Volkswagen introduceert de up!-app

Volkswagen introduceert een app voor de iPhone, iPad en Ipod Touch die het mogelijk maakt om met de nieuwe up! op een virtueel stadscircuit te racen. De Volkswagen up! Challenge-app is gratis te downloaden in de App-store. De echte up! is er vanaf februari.

Met de Volkswagen up! Challenge is de up! naar eigen smaak te configureren om er vervolgens mee aan de start van een race op een stadscircuit te verschijnen. De auto wordt bestuurd door middel van de ‘knoppen’ op het touchscreen of door het bewegen van de iPhone/iPad/iPod Touch. Er zijn zes circuits en drie moeilijkheidsgradaties.

 

Sociale netwerken

Binnen de up!-app is er keuze uit drie spelmogelijkheden: een tijdrace, een race waarbij de speler het opneemt tegen vijf andere up!’s en ‘multiplayer’. In deze laatste modus nemen maximaal drie deelnemers het met hun eigen iPhone/iPad/Ipod Touch tegen elkaar op. De ‘observatiemodus’ stelt toeschouwers in staat die race te volgen. Uitslagen en nieuwe records kunnen direct via Facebook worden gedeeld. In de app is een virtuele showroom van de up! opgenomen.

 

Vanaf februari: de echte up!

De Volkswagen up! staat vanaf februari 2012 bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Hij is leverbaar met driecilinder benzinemotoren met keus uit 60 pk/44 kW en 75 pk/55 kW). De prijslijst vermeldt bedragen vanaf 8.490. Elke up! is wegenbelastingvrij en valt bij zakelijke inzet in de 14%-bijtellingcategorie. De up! heeft een complete standaarduitrusting met onder meer vier airbags, radiovoorbereiding met twee luidsprekers, bumpers in carrosseriekleur, dagrijverlichting en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. De optieprijzen zijn scherp. Climatic airconditioning is er bijvoorbeeld voor 475 euro en maps+more met uitneembaar beeldscherm voor 295 euro (alle prijzen inclusief BTW en BPM). Daarnaast zijn er aantrekkelijk geprijsde optiepakketten. Het laatste nieuws over de up! is beschikbaar via www.volkswagen.nl/up.