BlueMotion Technologies

Schoner rijden dankzij BlueMotionTechnologies

Hoe halen we alles uit technologie om u zo lekker mogelijk te laten rijden? Dat is de vraag die ons altijd gedreven heeft. En met BlueMotionTechnologies zorgen we ervoor dat dat tegelijkertijd schoner kan. Met tientallen slimme innovaties die brandstof besparen, de uitstoot van CO2 verlagen en zorgen voor minder fijnstof en stikstofoxiden. Dat vinden we niet bijzonder, maar natuurlijk. Omdat we ons verantwoordelijk voelen voor de wereld waarin we leven. Daarom zijn niet slechts een paar, maar bijna alle modellen schoner. Leest u hieronder wat alle BlueMotionTechnologies voor u en het milieu kunnen doen.

DSG.

Sneller én zuiniger accelereren.

DSG staat voor Direct Shift Gear, een computer die in een fractie van een seconde van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken. Zo staat de volgende versnelling altijd ‘klaar’. Een Volkswagen met DSG accelereert niet alleen sneller, maar is ook zuiniger.

Het start- stop/systeem.

Het BlueMotion start-/stopsysteem schakelt de motor daarom automatisch uit als u stilstaat en start hem in een fractie van een seconde zodra u de koppeling intrapt. De remenergie en het uitrollen van de auto worden daarnaast omgezet in elektriciteit.

TSI-motoren.

Klein en krachtig.

Door de kleinere cilinderinhoud zijn TSI-motoren compact en licht, maar dankzij de directe brandstofinjectie en turbo- en compressortechnologie tegelijkertijd in topvorm. De nieuwe TSI-motoren zijn krachtig en gelijk zuinig.

BlueMotion

Met een BlueMotion-uitvoering weet u dat u te maken heeft met een zuinige BlueMotion versie op basis van de efficiënte TDI-diesel- of TSI-technologie. BlueMotion-versies zijn altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.

EcoFuel

Alle EcoFuel-versies van Volkswagen zijn uitgerust met aardgastechniek, die ze niet alleen schoon, maar ook extreem betrouwbaar maakt. Voor de beste prestaties kiest u voor een Volkswagen met TSI EcoFuel die zowel werkt op benzine als op aardgas. Door het gebruik van aardgas wordt de CO2-uitstoot met 20% verminderd.

Recuperatief remsysteem.

Energie winnen met het afremmen van de auto? Dat kan. Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd genoeg elektriciteit op voor de hele accu.

Energielabels en bijtelling.

De bijtellingscategorieën zijn steeds vaker een belangrijke factor in het oriëntatietraject voor een nieuwe auto. Het is belangrijk voor bezitters van een auto, maar ook steeds meer bedrijven stellen een criterium aan de maximale bijtelling.

Brandstoffen

Brandstoffen zoals bio-ethanol, biodiesel en Groen Gas reduceren de CO2-uitstoot aanzienlijk doordat ze gemaakt worden uit planten en organisch afval. De uitlaatgassen van deze brandstoffen bevatten 80 procent minder stikstofoxiden en geen roetdeeltjes.

TDI & BlueTDI: de schone kracht van diesel

De TDI-dieselmotoren zijn niet alleen zuinig, maar ook sterk. Ze zijn standaard voorzien van een roetfilter, zodat u geniet van de kracht van diesel en tegelijkertijd het milieu ontziet. De BlueTDI-dieselmotor heeft ook een stikstofoxidefilter. Zo rijdt u enorm zuinig en zo schoon als een benzinemotor.

CO2-uitstoot

Volkswagen heeft verschillende technieken ontwikkeld die gericht zijn op het verminderen van uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden. Door het inzetten van aardgas- en EcoFuel modellen wordt via de brandstof een zeer grote vermindering van de CO2-uitstoot bewerkstelligd.

Dieselroetfilter

De efficiënte TDI-Dieselmotoren van Volkswagen met common rail technologieën zijn buitengewoon zuinig en sterk. Alle dieselmotoren zijn standaard voorzien van een roetfilter, waarmee de roetuitstoot tot vrijwel nul wordt gereduceerd.

Productie & recyling

Recycling neemt Volkswagen serieus. Iedere nieuwe Volkswagen is namelijk voor 40% gemaakt van gerecycled materiaal en voor 85% recyclebaar.

Bandenspanning

Uw banden op de juiste spanning resulteert in meer grip op de weg, een optimaal stuurgedrag en een geringer brandstofverbruik. Daarom kunt u de meeste Volkswagens uitrusten met een bandenspanningsindicator: zo weet u altijd of uw banden op optimale spanning zijn.

Verbruik 

Door een combinatie van de nieuwste technologieën en alternatieve brandstoffen zorgt Volkswagen dat het verbruik wordt gereduceerd. Zo zijn er al modellen beschikbaar met zuinige CleanTSI, CleanTDI- en hybride motoren. Dit allemaal om het verbruik de reduceren en daarmee kosten te besparen.