Bespaartips

De Mijn Volkswagen app

De Mijn Volkswagen app helpt u nu nog zuiniger te rijden. Met de uitgebreide Think Blue-score heeft u nu ook direct inzicht in hoe u remt en optrekt. Daarnaast ontvangt u tips op basis van uw rijgedrag.Praktische tips om brandstof te besparen

De moderne technologie is slechts één van de twee hefbomen voor milieubewust rijden. De andere is uw persoonlijke rijgedrag. Lees onze tips voor brandstofbesparing om te ontdekken hoeveel u kunt doen om de kilometrage van uw auto te verbeteren en hoe simpel dat eigenlijk is. Veel plezier bij het raadplegen van onze tips! 

Doe het rustig aan en bespaar.

Rijd modern en denk vooruit.

Het gas intrappen, wisselen van rijstrook, optrekken en remmen: agressief rijden is zenuwslopend en verhoogt het brandstofverbruik. Daar tegenover staat voorspelbaar rijgedrag: wanneer u kalm en soepel rijdt, minder remt, volledig in het verkeer opgaat, uw voertuig laat uitrollen en het momentum gebruikt, verbruikt u veel minder brandstof en zal uw reis veiliger en ontspannener zijn.

Schakel eerder. Tank later.

Rij in de hoogst mogelijke versnelling.

Selecteer bij 30 km/u de 3e versnelling - elke schakeling van de versnelling helpt u brandstof te besparen. Is rijden in lage toeren slecht voor de motor? Dit is een populaire mythe. TDI- en TSI-motoren houden ervan om bij 30 km/u in de derde versnelling te rijden - ze leveren verbazingwekkend veel trekkracht vanaf 2.000 tpm.

Laat eens wat vaker het gas los

En laat de auto (uit)rollen

Remmen op de motor door het tijdig loslaten van de koppeling is slim, want dit zorgt voor minder brandstofverbruik. Dit is vooral effectief op langere wegen. Bij een afdaling is het alleen zinvol als de helling niet te steil is. 

Extra comfort, zonder de extra brandstof.

Gebruik apparatuur alleen indien nodig.

Bespaar op de juiste manier tot wel 2 liter brandstof. Extra functies maken rijden niet alleen nog comfortabeler maar ook duurder. Een airconditioning verbruikt brandstof tot wel 2 l/100 km! U kunt de temperatuur ook verlagen door het voertuig voor uw reis te laten doorwaaien en de ramen even open te houden wanneer u vertrekt.


Besparingen in de lucht.

Controleer uw bandenspanning.

Begin al brandstof te besparen voor u daadwerkelijk vertrekt - controleer eenvoudig de bandenspanning! Rolweerstand kan een bijdrage van wel 15% van het totale brandstofverbruik leveren. Wanneer u uw banden hebt opgepompt tot de aanbevolen bandenspanning voor een volledige belasting (u vindt de gegevens op de brandstofvuldop), zal de rolweerstand, en dus ook het verbruik, lager zijn.

Een warme motor –
een coole manier om te besparen!

Vermijd korte ritjes. Combineer reizen en bespaar brandstof.
Uw motor verbruikt de meeste brandstof als hij koud is. Dat betekent in de praktijk dat uw brandstofverbruik snel oploopt tot 30 l/100 km als u veel korte ritjes maakt! U bespaart echter brandstof wanneer u al uw benodigdheden tijdens één reis doet. In dat geval is het veel waarschijnlijker dat uw motor de standaard bedrijfstemperatuur haalt en zal hij veel minder brandstof verbruiken.

Goed gesmeerd

Voor indrukwekkende besparingen.

Oliekwaliteit leidt tot besparingen van wel 5%. Hoe sneller de motor goed gesmeerd is, hoe sneller het minder uitstoot produceert. Dit is in het bijzonder belangrijk wanneer u met een koude motor start tijdens korte ritjes. Goede motorolie moet daarom vooral één ding doen: snel circuleren.
Oliën met lage viscositeit zijn onverslaanbaar. Ze kunnen uw brandstofverbruik met wel 5% verminderen in vergelijking met conventionele oliën. Daarom verlaat bijna iedere Volkswagen de fabriek voorzien van oliën met een lage viscositeit.

 

 

Houd het glad.

Voorkom luchtweerstand.

Efficiënt rijden dankzij lage weerstand. Een goede aerodynamische vorm is de sleutel tot laag brandstofverbruik, in het bijzonder bij hoge snelheden. De carrosserie van uw Volkswagen is daarom ontworpen om het oppervlak dat aan de wind wordt blootgesteld te minimaliseren. Dakbelastingen, zoals fietsenrekken en dakkoffers reduceren dit voordeel echter tot niets.

Lichtgewicht doet het.

Vermijd onnodig gewicht.

Verwijder gewicht en breng het brandstofverbruik met 0,3 liter per 100 km terug. Iedere kilo bagage kost u brandstof. Om nauwkeurig te zijn: 100 kg gewicht kan uw brandstofverbruik verhogen met 0,3 l/100 km. Inspecteer daarom de inhoud van uw bagagecompartiment regelmatig.