Volkswagen en innovatie.

Autorijden kan altijd makkelijker, slimmer, veiliger en zuiniger. Daarom hecht Volkswagen veel waarde aan innovatie. Volkswagen wil innovaties graag bereikbaar maken. Innovatie voor iedereen; dat is waar het om gaat. U vindt deze innovaties terug in veel van onze modellen zodat u er elke dag plezier van heeft.

Veiligheid

 

Een veilig gevoel.

Heeft u ooit stilgestaan bij het ongeluk na het ongeluk? Volkswagen wel. Ons Multi Collision Brake systeem houdt automatisch uw remmen vast en de airbags paraat na een botsing. Een kettingbotsing kunnen we niet voorkomen, maar we kunnen wel de impact voor u verminderen van een mogelijke tweede botsing. En dat geeft toch een veilig gevoel.

 

Als u alles van tevoren wist…

Bij een aanrijding gebeurt alles heel snel. Zo snel dat u er meestal niets meer aan kunt doen. Uw Volkswagen ziet een gevaarlijke situatie eerder aankomen en reageert direct. Hij spant uw veiligheidsgordels extra aan en sluit de ramen automatisch.

 

Helpt aanrijdingen voorkomen.

Voetgangersherkenning helpt aanrijdingen voorkomen. Ook in donkere en onoverzichtelijke verkeerssituaties waarschuwt uw Volkswagen u als u een voetganger nadert. Reageert u zelf niet op tijd, dan remt uw auto automatisch af.

Comfort

 

Hulp bij het voor- en achteruit inparkeren.

Park Assist helpt u met het inparkeren. Alles gaat zonder handen. U hoeft alleen zelf het gas en de rem te bedienen. Eén druk op de knop en het systeem detecteert automatisch de ruimte bij file- en achteruit inparkeren en stuurt zelfstandig in en uit. Dreigt u in botsing te komen met een ander voertuig, dan krijgt u een waarschuwingssignaal (Park Distance Control).

Weet welke verkeersregels gelden.

Met Sign Assist houdt uw Volkswagen verkeersborden voor u in de gaten door middel van een camera. Uw auto registreert verkeersborden die bijvoorbeeld gaan over snelheidslimiet of inhaalverboden. Deze worden geprojecteerd in het display in het dashboard of in het scherm van het navigatiesysteem.

Optimaal licht in elke situatie.

Innovatie zit ’m soms in de kleine dingen die uiteindelijk een verschil van dag en nacht betekenen. Zo signaleert Dynamic Light Assist tegemoetkomend verkeer en schakelt automatisch uw grootlicht uit. Zo is het mogelijk om altijd met grootlicht aan te rijden zónder daarbij tegenliggers te verblinden. Handig voor u en wel zo vriendelijk voor uw tegenliggers.

 

Past uw snelheid aan op het verkeer.

Het ACC Cruise Control-systeem is een vernuftig systeem dat niet alleen uw brandstofgebruik in de gaten houdt, maar ook uw ingestelde snelheid én de afstand tot uw voorligger. De ‘Front Assist’ radarsensor past de snelheid van uw Volkswagen automatisch aan de situatie aan. Bijvoorbeeld wanneer uw voorligger langzaam invoegd. Als het nodig is brengt het systeem u zelfs volledig tot stilstand.

 

Toe aan koffie?

Het kan iedereen overkomen. Een lange, saaie weg en u sukkelt langzaam weg. Uw Volkswagen waarschuwt u als u vermoeid raakt. Driver Alert analyseert uw snelheid en stuurgedrag en laat u in beeld en geluid duidelijk merken dat het tijd is voor een oppepper!

Infotainment

 

U heeft alles onder controle.

Met Car-Net beschikt u altijd over de meest actuele verkeersinformatie, het laatste nieuws en weersverwachting. In een handomdraai vindt u handige en interessante locaties zoals restaurants en tankstations. Met Google Streetview kunt u uw bestemming al voor vertrek bekijken.

 

Auto en smartphone worden één.

U bent zo gewend aan uw smartphone dat u soms niet wil schakelen naar een ander systeem als u gaat rijden. Volkswagen komt als eerste in Europa met App-Connect. Daarmee projecteert en bedient u uw smartphone direct via het radio- of navigatiesysteem van uw Volkswagen. U navigeert helemaal zoals u het gewend bent, maar dan via een groter scherm. Dat is makkelijker en vooral: veiliger.

 

Sommige dingen wil je op het grote scherm zien.

Bellen, muziek luisteren, nieuws volgen, navigeren. Alles is in rap tempo veranderd. Dat geldt ook voor uw Volkswagen. Met Discover Pro kunt u nu vertrouwen op de service van een 20,3 cm touchscreen dat alles doet wat u vraagt. Hij leest moeiteloos uw andere apparaten en dragers uit. Helder en intuïtief. De perfecte PA?

Onderstel en aandrijving

 

Niets te verliezen.

U recyclet uw glas, papier, plastic en waarschijnlijk ook groen afval. De volgende stap is de energie van uw Volkswagen. De full-hybride aandrijftechnologie laadt zelf de accu. Alles wordt hergebruikt, zelfs de energie die vrijkomt bij het remmen slaan we op! U rijdt in principe op de elektromotor. Is de elektriciteit op of heeft u wat meer kracht nodig, dan springt de verbrandingsmotor eenvoudig bij.

 

Altijd iets achter de hand.

Het liefst rijdt u 100% elektrisch. De accu van een plug-in hybride kunt u opladen bij een laadpunt en daarmee rijdt u makkelijk zo’n 50 km puur elektrisch. Bent u langer op pad en vind u tussentijds geen laadpunt, dan kunt u  uw Volkswagen soepel over laten schakelen op de verbrandingsmotor.Volledig elektrisch rijden, volledig op brandstof rijden of een combinatie: de keuze is aan u.

 

Voor wie vooruit denkt.

Lang leek het toekomstmuziek, maar het is zover. Een Battery Electric Vehicle, zoals de Volkswagen e-up! en e-Golf is uitgerust met uitsluitend een elektrische motor. Uw Volkswagen produceert zo géén uitstoot. Kiest u voor groene stroom bij het laden van de accu, dan rijdt u voortaan volledig CO2-neutraal. Plan gerust een flinke trip, want de actieradius ligt tussen de 150 en 200 kilometer*.

Motoren

 

U betaalt niet voor wat u niet gebruikt.

U manoeuvreert soepel door het verkeer met uw vier cilinders, maar heeft u in alle situaties wel zoveel power nodig? De innovatieve Cilinderuitschakeling zet de brandstofvoorziening voor de binnenste twee cilinders stop als u op constante snelheid rijdt. Zo bespaart u ongemerkt tot 10% brandstof. Zodra u gas bijgeeft, schakelt het systeem even weer 4 cilinders voor u in.

 

Minder biedt u soms ook meer.

Vergist u zich niet in een elektrische Volkswagen. Van buiten ziet hij er bijna hetzelfde uit als een normale Volkswagen maar, van binnen is alles anders. De elektromotor levert vol vermogen vanuit stilstand. Voor de e-up! betekent dit een sprint van 0 - 60 km/h in 5 seconden. Uniek aan deze motor is  dat de onderdelen niet slijten. Uw garage zal u missen, maar het milieu zal u dankbaar zijn.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.