met het bepalen van de juiste temperatuur in de auto. Afhankelijk van het type auto kunt u meerdere zones in de auto individueel regelen.

Lees meer over Climatronic

DCC. Dynamic Drive Control.

Dynamic Drive Control (DCC) biedt de berijder de optie om het onderstel van de auto in te stellen naar de persoonlijke voorkeur. Sportief of juist comfortabel? Aan u de keus.

Lees meer over Dynamic Drive Control

ESP.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Zo blijft u altijd veilig op de weg.

Lees meer over ESP

Recuperatie.

Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd elektriciteit welke wordt teruggeleverd aan de accu.

Lees meer over Recuperatie

App-Connect.

App-Connect maakt het mogelijk via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem direct apps van uw smartphone bedienen.

Lees meer over App-Connect

RNS 315.

RNS 315 is een Volkswagen radio-navigatiesysteem van de vorige generatie multimediasystemen.

Lees meer over RNS 315

RNS 510.

RNS 510 is een Volkswagen radio-navigatiesysteem van de vorige generatie multimediasystemen.

Lees meer over RNS 510

Park Assist.

Het parkeren van de auto wordt u wel heel erg gemakkelijk gemaakt met Park Assist. U dient alleen gas te geven en te remmen en uw Volkswagen doet de rest voor u.

Lees meer over Park Assist

Park Distance Control.

Park Distance Control helpt u bij het in- en uitparkeren. Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand u heeft tot obstakels voor en achter uw auto.

Lees meer over Park Distance Control