Volkswagen en techniek.

Autorijden kan altijd makkelijker, slimmer, veiliger én zuiniger. Daarom hecht Volkswagen veel waarde aan innovatie. Volkswagen wil innovaties graag bereikbaar maken. Innovatie voor iedereen; dat is waar het om gaat. U vindt deze innovaties terug in veel van onze modellen zodat u er elke dag plezier van heeft.

Comfort

Automatische Hill-Hold control.

Volkswagen neemt voor u de hellingproef.

Komt u stil te staan op een helling, dan hoeft u zich voortaan geen zorgen te maken dat u achteruit rolt. De automatische rem zorgt ervoor dat uw auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Hill-Hold control schakelt zichzelf ongemerkt in als u stil staat op een helling en schakelt zichzelf uit zodra u weer gas geeft. Hoe steil de helling ook is, u rijdt zo weer weg.

Park Distance Control.

Makkelijk parkeren met een achteruitrijcamera.

Achteruit inparkeren wordt een stuk makkelijker met Park Distance Control. U overziet de situatie tot in detail met de achteruitrijcamera. In het display van uw autoradio heeft u exact in beeld wat er achter uw auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

Easy Open. Automatische kofferbakopener.

Handig als u handen tekort komt.

Voor al die momenten dat u uw handen vol heeft aan tassen, koffers of buggy’s heeft Volkswagen iets even simpel als slims ontwikkelt. Een achterklep die door één voetbeweging automatisch opent. En weer sluit.

Veiligheid

City Emergency Braking

Nooit meer een ongeluk bij lage snelheden

Dit innovatieve systeem is actief als u tussen de 0 en 30 km/u rijdt en waarschuwt u bij een dreigende botsing in het drukke stadsverkeer of in de file. Als uw reactie vervolgens uitblijft, remt het systeem geheel zelfstandig. Het voorkomt ongelukken of houdt de schade beperkt.

Onderstel en aandrijving

XDS-sperdifferentieel.

Soepele bochten, grip op de weg.

Met XDS-sperdifferentieel begrijpt uw auto onmiddellijk welke kant u op wilt. Het systeem zorgt voor minder onderstuur en geeft uw stuurgedrag precisie. Zonder dat u veel aan het stuur hoeft te draaien neemt u bochten snel en soepel en houdt u grip op de weg.

De zuinige en schone DSG-automaat.

Bespaart u 10% op uw brandstofkosten.

Deze nieuwe generatie automaat levert niet alleen snellere acceleratie, maar is tegelijk zuiniger. De DSG-automaat vermindert uw brandstofgebruik  - en daarmee CO2-uitstoot – met zo’n 10 procent. En dat betekent dubbele winst: minder milieubelasting en minder kosten voor u.

Kom naar de Volkswagen Innovatiedag

Probeer de innovaties zelf.

Kom naar de Volkswagen Innovatiedag op 13 december bij Pon's Automobielhandel in Leusden en ontdek zelf alle innovaties van Volkswagen. Zo kunt u zelf ervaren hoe de Passat bijvoorbeeld eenvoudig een caravan voor u inparkeert of ziet u hoe de Volkswagen Golf u op de juiste rijstrook houdt, zelfs met uw handen van het stuur. Kom daarom naar de Volkswagen Innovatiedag en ervaar het zelf.

Motoren

BiTDI.

De krachtigste ooit.

Met de nieuwe 2.0 TDI biturbo brengt Volkswagen zijn sterkste viercilinder diesel ooit uit. Met circa 5,0 l/100 km is hij nog zeer zuinig ook. Dat verwacht je niet bij 176 kW/240 pk!

BlueMotion Technologies.

Vol van vermindering.

Optimalisatie, van rijervaring tot besparing, zit in onze natuur. Met BlueMotionTechnologies maakt Volkswagen rijden niet alleen steeds fijner, maar ook steeds schoner. Met allerlei slimme innovaties die brandstof besparen, de uitstoot van CO2 verlagen en zorgen voor minder fijnstof en stikstofoxiden nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen.

Infotainment

Radio Volkswagen Geluidssystemen.

Uw auto als concertzaal.

Volgens sommigen is de auto uiteindelijk de beste plek om muziek te luisteren. Ongestoord. Precies zoals u het wilt. Volkswagen biedt u een enorme keuze aan ingebouwde geluidssystemen.  Wat u ook kiest, wij zorgen dat al uw playlists en favoriete zenders tot z’n recht komen met topkwaliteit speakers. Alsof u geniet van een privé concert!

Dynaudio.

Zet de toon in muziekbeleving.

Voor de echte muziekfreak heeft Volkswagen iets bijzonders. Dynaudio levert met tien luidsprekers en een 12-kanaalversterker maar liefst 620 watt aan muziekbeleving. U moet misschien een proefrit maken om het zelf te ervaren. Zo overdonderend kan uw playlist ’on tour’ zijn…